FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 9:33 am Temat postu: |
|
|
ja mam to samo :/
miesiączka spóźnia mi się już 3 dni i nadal nic.
a test który na 99% miał mi wskazać czy jestem w ciąży czy nie wskazał wynik negatywny...
dziewczyny co się dzieje z naszymi miesiączkami?! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
scared Gość
|
Wysłany: Sob Lip 29, 2006 2:02 pm Temat postu: |
|
|
Czesc wszystkim! Prosze o pomoc! mam problem... Boje sie ze jestem w ciazy. Ale czy to mozliwe? Pomiedzy mna a moim chłopakiem nie doszło do seksu. Był tylko petting. Sperma sie raczej nie dostała w obszar moich narzadów, ale mozliwe ze ten sluz ktory wydziela sie z penisa mógł sie dostac, ale jak juz mówiłam jego członek nie był "we mnie". mogł się tylko ocierac o moja pochwe. Czy moge przez to zajsc w ciąże??? Okres spoznia mi sie juz prawie tydzien. I cholernie sie stresuje. Prosze powiedzcie mi czy moje obawy moga sie potwierdzic??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
K. Gość
|
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 10:31 am Temat postu: |
|
|
scared napisał: | Czesc wszystkim! Prosze o pomoc! mam problem... Boje sie ze jestem w ciazy. Ale czy to mozliwe? Pomiedzy mna a moim chłopakiem nie doszło do seksu. Był tylko petting. Sperma sie raczej nie dostała w obszar moich narzadów, ale mozliwe ze ten sluz ktory wydziela sie z penisa mógł sie dostac, ale jak juz mówiłam jego członek nie był "we mnie". mogł się tylko ocierac o moja pochwe. Czy moge przez to zajsc w ciąże??? Okres spoznia mi sie juz prawie tydzien. I cholernie sie stresuje. Prosze powiedzcie mi czy moje obawy moga sie potwierdzic??? |
Ja mam to samo, tylko jego członek nawet nie zbliżył się do moich narządów. Wspomnę może tylko, że mam bardzo nieregularne miesiączki (3 miesiące temu po 48 dniach, potem po 30, a miesiąc temu po 38 dniach...). Wczoraj minął 48 dzień i jestem przerażona...
Od około 30ego dnia cyklu miałam bóle owulacyjne przez kilka dni, a z chłopakiem pieściłam się 35 dnia...
Natomiast tydzień temu wróciłam z tygodniowego, dość dynamicznie prowadzonego i męczącego, wyjazdu w góry - czy to może mieć jakiś wpływ na ten opóźniający się okres??
Proszę o profesjonalną odpowiedź, dziękuję z góry... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
keira Gość
|
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 2:45 pm Temat postu: |
|
|
Droga "K."!
Ta wycieczka w góry moze byc głownym powodem opóźnienia Twojej miesiączki! Pamiętaj, że zarówno zmęczenie, zbytnie upały jak i sam stres i myślenie o tym że mozesz być w ciąży lub mieć jakieś powikłania związane z Twoją "kobiecością" mogą doprowadzić do opóźniania się okresu. Poza tym, skoro masz nieregularne miesiączki to tym bardziej nie ma się czym przejmować! Cierpliwie czekaj i się nie stresuj! Uwierz mi, wiem to z własnego doświadczenia... A miesiączki z czasem zapewne Ci się uregulują. To jest sprawa indywidualna, więc nie jestem w stanie Ci powiedziec kiedy tak się stanie, ale kiedyś na pewno. P9ozdrawiam Cię |
|
Powrót do góry |
|
|
|
K. Gość
|
Wysłany: Nie Lip 30, 2006 7:45 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Ci bardzo Keira!
Ale skoro wiesz to z własnego doświadczenia, to pewnie domyślasz się co Ci napiszę - że łatwo Ci mówić...
I w życiu nie byłam tak bardzo przerażona...
Nie wiem czy coś naprawdę jest nie tak... nawet nie odczuwam bólu brzucha, jak to zazwyczaj bywało przed miesiączką. Poza tym - nie mam pojęcia czy to ma związek, ale - zauważyłam zsinienie powierzchni języka. Takie jakbym zjadła kilka jagód, bo naprawdę nie jest mocne. I chyba lekko zwiększyło mi sie wydzielanie śliny. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć! Temperaturę chyba też mam podwyższoną, ale to z kolei może być objaw zbliżającego się okresu...
Może zapytam jeszcze inaczej - czy może dojść do zapłodnienia (w dniach płodnych), jeśli sperma nie znajdzie się wewnątrz? Jeśli na przykład, jakaś mała jej ilość zostanie na łonie lub wargach sromowych? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
K. Gość
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 11:07 am Temat postu: |
|
|
Baaardzo proszę o szybką odpowiedź! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiełbusia
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lip 31, 2006 9:58 pm Temat postu: czy mogę być jednak w ciąży?? |
|
|
To jest zbyt skomplkowane bo staramy się o dziecko jednak w poprzednim miesiącu nic z tego nie wyszło, w tym wygląda na to że tak ale już teraz mam objawy jakbym była już dłużej w ciąży...czy to możliwe że miałam NORMALNY okres i byłam w ciąży? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Sie 01, 2006 7:27 am Temat postu: |
|
|
Myśle że nie, stres związany z chęcią posiadania dziecka oraz ciągłe wypatrywanie objawów mógł spowodować poprostu bardzo dobre złudzenie.
Zdarza sie to czasem. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
keira Gość
|
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 3:17 pm Temat postu: |
|
|
Kochana "K."
Moim zdaniem nie powinnaś sie martwić!! Zapewne szukasz w Internecie różnych informacji na temat ciąży, jej objawów i czytając je wmawiasz sobie, że je masz! A tak naprawde to Twoja psychika kierowana Twym strachem to wszystko napędza. Stwarza cos, czego tak naprawdę nie ma. Więc podstawą jest, abyś się uspokoiła i zajęła się czymś, co pozwoli Ci nie myslec o tym! Na pewno wszystko bedzie w porządku!!! Zobaczysz! Pozdrawiam Cię! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
>Lena Gość
|
Wysłany: Nie Sie 06, 2006 5:38 pm Temat postu: |
|
|
A ja tez mam pytanie. Moje cykle trwały zawsze ok 21 dni(21-23, coś koło tego) i nigdy nie były regularne. Od czasu kiedy dosyc regularnie współżyje z chłopakiem cykle wydłużaja sie - ostatnie cykle trwały 26 i 24 dni. Dzisiaj jest 29 a okresu nie ma. Dodam, że mimo tego ,że nigdy wcześniej nie liczyłam dni cyklu, to tak długie przerwy raczej mi się nie zdarzały. Niby miałam objawy, obolałe piersi, bolący jajnik, ale okresu nie ma. I wszystko byłoby ok, gdyby nie to, że boje się o ciążę, bo kilka razy uprawiałam z chłopakiem seks bez zabzpieczenia, jednak do wytrysku nie dochodziło, dalsza część zbliżenia była z prezerwatywą.
Przeszłam przez zmianę klimatu, ostatnia miesiączka trwała dłużej, bo całe 5, albo i 6 dni, a zwykle trwają 4.
I wiem, że niewiele jesteście mi stanie pomóc... ale mam jedno pytanie. jeśli były objawy przedmiesiączkowe, to możliwe jest, że zaszłam potem albo przed nimi w ciążę?
I generalnie, prosze o jakieś porady... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|