Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marlena1111
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 9:04 pm Temat postu: POMOCY |
|
|
Błagam pomozcie... ostatnio z chlopakiem dotykalismy sie dotknelam go pod spodniami mialam na reku sperme/// wytarlam ją zaznaczam ze mialam ostatni dzien okresu po kilku godz wyciagalam tampona czy moge zajsc w ciaze??
Nie tytułuj tematu "pomocy" itp. Nie rozpoczynaj nowego tematu jeśli na forum jest już pokrewny. PRZECZYTAJ REGULAMIN.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 9:12 pm Temat postu: |
|
|
Nie, nie zajdziesz w ten sposób w ciążę...
Po pierwsze wytarłaś rękę,po drugie minęło kilka godzin, po trzecie plemniki dość szybko giną w niesprzyjających warunkach. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kasika_p
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 12:29 am Temat postu: |
|
|
Witam
Mam taki mały problem .31.12.2008 wzięłam ostatnia tabletkę niestety byłam jakoś w połowie opakowania( byłam za granica i je tam zostawiłam dlatego nie mogłam wziąć następnych)3 dni później dostałam krwawienia , później kochałam sie z partnerem bez zabezpieczenia aż do dzisiejszego dnia , od wczoraj boli mnie podbrzusze i bolą mnie sutki czy mogę być w ciąży??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 12:40 am Temat postu: |
|
|
ksika_p Oczywiscie ze tak! Przestalas brac tabletki plodnosc wrocila. Ciaza jaknajbardziej mozliwa, powiedzialabym ze bardzo prawdopodobna. Cykl zwykle po odstawieniu tabletek ulega zachwianiu i trudno powiedziec kiedy mialas dni plodne, a jest teoria ze kobieta po odstawieniu tabletek jest "bardziej" plodna niz normalnie. Jesli od stosunku minelo 12-14 dni zrob test _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
dreamer
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 10:34 am Temat postu: |
|
|
Wiem, że temat ciąży się przewija, ale w takiej sytuacji, to własne argumenty do mnie nie docierają
Otóż.. martwię się, bo w piątek (23/24.01) kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia - nie doszło do wytrysku, trochę za późno zorientowaliśmy się, że w ogóle nie mamy przy sobie prezerwatywy, więc przerwaliśmy, ale tak czy inaczej "jakaś" penetracja była
Ostatnią miesiączkę miałam 5 stycznia - ale mam nieregularne cykle, najczęściej wahają się od 28-31 dni, czasem są krótsze, a czasem dłuższe (ostatni trwał 35 dni, przesunął się pewnie przez zmianę klimatu i spadek wagi, wcześniejszy 31, a jeszcze wcześniejsze 30 i 27..).
Jak duże ryzyko jest, że jestem w ciąży?
W przyszłym tygodniu jestem zapisana na wizytę u ginekologa, bo chciałam się wybrać po tabletki anty - niestety u nas trzeba trochę poczekać na wizytę :/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 11:35 am Temat postu: |
|
|
Podaj ile trwał najkrótszy i najdłuższy cykl w ciągu ostatnich 12 miesięcy i w którym dniu cyklu doszło do zbliżenia. Wtedy będzie można dokładniej określić.
Ale generalnie jak nie było wytrysku, szanse na ciążę są nikłe... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dreamer
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 4:31 pm Temat postu: |
|
|
W ciągu ostatnich 12 miesięcy najkrótszy cykl to 24, a najdłuższy 35, a zbliżenie 23 stycznia, czyli 19 dzień cyklu (ostatnia miesiączka 5 stycznia) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 4:47 pm Temat postu: |
|
|
U Ciebie dni płodne przypadają od 4 do 24 dnia cyklu.
Jakieś tam zagrożenie ciążą jest, ale niewielkie gdyż nie było wytrysku.
Jak chcesz się dodatkowo uspokoić zrób sobie test - wyjdzie negatywny jak sądzę - i poczekaj spokojnie na wizytę u lekarza
Pozdrawiam _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dreamer
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 4:57 pm Temat postu: |
|
|
Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź, mam nadzieję, że tak właśnie będzie i okres normalnie się pojawi w terminie (gdybym to jeszcze miała pewność, w jakim terminie :/ ). A kiedy musiałabym zrobić test, aby był w miarę wiarygodny? Bo teraz to chyba za wcześnie jeszcze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ja88
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2009 6:42 pm Temat postu: |
|
|
Wczoraj sprawdziłam na internetowym kalendarzyku kiedy mam dni płodne.. okazało się że już od 18 je mam aż do dziś!! Czy jeśli kochałam się z chłopakiem powiedzmy co drugi dzień a czasem i codziennie w te dni, to jakie jest prawdopodobieństwo, że nie jestem w ciąży?? Bardzo chciałabym zajść w ciążę, ale wiem, ze to nie jest takie proste jak się tylko wydaje. W zeszłym miesiącu też kochaliśmy sie w dni płodne i nic.. ;( jedynie spozniła mi sie miesiączka.. juz myslalam, ze sie udalo, ale jednak nie dlatego boje się, że to się powtórzy.. I jak myślicie, mam duże szanse na dzidzie czy uważacie, ze powtórzy sie to co miesiąc temu?? ;( z góry dziękuje wam za wypowiedzi!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|