Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Cytat: | ostatnio jednak mam objawy ktore sa podobne do ciazy |
jasno je porównuje.
niemozna wykluczyc czegos na 100% - to moze zrobić TYLKO lekarz po badaniach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
m0nika22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 8:39 am Temat postu: |
|
|
wiec dzisiaj pojde do lekarza....
tylko co to jest ta samoistne poronienie? i czym to jest spowodowane? szczerze mowic pierwszy raz spotkalam sie z czyms takim.... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2006 8:48 am Temat postu: |
|
|
to pozbycie sie przez organizm zapłodnionej komórki - zazwyczaj może wystapić do 8 tygodnia - dlatego też zazwyczaj lekarze dopiero po tym terminie zakładają kartę ciąży
nie jest to wynikiem działania kobiety tylko samo odrzucenie komórki przez organizm - czasem kobieta nawet o tym nie wie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
żabka
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 10:20 pm Temat postu: Starania i oczekiwania |
|
|
Witam. Parę dni temu odwiedziłam tą stronę i pisałam, że chciałabym zajść w ciąże. Od paru miesięcy próbuję obliczyć kiedy wypadną moje dni płodne (skorzystałam z dostępnych w inernecie kalkulatorów), również codziennie badam śluz. Miesiączkuję bardzo nieregularnie tzn moje cykle miesiączkowe wahają się od 30 do 35. Ostatnią miesiączkę miałam niedawno bo 11.10 br i obliczyłam, że dni płodne powinny przypadać między 28.10 a 4.11 ale ten szczególny dzień to 1.11
Zaraz po ustąpieniu miesiączki kochałam się z mężem i doszło do wytrysku ale wiem, że wtedy nie miałam dni płodnych. Od kilku dni mam mdłości, które utrzymują się przez cały dzień. Wtedy raczej nie mogłam zajść w ciąże.
Od wtorku 24.10 stosuję testy owulacyjne i dzisiaj 28.10 wyszło mi, że jest dodatni czyli w przeciągu 24-36 godzin dojdzie prawdopodobnie do owulacji.Wczoraj zbadałam swój śluz i był taki jak białko surowego kurzego jajka. Wieczorem kochałam się z mężem i doszło do wytrysku. Czy mogło dojść do zapłodnienia? Dzisiaj natomiast śluzu prawie nie ma. Proszę o poradę. Żabka
---- edit by Paweł:
Prosze nie nadawać tytułów tematów "czy będe(jestem) w ciąży", lecz znaleść inne słowa określające daną historię.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 11:07 pm Temat postu: |
|
|
mogło dojsc.. pobawcie sie jeszcze.. a za ok tydzien mozesz juz wykonac test.. i bedziesz wiedziec czy wam sie udało.. zyczę powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 11:08 am Temat postu: |
|
|
sądząc po opisie śluzu - wskazywało by ti na dni płodne
macie sporą szanse - powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
żabka
|
Wysłany: Nie Paź 29, 2006 11:43 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję dziewczyny za miłe wiadomości będę się przyjemnie bawić i starać o upragnioną dzidzię. Pozdrawiam
Dodano: Sob Gru 02, 2006 9:07 am
Udało się i cieszymy się z mężem bardzo :Very Happy: pozdrawiam wszystkich oczekujących na maleństwa nie traćmy nadziei ona jest potrzebna. :Smile:
---- edit by Paweł:
Prosze kożystac z opcji "zmień" widocznej w każdym górnym rogu swojego posty, gdy widzi sie ze nie ma odpowiedzi pod swoim postem bąć zapomniało sie i chce sie coś dopisać
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kiki
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 12:46 pm Temat postu: okres z odtawienia tabletek, nudnosci, czy moge byc w ciazy? |
|
|
witam, bralam tabletki novynette przez miesiac, pozniej mialam okres z odstawienia , czyli wszytsko jak nalezy, po 8 tabletkach z drugiego opakowania zrezygnowalam z tabl anty bo zle wplywaly na moj organizm, mialam duzo skutkow ubocznych. dwa dni po odtawieniu tabletek(tych 8 z drugiego opakowania)dostalam okres, no i to tez jest okres z odstawienia??? mam nudnosci, zawroty glowy, ogolnie jest mi slabo, ale przeciez mam okres wiec moge byc w ciazy? robic test czy nie ma takiej potrzeby, a zle sie czuje moze z innego powodu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 1:54 pm Temat postu: |
|
|
Jest to krwawienie z odstawienie tabletek- normalne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aleksandra_2006
|
Wysłany: Wto Lis 28, 2006 4:16 pm Temat postu: czy moge byc w ciazy ? |
|
|
A wiec kochalam sie z moim mezczyzna dnia 18 ; 19; 20; 24;25;26 listopada miesiaczke mialam 15 listopada naturalnie kochalam sie do konca bo staram sie o dziecko jest 27 listopada a ja mam stan podgoraczkowy obecnie miesiaczki mam co 34, 35 dni czy jest mozliwe ze moge byc w ciazy ? blagam odpiszcie mi cos
_________________ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|