Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 16)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 41, 42, 43  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 6:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja88 jesli kochalas sie bez zabezpieczenia to szanse sa. Aczkolwiek kochanie sie czesto tez nie jest dobre, bo plemniki nie maja czasu sie 'zregenerowac'. Jesli staracie sie o dzidzie, polecam zakupienie tzw testow owulacyjnych, wtedy bedziesz mogla stwierdzic kiedy masz owulacje i napewno bedzie CI latwiej wtedy zajsc. Jedyna wada tych testow jest ich koszt bo o ile sie nie myle kosztuja ok 70 zl.

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 6:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziękuje za odpowiedz Wink a czy przeziębienie zmniejsza szanse zajścia w ciążę?? bo właśnie niedawno skonczyla mi sie angina ropna, ale od wczoraj znow zaczely bolec mnie migdaly i od dzis biore antybiotyk.. :/ czy to (antybiotyk) jest powiązane i zmniejsza szanse na ciąze?? ;(
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 7:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm nie sadze Wink Antybiotyki maja jedynie wplyw na tabletki antykoncepcyjne, bo obnizaja skutecznosc, wiec nie wydaje mi sie zeby mialy wplyw na plodnosc. Zycze powodzonka w staraniu sie o malenstwo Wink

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 7:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

[quote="angela_jacek"]kiedy mozna stwierdzic ciaze jezeli nie ma okresu 1 dzien a wszystko wskazuje na to ze objawy sa na ciaze meczenie na wymioty potworny bul glowy. (

--- przenosze do pokrewnego--- Pituszka[/quote]

Dodano po 1 minutach:

hej nic sie nie przejmoj tym ze spoznia ci sie okres najlepiej poczekac do 2 tygodni jezeli nadal nie dostaniesz okresu zrob sobie test ewentyalnie skonsultyj sie ze swoim lekarzem
Powrót do góry
giw18

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 7:34 pm    Temat postu: Pilne. Pomocy!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wczoraj Kochałam sie z chłopakiem a dziś dostałam okres... Dodam ze na pewno plemniki dostały sie do środka... Czy istnieje możliwość zajścia w ciążę?? Prosze o pilną pomoc.

---edited by karioka---
Proszę nadawać tematom tytuły dotyczące problemu i dołączać je do tematów zajmujących się tym problemem.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 7:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zrob test ok 12-14 dni po stosunku, wtedy test bedzie juz wiarygodny
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 7:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Giw18 Nie jesli dzisiaj dostalas miesiaczke, to znaczy ze wczoraj mialas dni nieplodne. Mozesz spac spokojnie.

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 8:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie wiem już co mam myśleć, bo naczytałam sie tylu rzeczy i może za bardzo sobie wszystko wkręcam :/ Bo m. in. czytałam, że choroba, leki, alkohol i coś tam jeszcze niszczą dużą ilość plemników, czyli tak jakby jednak zmniejszało szanse.. Sad a miesiąc temu jak sie staralismy to tez bylam chora, no i nic.. no i teraz jak znow jak jest jakas szansa, to znów mnie choróbsko bierze ;/
mala_mi a Ty masz dzidziusia?? jesli tak to ile sie staraliście lub staracie?? wiem ze to nie jest łatwe jakby sie mogło wydawać, ale dlaczego??? ;(
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 8:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja88 ja dzidziusia nie mam. Czesto tak jest ze kobiety starajace sie o dziecko maja taka "blokade" i pomimo ze chca to sie nie udaje, dopiero gdy "odpuszcza" wtedy akurat. Ale wiadomo ze to nie jest takie latwe.
Nie sadze zeby antybiotyki obnizaly plodnosc, gdyz tak jak pisalam obnizaja skutecznosc tabletek anty. dlatego wiele kobiet nieswiadomych tego dzialania czesto "wpada" przy braniu tabeletk. Stad moj wniosek ze antybiotyki nie obnizaja plodnosci.

PostWysłany: Pon Sty 26, 2009 8:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mala_mi napisał:
Giw18 Nie jesli dzisiaj dostalas miesiaczke, to znaczy ze wczoraj mialas dni nieplodne. Mozesz spac spokojnie.

zupełanie sie zgadzam spij spokojnie kochana Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 41, 42, 43  Następny
Strona 34 z 43