Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 19)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zzzz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 11:51 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc dziewczyny mam pewien problem otoz dzisiaj powinnam miec okres roznie mi on popada w ciazy raczej nie jestem bo kiedy spolzylam z chlopakiem to bylo w grudniu a okres dostawalam co miesiac hmm moze jeszcze mam poczekac troche czasu ale troche sie martwie bo teraz choruje mam chora moge i dostaje rozne leki doustnie i zastrzyki w brzuch czy to moze byc spowodowane spoznieniem miesiaczki prosze o odpowiedz Sad
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gosia85
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 12:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak. może. poczekaj na nią cierpliwie- bo skoro nie jesteś w ciąży to w końcu się pojawi:)
ale zawsze możesz pójść do ginekologa. choć wydaje mi się, że na wywoływanie okresu jest jeszcze za wcześnie Smile
mi kiedyś okres spóźnił się ponad dwa tygodnie- ot, choroba, stres, leki itd.
Smile
Powrót do góry
gaga89

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 1:16 pm    Temat postu: niepewnosc Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich mam male zapytanie srednio okres mam zawsze ok 20 kazdego miesiaca lecz w kwietniu niemialam wcale a dostalam dopiero 1 maja teraz rowniez mi sie spoznia, czesto oddaje mocz oraz mam nudnosci czasami zdaza mi sie wymiotowac...... nie wiem czy sa to objawy ciazy kochalam sie raz bez zabespieczenia ale moj partner mowi ze "uwazal" martwi mnie to poniewaz moja mama mowi ze miala okres to 5 miesiaca ciazy ... czy powinnam sie martwic ze jestem w ciazy.

z gory dziekuje za ewentualne odpowiedzi i pozrawiam cieplutko

temat przenosze do pokrewnego -- eyesonfire
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 1:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A który to był dzień cyklu?

Zrób sobie test z krwi, on daje100%pewności.
gaga89

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 1:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

szczeze mowiac niepamietam czy to byl dzien plodny czy nie bo jednak bylo to jakis czas temu, ja przebywam za granica i ciezko tu znalesc polskiego lekarza wiec chyba zostaje mi test ciazowy myslisz ze moge byc w ciazy?
Powrót do góry
writerka

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 2:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gaga89 jeśli można wiedzieć to gdzie jesteś(gdzie za granicą?) Ja jestem w Anglii i tu niema żadnych problemów ze zrobieniem badania krwi. Po prostu idziesz do GP(lekarz rodzinny) i mówisz że chcesz mieć zrobione badanie krwi bo obawiasz się że jesteś w ciąży. Nawet jeśli nie znasz języka to zawsze możesz poprosić o tłumacza bo w większości przychodni niema z tym problemu.

Pozdrawiam

(Badanie jest oczywiście bezpłatne)
Powrót do góry
jokoo44

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 8:35 pm    Temat postu: 28 dzien cyklu a ciaza.? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam.
mam dosc (chyba) głupie pytanie, ale jak człowiek jest wystraszony to najrózniejsze rzeczy sobie wmawia Sad .
otóż: jakie jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze w 28 dniu cyklu (cykle mam roznie, od 28 do 36 dni), pelnego stosunku nie bylo, raczej proba pierwszego razu (czlonek nie wszedl w calosci do pochwy), ale byc moze byl plyn preejekulacyjny..

prosze o powazne odpowiedzi Sad
pozdrawiam.

Przyłączyłam do pokrewnego tematu w odpowiednim dziale / nowicjuszka
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 12:27 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Twoje dni płodne przypadają od 8 do 25 dnia cyklu. Nie ma możliwości ciąży.

I zabezpieczcie się następnym razem...Najlepiej od razu idź do ginekologa po tabletki...
tequila87

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 3:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,
pisałam jakieś parę dni temu:
Witam,
jakieś 3 tygodnie temu kochałam się z moim chłopakiem, zabezpieczaliśmy się, chociaż jest możliwe ,że na prezerwatywę dostały się jakieś niewielkie ilości preejakulatu. Następnego dnia od tego wydarzenia zaczęły się wg kalendarzyka moje dni płodne, chociaż faza szczytowa (czyli przezroczysty i uciągliwy śluz) nastąpiła dopiero po 4-5 dniach od seksu. Potem trochę się stresowałam tym,że jednak jakieś plemniki dostały się do mojej pochwy i że mogłam zajść w ciążę. Czekałam więc na okres który dostałam 2 dni przed przewidywaną datą, w ten czwartek w nocy. Na początku wszystko było ok i odetchnęłam z ulgą,ale wczoraj już miesiączka była dość skąpa (a 2 dzień u mnie zawsze jest bardzo obfity), a dziś już jej prawie nie ma. I znowu zaczęłam się niepokoić gdyz zawsze miesiączka trwa u mnie 5 dni i pierwsze 3 są dosyć intensywne.
Czy stres mógł mieć na to wpływ? Dodam że miałam wszystkie objawy przedmiesiączkowe jak zwykle, czyli bolące piersi i kręgosłup plus krostki na twarzy i wszystko tak jak zawsze zniknęło pierwszego dnia miesiączki.
Myślicie że mam powody do niepokoju?
Proszę o odpowiedź.

na co dostałam odpowiedź że to raczej niemożliwe,lae żebym zrobiła test. Zrobiłam ale domowy, a nie z krwi. Wyszedł negatywnie, jednak znowu zaczęłam sie niepokoić bo od paru dni mam bóle brzucha, bardzo dziwne- jak przed okresem. Miesączkę powinnam dostać dopiero ok.20 czerwca, teraz natomiast powinnam mieć dni płodne- śluz sie jednak nie pojawia a bóle brzucha nie przemijają. Nie wiem natomiast jak je zlokalizować gdyż mogą to być bóle w okolicach macicy albo pęcherza. Dodam że pobolewa mnie czasem przy sikaniu. Piersi nie są nabrzmiałe ani bolące, natomiast mam bóle kręgosłupa. Wczoraj zrobiłam drugi test który też wyszedł negatywnie, ale mimo wszystko mam jakieś obawy.

Wiem,że powinnam się wybrać do ginekologa, ale z miejscem w przychodni nie tak łatwo a ja nie mam zbyt dużo czasu w ciągu dnia.

Proszę o odpowiedź.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Wto Cze 02, 2009 4:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie jesteś w ciąży...

Nie musisz od razu lecieć do ginekologa. Idź do laboratorium, niech zrobią Ci test z krwi. On daje 100% pewności...Jak zrobisz test z krwi to sie odezwij. Nikt tu więcej nic nie powie bo nie wróżymy z kart, fusów ani niczego innego...
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 32 z 42