Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

"Czy jestem w ciąży?"-temat specjalny (part 19)

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
olga001

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 4:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam nieregularny okres ostatnio (stres etc)...
jedynie wytarł Rolling Eyes
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
12345QWERTY

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 7:45 pm    Temat postu: Czy to ciąża ??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam jestem nowym forumowiczem i mam problem kochałem się przedwczoraj z moja dziewczyną w jej przedostatni dzień okresu ale nie doszedłem w niej i tu pada pytanie czy moja dziewczyna jest w ciąży ??? proszę o pomoc Sad

Przeniosłam do odp działu i tematu / nowicjuszka
Powrót do góry
Amaimanos

PostWysłany: Wto Cze 09, 2009 10:23 pm    Temat postu: Na uspokojenie. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam,

nie wiem czy częste są na tym forum takie tematy, ale chciałbym zasięgnąć porady. Otóż sytuacja wygląda następująco:

Moja dziewczyna dostała okresu z kilkudniowym (dokładnie 3-4 dni od 31 dnia cyklu) opóźnieniem, dokładnie 23 maja, wcześniej (dokładnie od 12 do 16 maja) była chora (gorączka itp.) i brała antybiotyki. Uprawialiśmy seks 3 razy. Pierwszy w tygodniu poprzedzającym chorobę, drugi raz 13 maja i potem dwa dni później. Ona nie zażywa jeszcze tabletek czy innych środków, korzystamy jedynie z prezerwatywy, ale gdy ja dostaję orgazmu to nie czekam tylko od razu wychodzę. Niestety los tak chciał, że ów okres spóźnił się te parę wspomnianych dni i zaczęła się panika i stres (obecnie uważam, że to jeszcze nie moment na dziecko, ale byłem spokojny) z Jej strony. W całym tym stresie zrobiła 3 testy ciążowe, 4ego, 6ego i 9ego dnia po ostatnim stosunku, wszystkie 3 negatywne. Potem dostała okresu. Ale teraz jak już dostała okresu, każdy skurcz, ukłucie czy jakikolwiek inny lekki ból, to objaw ciąży (wg Niej), ostatnio zauważyła też różową wydzielinę, cytuje 'Takie małe krwawienie' (plamienie?) i nie wiem sam do końca owulacja? B dla Niej to już kolejny objaw. I mimo, że ja twierdzę, że nie jest w ciąży, to Ona nadal panikuje i twierdzi, że może teraz okres nie przyjdzie i mamy zamknięte koło, bo znowu się nakręca i znowu jest powód do opóźnienia okresu... Czy też może mój spokój jest nie na miejscu i serio mamy niespodziankę?

Pozdrawiam.

PS. Robię to dla ew. uspokojenia kobiety Wink

pytanie jest proste: czy jest w ciazy? - w takim razie nie zasmiecaj forum i zakladaj nowego tematu jesli juz podobny istnieje!
nie wiesz czy istnieje? TO SPRAWDZ! forum to nie smietnik i nalezy stosowac sie do regulaminu!
Nastepnym razem dostaniesz ostrzezenie, teraz przenosze watek do pokrewnego -- eyesonfire
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 1:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

12345QWERTY Nie może być w ciąży...Niby jak, skoro nie było wytrysku?

Spokojnie. Wszystko będzie ok.

Amaimanos Nie będzie w ciąży, jeśli prezerwatywa nie pękła / nie zsunęła się.

Test powinna zrobić minimum 14-16 dni po ostatnim stosunku. Wtedy będzie wiarygodny.
agus81

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 9:14 am    Temat postu: czy to moze byc ciaza??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam Smile i zarazem prosze o pomoc, spoznia m sie @ ostatni mialam 23 kwietnia i kolejna miala byc 20 maja ,i do dzis nie mam moje cykle sa 33 , 32 dni. 22maja kilka dni byl u mnie chlopak ,kochalismy sie nawet kilka razy dziennie przez kilka dni Embarassed teraz czuje sie dobrze czasem odczuwam swedzenie piersi pokazaly mi sie na piersiach dosc widoczne zylki i ostatnio czulam klucie prawego jajnika ,uplawy mam raczej biale lub bezbarwne , robilam tydzien temu pierwszy test ale byl negatywny ale znajome powiedzialy mi ze to za wczesnie i powinnam poczekac ,nie stresuje sie tez wiec nie wiem juz co myslec Question Neutral
temat przenosze do pokrewnego -- eyesonfire
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 9:45 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Musisz odczekać minimum 14-16 dni od ostatniego stosunku. Wtedy test będzie wiarygodny.

Byliście zabezpieczeni?

Zajrzyj do działu metody naturalne i przeczytaj temat "jak wyliczyć dni płodne/niepłodne" , i powiedz jakie to były dni...
aedd

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 10:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no na litość boską. Testy wyszły negatywne, do współżycia doszło w niepłodne, wiec nie rozumiem gdzie lezy problem? Wink
Powrót do góry
agus81

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 11:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie nie bylismy zabezpieczeni, nie wiem czy to byly moje dni plodne slyszalam ze plodne dni sa tydzien przed i tydzien po @, a wedlug kalkulatora dni plodnych to 22, 23 maj to mialam dni nie plodne a 24...itd do 31 maja dni wolne od reguly
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Cze 10, 2009 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zajrzyj z łaski swojej do tamtego tematu! Wróżką nie jestem, a tamten sposób liczenia mnie nigdy nie zawiódł.
aedd

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Cze 11, 2009 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agus81 napisał:
slyszalam ze plodne dni sa tydzien przed i tydzien po @

....

To ja może opisze działanie Twojego organizmu, bo widze, że jako kobieta, a mniemam powyżej 16 roku życia, nie masz o tym bladego pojęcia Smile

Pierwszy dzien cyklu to pierwszy dzień okresu. W te dni jestes NIEPŁODNA. (chociaz zdarzają sie przypadku ciązy podczas okresu, wiec lepiej sie zabezpieczać nawet ze względów higienicznych). Po zakonczonej miesiączce komórka jajowa dojrzewa i wtedy pojawia się okres PŁODNY (zorientujesz się kiedy on jest po śluzie, który bedzie wyglądał jak białko jajka kurzego). Okres ten nazywamy płodnym dlatego, że dzięki śluzowi plemniki są w stanie przeczekać 3-5 dni w macicy na komorkę jajową. Dlatego też okres płodności wynosi od 6-9 dni. Następnie następuje okres NIEPŁODNY, który trwa od 14-16 dni. Gdybyś mierzyła sobie temp. wiedzialabys, że okres niepłodny zaczyna się od skoku temperatury w pochwie, co spowodowane jest wydzielaniem progesteronu, a okres PŁODNY jest na parę dni przed skokiem temp. No ale skoro nie mierzysz to mniejsza o to.

Więc nie pisz bzdur, ze płodny jest na tydzien przed okresem Smile

Jeżeli wyszedł Ci negatywny test nie ma sie czym martwic;) zrob sobie drugi dla pewności, najlepiej test wykonywany z krwi Wink i nie panikuj Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 37 z 42