FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
|
Wysłany: Pon Sie 07, 2006 10:05 am Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich, weszłam na to forum po raz pierwszy, bo również mam problem. Ostatnio mialam bardzo dziwny przypadek, zaczęła cirpnąć mi lewa reka do łokcia i lewa strona buzi w okolicu ust. Nie boli mnie głowa, ale czuję lekkie zcierpniecie w okolicy tyłu głowy. Zcierpniecie minęło, ale strach został, tym bardziej, że jestem w 3 miesiącu ciąży i nie moge zrobić żadnych specjalistycznych badań t.j. prześwietlenie kręgosłupa czy głowy albo rezonans magnetyczny. Mdłości też mam, ale nie wiem czy są wywołane ciążą, czy tymi dziwnymi objawami. Byłam u neuroliga, to stwierdził, że odruchy neurologiczne mam prawidłowe, a co do reszty to nic nie może zrobić. I co, mam czekać? Na co? A jeśli to coś poważnego, to czy nie zaszkodzi dziecku? Czekam na Wasze opinie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia-16 Gość
|
Wysłany: Sro Wrz 27, 2006 8:11 am Temat postu: Ja też was rozumiem |
|
|
Też mam takie bóle kiedyś były żadsze a teraz już codziennie mnie boli ale to nie takie bule jak przy jakiejś chorobie tylko tak boli jak by mi wsirodku rozrywał głowe a ostatnie też boli mniw tył głowy. Musze iść do lekarza ale się troche boje mam nadzieje =, żę to nie będzie nic poważnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aneta... Gość
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 3:32 pm Temat postu: |
|
|
witam. takze sie obawiam z emoge miec raka mozgu. Od jakiegos czasu mam nieustanne bole glowy, nie mozna az wytrzymac. Ze skonentrowaniem ciezko. Czasem czesto zapominam o tym co mialam wczesniej zrobic. Klopot ze wzrokiem mialam juz wczesniej (astygmatyzm nadwzroczny) ale teraz troche sie nasililo. Widzę mgle przed oczami. jestem jakas oslabion. Kolezanka mnie czasem nie poznaje. Boje sie, ze zaslabne podczas praktyk albo pracy albo coś.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2006 3:38 pm Temat postu: |
|
|
dodam ze te bole sa naprawde często a wczesniej nic takiego u mnie nie wysptepowalo... i sa bardzo nasilone. pozdawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ewa`` Gość
|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 2:54 pm Temat postu: bóle głowy |
|
|
Ludzie opamietajcie sie ,ból głowy nie jest podstawa do wysuwania hipotezy ze ma sie raka mózgu Jest tysiace róznych powodów bolów głowy,pisze tak dlatego ze sama przezywałam ten strach ,tez mialam bardzo uciazliwe bole .Przez 2 miesiace czulam jak ktos mi wali pała po glowie ,zadne leki nie pomagaly ,wpadlam w depresje,nie spalam po nocach,czytalam na necie tylko o nerwiakach,glejakach itp .Zaczely sie badania ,rezonans ,przeswietlenia ,lekarstwa .okazalo sie ze to neuralgia,leki zaczely dzialac po 3 tygod.Minąl juz rok a po neuralgii ani sladu ,czasami mnie zakuje w miejscu od ktorego sie wszystko zaczelo /tyl glowy/.Dlatego apeluje ,nie myslcie od razu o najgorszym |
|
Powrót do góry |
|
|
|
:( Gość
|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 7:38 pm Temat postu: |
|
|
a ja mialem dziś robiony EMG mózgu. i na rapocie jest napisane:" dyskretna patologia w części skroniowo-potylicznej" co jest?? mam raka?
----edited by Yalissea
Proszę nie posługiwać się wulgarnym słownictwem w wypowiedziach. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
assiia@poczta.fm Gość
|
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 9:35 am Temat postu: brak mi sił |
|
|
Dowiedziałam sie ze moja mam ma raka koło mózgu i jest złosliwy lekarze daja jej max 1 rok czy juz nie da sie nic zrobic ???? pomózcie mi prosze |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sro Paź 11, 2006 3:38 pm Temat postu: |
|
|
w takim przypadku nalezy liczyc na szczescie i lekarzy - może uda sie usunąc raka - jednak przy rodzaju złośliwym prawdopodobnie nastapią lub juz nastapiły przezuty.
Jedyne co możesz teraz robic to szukać specjalistow i wieżyć ze wszystko bedzie dobrze
cuda sie zdazaja - mam nadzieje ze i w twoim przypadku wszystko zakończy się dobrze
Teraz szukaj rozwiązań,lekarzy,pytaj o możliwość operacji |
|
Powrót do góry |
|
|
|
żona Gość
|
Wysłany: Czw Paź 12, 2006 11:49 pm Temat postu: |
|
|
Mój mąz ma raka mózgu. Zaczęło się 12 lat temu od astrocytomy. Operacja wyciecia, 3cm prawej pólkuli mózgu. Dwa lata temu była wznowa, tym razem juz olgoastrocytoma grII. 7cm, znów wycięcie i radioterapia stereotaktyczna. Chirurg rozmawiający ze mną po drugiej operacji przygotował mnie na kolejną wznowę w czasie do 2 lat. Rezonansy kontrolne co 6 miesięcy, na razie, odpukać, nic.
Zabiegi operacyjne odbywały się w klinice w Katowicach-Ligocie, radioterapia w Gliwicach. Jesteśmy bardzo zadowoleni z podejścia lekarzy do pacjenta i opieki, jaką w obu miejscach roztoczono. Doc. Stachura, chirurg, powiedział ponadto jedną ważną rzecz. Jak długo jest w człowieku wola walki i brak zgody, by coś zawładneło twoim ciałem, dopóty jest szansa na zwycięstwo.
Mąż prowadzi w tej chwili normalny tryb życia, przyjmuje jedynie leki antypadaczkowe. Ataki są rzadkie i możliwe do przewidzenia, zawsze wtedy uprzedza osobę, która z nim przebywa, co może się zaraz stać.
Mam nadzieję, ze przeżyjemy razem jeszcze wiele, wiele wspólnych lat. Pamiętajcie!
Wiara i pogoda ducha.
Chciałabym napisać to samo za 30 lat.
Modlę się o to codziennie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paulina_gastrolog Gość
|
Wysłany: Wto Paź 17, 2006 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Twoje objawy sa typowe dla glejki(tzn do guza nowotworu) Typowymi objawami jest wzmozone cisnienie wewnatrzczaszkowe(czyli ból glowy), nudnosci i wymioty- najbardziej nasilone rano, towarzyszy rowniez zespoł psychoorganiczny-oslabienie sprawnosci umyslu, zaburzenie pamieci, uogolnione napady padaczkowe;obrzeki mozgu.
Zadziej, ale rowniez specyficzne objawy to niedowlad, zaburzenie czucia, zaburzenie mowy, wzorku, sluchu, objawy mozdzkowe np.zaburzenie rownowagi, uszkodzenie nerwow czaszkowych, napady padaczkowe. Drogi kolego zlokalizowany jest w mozdzku,tak wiec kosc potyliczna nie ma tu duzego wplywu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|