Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Czy jestem w ciazy - zbiorczy 0

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 57, 58, 59  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Gość

PostWysłany: Sob Kwi 08, 2006 9:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przepraszam, że wyciągam ten temat znów, ale dostałam okres!!! Smile

Coprawda, po 60 dniach, czyli po 30 dniach spóźnienia, ale jest Wink

Chyba wziął sobie urlop w tamtym miesiącu Wink

Pozdrawiam.
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Sob Kwi 08, 2006 11:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smile ja też dostałam okresu:) po 50 dniach tzn miałam 50-cio dniowy cykl. spóźnił się 22 dni
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emma

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 5:21 pm    Temat postu: Czy to jest możliwe?? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Okres spóźnia mi się już 4 dni. Od jakiegoś czasu dziwnie pobolewa mnie brzuch, ciągle wydaje mi się, że mam pełny pechęrz, piersi mam powiększone i nonstop wydaje mi się, że zaraz dostanę miesiączkę no ale na tym się kończy, mam też dziwny jak na przed okresowy śluz. Gdyby nie to, że używaliśmy prezerwatyw pewnie dawno zrobiłabym test. Do dzisiaj wydawało mi się niemożliwe aby to była ciąża, bo nie zauważyliśmy, żeby kiedykolwiek pękła albo było coś nie tak. Znajoma jednak mi powiedziała, że nawet jeśli nie widać żadnego uszkodzenia nie można absolutnie wykluczyć ciąży i że prawdopodobieństwo jest zawsze. Miała racje?? Robić test, czy nie ma po co??
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 5:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

twojej znajomej pewnie chodziło o skutecznośc metody antykoncepcji, w twoim przypaku prezerwatywy. poniżej jest informacja o skuteczności.

Dla określenia skuteczności metod antykoncepcyjnych w 1932 roku Amerykanin R. Pearl opracował specjalny wskaźnik, który jest do dziś stosowany.
Wskaźnik zawodności Pearl?a (R) określa ile razy doszło do niepożądanej ciąży wśród 100 regularnie współżyjących par, stosujących daną metodę antykoncepcyjną w ciągu roku. A więc wartość 1 oznacza, że przy stosowaniu danej metody antykoncepcyjnej przez rok na 100 kobiet jedna zaszła w ciążę.

Skuteczność różnych metod antkoncepcyjnych
wg. wskaźnika Pearl'a:

bez antykoncepcji 60-80
kalendarzyk małżeński 20-24
metoda termiczna 4-17,3
metoda obserwacji śluzu szyjkowego (Billingsów) 0,9-12
stosunek przerywany 15-28
prezerwatywa 3,9-13,8
błona dopochwowa 2,5-3,5
kapturek naszyjkowy 6-8
metody chemiczne dopochwowe 0,8-8
doustne tabletki jednofazowe 0,0-0,12
doustne tabletki trójfazowe 0,0-0,54
tabletka gestagenna 1-4
progestageny o przedłużonym działaniu 5-6
antykoncepcja postkoitalna 0,4-2,4
IUD 0,2-0,5

Uważam że zrobioenie testu to pierwsza rzecz którą powinno się wykonać gdy spóźnia się okres, tak więc namawiam do tego.
Mozliwe że wynik będzie negatywny, a wtedy wartoby udac sie do lekarza żeby dowiedziec sie dlaczego okres sie spóźnia. Chociaż 4 dni to jeszcze nie tak dużo. Na innych tematach wypowiadają sie dziewczyny którym spóźniał się ponad 2-3 tygodnie.

Pozdrawiam i glowa do góry:)
Powrót do góry
emma

PostWysłany: Nie Kwi 09, 2006 5:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź Smile
Wobec tego poczekam jeszcze kilka dni i zrobię test. Nerwowa nie jestem bo tak czy inaczej już niedługo zaczynamy starać się o potomka więc jeśli udałoby się kilka miesięcy wcześniej to byłoby całkiem fajnie Smile
Powrót do góry
Gość

PostWysłany: Pon Kwi 10, 2006 8:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

rudziutka, my to chyba rekordy bijemy tutaj Wink Zobaczymy, jak będzie z następnym. Pozdrawiam.
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 10, 2006 10:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Heh, no zobaczymy, może uda mi się dzisiaj zapisac do endokrynologa, kurde już miesiąc zwlekam...:/
Pozdrawiam:)
Powrót do góry
ala22

PostWysłany: Wto Kwi 11, 2006 9:10 pm    Temat postu: Jkaie moga byc skutki Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam. Okres dostałam 27 marca -poniedziałek , skończył mi sie w niedziele. Kochałam sie z moim chłopakiem tydzień pużniej czyli był to 13 dzień cyklu.Kochalismy sie bez zadnego zabezpieczenia i on dał mi swoje nasionko do środka.Czy jest możliowsc ze mogłam zajsc w ciąze?
Chciałabym miec już dzidziusia i sie zastanawiam
Powrót do góry
bezmyślna
Gość

PostWysłany: Czw Kwi 20, 2006 4:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam ja tez sie boje ze moge byc w ciazy,współżylam w 21 dniu cyklu (cykle trwaja 29-31 dni) bylam pewna ze byly to dni nieplodne bo wczesniej mialam sluz plodny, stosunek nie zakonczyl sie wytryskiem ale teraz zaczynam miec pewne obawy jakos dziwnie mi na zoladku nie (wiem moze cos zjadlam), boli mnie glowa,nie wiem czy to objawy zblizajacego sie okresu czy ciazy?boje sie , jaka ja jestem glupia czemu wczesniej nie pomyslalam Sad prosze pomozcie, czy to mozliwe zebym zaszla 10 dni przed okresem ?
Powrót do góry
Netka

PostWysłany: Czw Kwi 20, 2006 7:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeśli nie doszło do wytrysku szanse na to ,że jesteś w ciąży są bardzo małe,a w zasadzie żadne.Radzę się nie przejmować i spokojnie poczekać do miesiączki no i następnym razem pomyśleć o zabezpieczeniu Very Happy Pozdrawiam i trzymam kciuki.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Objawy ciąży Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 57, 58, 59  Następny
Strona 8 z 59