Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 12:36 am Temat postu: |
|
|
Tak jesli na drugi dzien dostalas okres to w ciazy nie jestes. Dni przed okresem sa dniami nieplodnymi. Mozesz spac spokojnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
petronela
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 10:06 am Temat postu: |
|
|
ojciec dziecka zadowolony... powiedział ze mnie nie zostawi... ale ja sie nie zale ze jestem w ciazy. tylko pytam czy ktos by mi podarował troche ciuszków dla dziecka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 10:56 am Temat postu: |
|
|
ale to jest forum medyczne i nie ma nic wspolnego z datkami... rozumiesz? pytaj osobiscie na PM kazdego a nie tu. tu jest inny temat postu
Dodano po 23 sekundach:
aha: jescze nie wiesz na 100% czy to ciaza, najpierw ją donos a potem sie martw ubrankami. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
aska88
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 11:25 am Temat postu: |
|
|
Dzieki za odpowiedz:) Powiem jeszcze ze straszcie mam ochote na kwasne ciagle jem jakies mandarynki, pomarancze, kiwi nawet soki owocowe zaczelam pic. Troche dziwne bo nigdy tak nie robilam, a teraz ciagle bym cos kwasnego jadla lub pila, a siusiu to chodze co pol godzinki. Mam nadzieje ze to ciaza bo moj maz sie zadrecza tym ze moze byc bezplodny . On ma bardzo rzadka sperme i prawie przezroczysta i to go tak nurtuje. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
petronela
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 1:18 pm Temat postu: |
|
|
wind_of_hope nie martw sie donosze... a moze zacznij byc troche milszy/milsza dla ludzi... nie wiem okres masz jakies cisnienia tu leca |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malutka23
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 2:08 pm Temat postu: |
|
|
Petronela troche szacunku do starszej kolezanki Wind. Ja w 100% sie z nia zgadzam. Donosic ciaze w dzisiejszych czasach bez zadnego problemu to naprawde sukces. Jestem pewna, ze Wind nie zyczy Ci zle, chce tylko uswiadomic Ci jak wiele wyrzeczen wymaga ciaza i to, ze skoro teraz czujesz sie dobrze, nie znaczy, ze bedzie wszystko ok. Podobnie jak Wind proponuje najpierw potwierdzic ciaze. Lekarz dokladnie Cie zbada, zleci wyniki, zrobi usg. Nie wiem czy wiesz, ale test wykrywa rowniez ciaze pozamaciczna, wiec najpierw wszystko dokladnie musi byc zbadane, a ubrankami zdazysz sie jeszcze pomartwic
Powodzenia! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Zywe
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 4:07 pm Temat postu: |
|
|
Pytanko. Ostatni raz z dziewczyna uprawialismy seks ok 6 listopada. Pozniej dostala okres 20 listopada. Kolejny okres (baaardzo spozniony) dostala 31 grudnia , zapewne spozniony przez stres i chorobe .. Jednak ten okres byl dosc krotki bo zaledwie 5-6 dni (zazwyczaj ma 7). Ktos moze mi powiedziec jakie moga byc przyczyny ? Watpie ze to ciaza, brak objawow itp. Licze na szybka odpowiedz. Dodam jeszcze ze Ona nigdy nie miala reg. okresow zawyczaj od 26 do 31 dni. Zaczyna mnie tez to martwic .. mamy po 20 lat a dalej nie jest to ustabilizowane. Czy moze to byc jakas choroba ? Jednak bardziej prosze o odpowiedz czemu ten okres byl taki krotki. Spoznial sie z tydzien moze 1,5 tyg. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 4:15 pm Temat postu: |
|
|
tak jak mówisz, może przez chorobę lub stres. gdyby to była ciąża, to ok 7 tydzień - na bank miałaby objawy ciąży. a z nieregularnymi okresami ja bym się przeszła do ginekologa. warto to sprawdzić, porobić badania podstawowych hormonów itd _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 4:16 pm Temat postu: |
|
|
petronela nie do @ daleko mam ja jestem miła tylko piszesz nie tu gdzie trzeba..jaki masz tytuł działu ? OBJAWY CIAZY a nie zbieram ubranka dla dziecka. załoz nowy post w odp. miejscu i bedzie ok. ja tylko pilnuje tu porzadku. oczywiscie ze zyce jak najlepiej,ale poki bedzie rozwiazanie to ubranka sie same znajda.
koniec offtopiku !!!!
Malutka moj adwokacie dzieki za wstawiennictwo _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
19karolinka94
|
Wysłany: Wto Sty 06, 2009 4:38 pm Temat postu: Mam problem :( |
|
|
Mam 14 lat. Ostatnio po raz pierwszy kochałam się z moim chłopakiem. Używaliśmy prezerwatywy ale pod koniec pękła. Osrazu skończyliśmy. On mówi żę nie mial wytrysku. Było to kilka dni po zakończeniu okresu. Ten okres trwał 7 dni. Był normalny. Mam bardzo nieregularny okres więc niewiem jak sprawdzić czy nie zaszłam w ciążę. Po 3 dniach czyli teraz mam nudności chce mi się wymiotować trochę często robię siku jest mi zimno mam drgawki i chyba mam gorączkę. Niewiem czy to zwykłe przeziębienie czy grypa czy przypadkiem niezaszłam w ciążę. Nie mogę być w ciąży mam 14 lat!! Strasznie się boję!! Pomóżcie!!
przyłączyłam temat do zbiorczego. emilka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|