Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tomakeo
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 2:15 pm Temat postu: |
|
|
Witam ponownie. Zauważam u siebie dziwne pogorszenie stanu zdrowia. Mam zrobione badania (prawie wszystkie) i dalej czuje ból głowy, popsuł mi się wzrok i koncentracja. I tu się nasuwa moje pytanie, czy możliwe że to od alergii ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Doma-12
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 9:11 am Temat postu: Przykro mi... |
|
|
Słuchaj , to są podstawowe objawy raka mózgu! Ból uszu ,ból przy schylaniu sie... no ale zeby to dokladnie stwierdzic musisz isc koniecznie do lekarza bo moze jest to inna choroba a uwierz z tymi objawami jest jeszcze wiele chorub... jestem lekarzem ale musiałabym cie zbadac zeby wykryc dokladnie dolegliwosc
-----edited by emilka-------
dopóki nie prześle Pani potwierdzenia bycia lekarzem, proszę nie tytułować się w ten sposób na forum! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 5:22 pm Temat postu: |
|
|
a co mówi lekarz?
byłeś może u neurologa?
jeśli nie to może warto się skonsultować
może to rzeczywiście alergia, może zatoki.
najlepiej udać się do lekarza:) niech on kombinuje co to |
|
Powrót do góry |
|
|
|
moniczka108
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 10:21 am Temat postu: |
|
|
hej prosze was zebyscie odpowiedzieli na ten list od jakiegos czasu boli mnie lekko prawe ucho a teraz czuje jak by cos w nim bylo a potem wode potem zaczelam wyczuwac potej stronie glowy jak cos mi rosnie i rosnie a glo wa mnie pobolewa i powiem szczeze ze rece mi sie trzesa i modle sie zeby to niebylo nic powaznego ja tu dostaje nerwicy powiedzcie mi czy to rak mozgu czy cos innego? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sie 23, 2008 7:52 pm Temat postu: |
|
|
może masz zapalenie ucha?
nie wiem czy nie walnę gafy ale może to "coś" to powiększone węzły chłonne?
w każdym bądź razie udaj się do lekarza. najlepiej rodzinnego. niech skieruje Cię do laryngologa i/lub na podstawowe badania.
nie panikuj- zacznij działać najgorsze to trwanie w niewiedzy .
pozdrawiam
m. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Clara
|
Wysłany: Nie Lis 02, 2008 1:19 pm Temat postu: szaleńcy! |
|
|
Byle ból głowy i odrętwienia ciała to nie rak! Lepiej sie przebadać niż popadać w paranoje. Sama mam raka. Nie było żadnych objawów. Poszłam raz do lekarza na za zwykłą kontrolę. Zlecono dodatkowe badania. Obecnie walcze 3 miesiąc z chorobą! Korzystajcie z życia zamiast znajdywać u siebie oznak jakiej kolwiek choroby. Prawda: trzeba o siebie dbać i trzeba co jakiś czas badać swój stan zdrowia. Wszystko jednak w miarę zdrowego rozsądku. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ja:
|
Wysłany: Nie Lis 16, 2008 10:23 pm Temat postu: |
|
|
Hej
Mnie tez boli głowa i to już od dłuzszego czasu ;/ Jak wybiegam po schodach szybko to mam taki pulsujacy bol glowy z tylu, tak jakby tam serce bylo i walilo, Po 5 minutach przechodzi. Czasem ten bol jest ciagły. Nie wymiotuje, i nie boli mnie glowa podczas zginania jak to inni pisza.
I po drugie piszczy mi w uszach, to pisk trwa ok 5 sekund, czasem dluzej ;/
Co to moze być? Czy to moze byc rak ? podejrzewam też tętniaka, bo torche tez o tym czytalem.
Dodam tyle ze mam 17 lat. A to trwa juz z rok jak nie dluzej;/
oczy czesto mi łzawia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gosia85 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 7:40 pm Temat postu: |
|
|
głowa może boleć z różnych powodów.
może masz "skoki" ciśnienia i tak reagujesz na nie?
może głowa reaguje na wysiłek fizyczny i zwiększenie tętna? stąd ból podczas wysiłku?
może jesteś czuły na ciśnienie atmosferyczne i nie tolerujesz wysokiego lub niskiego ciśnienia?
może reagujesz bólem głowy na pogodę?
może masz migreny?
może głowa boli Cię z powodu stresów? lub wahania hormonów?
przyczyn jest wiele. niekoniecznie jest nią rak czy tętniak.
nie ma się co na zapas denerwować.
najlepiej udaj się do swojego lekarza rodzinnego (czy w Twoim wypadku pediatry) i powiedz o swoich dolegliwościach. możesz też poprosić o skierowanie do neurologa. z kolei neurolog może zlecić tomografię komputerową z kontrastem, i na jej podstawie postawi diagnozę lub skieruje na dalsze badania.
a jeszcze- piszesz, że ból jest ciągły- ile zazwyczaj trwa?
co do pisku w uszach- jeśli Cię to bardzo niepokoi udaj się do laryngologa. do niego też trzeba mieć skierowanie.
co do łzawienia oczu- może za długo siedzisz przed komputerem/ telewizorem, przebywasz w zadymionym pomieszczeniu, jesteś alergikiem, lub reagujesz tak na wiatr?
zawsze możesz iść do apteki i zapytać o jakieś krople na łzawiące oczy. albo udaj się do okulisty- do niego nie trzeba skierowania.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ja:
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 11:45 pm Temat postu: |
|
|
niekiedy jak wstane to mnie boli__ale to sie zadko zdarza. Najczesciej to bol sie zaczyny pod koniec dnia w szkole. A mam caly czas na popoludnie. Także gdy jestem glodny to mnie zaczyna bolec. Tylko wczesniej mi sie to nie dzialo wogole. A z tylu głowy mam cos w stylu takiej "bułki" ;/
I z tego powodu nie jestem zzbytnio zadowolony |
|
Powrót do góry |
|
|
|
PauliSxd
|
Wysłany: Wto Lis 25, 2008 9:18 pm Temat postu: Przepraszam ale mam malutkie pytanie |
|
|
Dzien Dobry
Nazywam Się Paulina. I mam koleżanke ,która ma problemy z oddychaniem, bo kiedyś uderzyla sie w nyje mocno i od tamtego czasu ma coś z oddychaniem napoczątku nic nie było ale z czasem bylo coraz gorsze noi dziś nie mogła znów oddychać przyszła do szkoły weszła do klasy tak bezniczego. Boje Się o Nią. Czy to Może Być Rak Mózgu ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|