Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 16)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marlena1111

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sty 24, 2009 9:04 pm    Temat postu: POMOCY Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Błagam pomozcie... ostatnio z chlopakiem dotykalismy sie dotknelam go pod spodniami mialam na reku sperme/// wytarlam ją zaznaczam ze mialam ostatni dzien okresu po kilku godz wyciagalam tampona czy moge zajsc w ciaze??

Nie tytułuj tematu "pomocy" itp. Nie rozpoczynaj nowego tematu jeśli na forum jest już pokrewny. PRZECZYTAJ REGULAMIN.
Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sty 24, 2009 9:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie, nie zajdziesz w ten sposób w ciążę...

Po pierwsze wytarłaś rękę,po drugie minęło kilka godzin, po trzecie plemniki dość szybko giną w niesprzyjających warunkach.
kasika_p

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 12:29 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam
Mam taki mały problem .31.12.2008 wzięłam ostatnia tabletkę niestety byłam jakoś w połowie opakowania( byłam za granica i je tam zostawiłam dlatego nie mogłam wziąć następnych)3 dni później dostałam krwawienia , później kochałam sie z partnerem bez zabezpieczenia aż do dzisiejszego dnia , od wczoraj boli mnie podbrzusze i bolą mnie sutki czy mogę być w ciąży???
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 12:40 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ksika_p Oczywiscie ze tak! Przestalas brac tabletki plodnosc wrocila. Ciaza jaknajbardziej mozliwa, powiedzialabym ze bardzo prawdopodobna. Cykl zwykle po odstawieniu tabletek ulega zachwianiu i trudno powiedziec kiedy mialas dni plodne, a jest teoria ze kobieta po odstawieniu tabletek jest "bardziej" plodna niz normalnie. Jesli od stosunku minelo 12-14 dni zrob test

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, że temat ciąży się przewija, ale w takiej sytuacji, to własne argumenty do mnie nie docierają Sad

Otóż.. martwię się, bo w piątek (23/24.01) kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia - nie doszło do wytrysku, trochę za późno zorientowaliśmy się, że w ogóle nie mamy przy sobie prezerwatywy, więc przerwaliśmy, ale tak czy inaczej "jakaś" penetracja była Sad

Ostatnią miesiączkę miałam 5 stycznia - ale mam nieregularne cykle, najczęściej wahają się od 28-31 dni, czasem są krótsze, a czasem dłuższe (ostatni trwał 35 dni, przesunął się pewnie przez zmianę klimatu i spadek wagi, wcześniejszy 31, a jeszcze wcześniejsze 30 i 27..).

Jak duże ryzyko jest, że jestem w ciąży?

W przyszłym tygodniu jestem zapisana na wizytę u ginekologa, bo chciałam się wybrać po tabletki anty - niestety u nas trzeba trochę poczekać na wizytę :/
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 11:35 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podaj ile trwał najkrótszy i najdłuższy cykl w ciągu ostatnich 12 miesięcy i w którym dniu cyklu doszło do zbliżenia. Wtedy będzie można dokładniej określić.

Ale generalnie jak nie było wytrysku, szanse na ciążę są nikłe...
dreamer

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 4:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

W ciągu ostatnich 12 miesięcy najkrótszy cykl to 24, a najdłuższy 35, a zbliżenie 23 stycznia, czyli 19 dzień cyklu (ostatnia miesiączka 5 stycznia)
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 4:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

U Ciebie dni płodne przypadają od 4 do 24 dnia cyklu.

Jakieś tam zagrożenie ciążą jest, ale niewielkie gdyż nie było wytrysku.

Jak chcesz się dodatkowo uspokoić zrób sobie test - wyjdzie negatywny jak sądzę - i poczekaj spokojnie na wizytę u lekarza Smile

Pozdrawiam Smile
dreamer

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 4:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź, mam nadzieję, że tak właśnie będzie i okres normalnie się pojawi w terminie (gdybym to jeszcze miała pewność, w jakim terminie :/ ). A kiedy musiałabym zrobić test, aby był w miarę wiarygodny? Bo teraz to chyba za wcześnie jeszcze?
Powrót do góry
ja88

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 6:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wczoraj sprawdziłam na internetowym kalendarzyku kiedy mam dni płodne.. okazało się że już od 18 je mam aż do dziś!! Czy jeśli kochałam się z chłopakiem powiedzmy co drugi dzień a czasem i codziennie w te dni, to jakie jest prawdopodobieństwo, że nie jestem w ciąży?? Bardzo chciałabym zajść w ciążę, ale wiem, ze to nie jest takie proste jak się tylko wydaje. W zeszłym miesiącu też kochaliśmy sie w dni płodne i nic.. ;( jedynie spozniła mi sie miesiączka.. juz myslalam, ze sie udalo, ale jednak nie dlatego boje się, że to się powtórzy.. I jak myślicie, mam duże szanse na dzidzie czy uważacie, ze powtórzy sie to co miesiąc temu?? ;( z góry dziękuje wam za wypowiedzi!!! Wink
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 32, 33, 34 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 33 z 43