Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
justyna454
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:54 am Temat postu: Czy jestem w ciąży . ? |
|
|
Witam Czy jestem w ciąży . ?
Współżyłam z chłopakiem bez zabezpieczenia dużo razy i codziennie
był tydzień przerwy później robiliśmy to co dwa dni ...
Za każdym razem koniec był we mnie nie wiem czy miałam dni płodne bo jest coś dziwnego że w całym cyklu, codzienie przez całe lata moja pochwa wydziela jakąś wydzielinę czy to może być jakaś infekcja . ? ten śluz zostawia żółte palmy na wkładce .. a ten śluz co mam w dni które powinnam dostać okresu jest przeźroczysty i bardzo leciutko ciągliwy prawie wcale .. Często boli mnie brzuch .. Piersi bardzo mnie bolą szczególnie gdy rano wstaje.. Mam wzdęcia codziennie. Czasami mam zawroty głowy. Gdy się denerwuję boli mnie brzuch ..Okres spóźnia mi się dopiero drugi dzień ale za to właśnie jest ten śluz ..
Bardzo proszę o odpowiedzi
temat przenosze do pokrewnego -- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masza85
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie. Pewnie to panika ale wole sie upewnić.
Biore tabletki od ponad roku. ostatnie krwawienie z odstawienia dostałam ale dzien pozniej niz planowo. Teraz jestem pod koniec 2 tygodnia brania tabletek i jestem strasznie osłabiona i mam podwyzszoną temp. 37,3.
Czy to może być ciąża?
Czy branie tabletek na czas + okres nawet troche spozniony zawsze oznacza 1000% braku ciązy???
Prosze to potraktowac poważnie
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 1:49 pm Temat postu: |
|
|
Pewnie nie robiłaś przerwy w ciągu całego roku. Stąd to lekkie przesunięcie. Nie jesteś w ciąży...skoro brałaś tabletki regularnie i o żadnej nie zapomniałaś to nie ma mowy o ciąży.
Jak dokończysz opakowanie które bierzesz teraz zrób sobie przerwę.
I przeczytaj regulamin forum!To nie jest śmietnik. Nie ma sensu zakładania nowego tematu jeśli istnieje pokrewny! _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masza85
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 1:55 pm Temat postu: |
|
|
przerwy robie tygodniowe zawsze. Po tym okresie kochalam sie raz jakis tydzien temu. to skad te dziwne objawy. dzisiaj jest mi niedobrze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 4:20 pm Temat postu: |
|
|
Czyli nie robiłaś przerwy. Chodzi mi o taką przerwę, że w ogóle przez 2-3 miesiące nie bierzesz tabletek. Należy co jakiś czas takie robić. Lekarz Ci o tym nie powiedział?
W ciążę nie powinnaś zajść przy tabletkach. Ja bym poszła do ginekologa. Może Twój organizm źle toleruje te tabletki... _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marysiaa4
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:11 pm Temat postu: objawy ciążowe |
|
|
widam mam pytanie ostatni okres dostalam 8 maja nastepny powinien byc 10 czerwca ale nie ma 1 czerwca kochalam sie z chlopakiemnajpierw masowal mnie penisem ppo pochwie bez gumki a potem wchodzil zabezpieczeniem nie bylo wytrysku na to wygloda ze mialam w tedy dni nie plodne okres czasami spuznial mi sie do 3 dni ale jutro bedzie juz 4 a tu zadnych objawow co mam robic pomuzcie bo juz nie wytrzymuje nerwowo a ten tydzien to byl dla mnie ciezki wczesne wstawanie chodzilam puzno spac praca stres i do tego katar alegiczny .czy jestem w ciazy?
ni zakldaj nowych tematow jesli podobne juz istnieja, bo skonczy sie to ostrzezeniem
przenosze do pokrewnego-- eyesonfire |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:14 pm Temat postu: |
|
|
stawiam na stres. on jest przyczyna opoznienia okresu.
jesli nie doszło do wytrysku w srodku to nie ma mowy o ciazy spokojnie czekaj na @. postaraj sie zrelaxowac :] mozesz zrobic test po 16 dniach od stosunku _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Nie sądzę...Spokojnie. Organizm to nie maszyna. Ma prawo kaprysić a 4 dni to nie jest tragedia
Hehe...Wind pisałyśmy w tym samym czasie _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
masza85
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:29 pm Temat postu: |
|
|
A słyszałyscie o przypadkach zajscia w ciaże przy naprawde prawidlowym stosowaniu tabletek yasminelle??? Nigdy nie opuszczam. Moze raz w miesiacu bralam pozniej o 2godziny. Chłopak nigdy nie konczy we mnie. Co sądzicie??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Cze 12, 2009 9:47 pm Temat postu: |
|
|
ooo faktycznie ale ja bylam szybsza _________________