Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zielonakawa30
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 21, 2013 12:37 pm Temat postu: Re: Diety - temat zbiorczy |
|
|
salata107 napisał: | Witam serdecznie !
Mam prośbę ! Chciałabym się dowiedzieć, jaką dietę i jakie ćwiczenia oraz sporty muszę stosować i uprawiać, aby być w dobrej formie ! Jest mi to bardzo potrzebne do pracy (stewardessa) ! Muszę być idealnie zdrowa i powinnam mieć nienaganną sylwetkę ! Nie chcę także w trakcie wykonywania zawodu zapaść na jakieś dziwne choroby, tak więc proszę Was o radę !!!
Proszę umieszczać posty w odpowiednich, istniejących już tematach, a nie tworzyć nowe. Temat przyłączam do już istniejącego.
Mala_mi |
Jeśli chodzi o sporty, to powinnaś wykonywać ćwiczenia tj. brzuszki, bieżnia, przysiady, czy też bieganie. Dodatkowo dieta uboga w tłuszcze, cukier, sól, oraz zdrowy suplement diety np. zielona kawa, pomoże Tobie utrzymać sylwetkę w doskonałej formie. Jeśli chodzi o przypadłości czy choroby, to radze robić regularnie badania profilaktyczne. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
alicjakacik
|
Wysłany: Pon Paź 07, 2013 9:24 am Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o dietę to powinno ona być odpowiednia do Twojego ciała tzn do wagi wzrostu metabolizmu i innych czynników, nie układaj sobie sama diety bo nie wiem co jest potrzebne dla Twojego organizmu. Najlepiej udać się do dietetyka i powiedzieć ze robisz takie i takie i takie ćwiczenia, jestem stewardessa itd. Dietetyk na pewno dobierze Ci taka dietę żebyś nie tyla a Twój organizm miał dostarczone odpowiednia ilość węglowodanów i innych składników żebyś po treningu nie czuła się zmęczona, wyczerpana itd itd itd.
-----Usuń odnośnik do strony w podpisie----- |
|
Powrót do góry |
|
|
|
karmela99
|
Wysłany: Sro Sty 21, 2015 6:00 pm Temat postu: |
|
|
Ja staram się ograniczać jedzenie i przyrządzać coś lekkiego, dzisiaj moim daniem była sałatka z kalafiora, szynki i pieczarek - wolę już jeść coś takiego i dawać do swoich posiłków jak najwięcej warzyw, na przepisach ancymonki znalazłam, ----REGULAMIN----ale nigdy wcześniej nie miałam z czym kalafiora jeść, jedynie w zupie.
na kolację będą kanapki z serkiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Piotr79
|
Wysłany: Pią Maj 29, 2015 12:52 pm Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem samą dietą nie idzie zniwelować cellulitu. Potrzebne są ćwiczenia siłowe, aerobowe, które pozwolą pozbyć się kilku kilogramów oraz ujędrnić i uelastycznić skórę |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nutka87
|
Wysłany: Sob Maj 30, 2015 10:51 pm Temat postu: |
|
|
Chyba i dieta i ćwiczenia to podstawa.
Nawet nie tak bardzo dieta, jak zdrowe odżywianie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
andrei
|
Wysłany: Sro Lip 22, 2015 10:47 pm Temat postu: |
|
|
racjonalne odzywianie: dietetyczne salatki, grillowany indyk, ryby i oczywiście zupy, ale bez smietany wbrew pozorom to wcale nie jest trudne. Niektorzy się tłumacza tym, ze nie potrafia robic takich ‘zdrowych’ zakupow. Ale w sklepach jest mnostwo mieszanek warzywnych, gotowych salatek i zup, szpinaku czy rukoli – mi najbardziej samkuja te z fitandeasy. Jeeszcze jeden argument to taki, ze ludziom nie chce się gotowac, ale no w przypadku miesa można zrobic wiecej porcji i zamrozic |
|
Powrót do góry |
|
|
|
malaola
|
Wysłany: Sro Sty 11, 2017 3:31 pm Temat postu: |
|
|
Polecam wam zapoznać się z artykulem o produktach fit [zakaz reklamy na forum] Powszechnie uważa się, że sa one niezbędene w diecie, i bez nich odchudzanie nie ma sensu. Niestety drastyczną prawdą jest, że produkty light wcale nie sa takie zdrowe. Niska wartość energetyczna w produkcie wiąże się z wprowadzeniem niezdrowej substacji do niego. Dlatego czytajmy ulotki! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gabi145
|
Wysłany: Pon Lut 20, 2017 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Witam, bardzo proszę o poradę. Potrzebuje zrzucić około 7 kilogramów do maja. W maju mam ważna imprezę rodzinną, na której chce wystąpić w sukience, niestety po zimie przybyło mi trochę tu i tam. Czy możecie zaproponować jakąś skuteczną dietę? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kluska771
|
Wysłany: Sro Mar 08, 2017 5:34 pm Temat postu: odp |
|
|
Zamiast eksperymentować lepiej udać się do specjalisty. Każda z nas jest inna i dieta powinna być dobierana indywidualnie. Jeśli jesteście z Krakowa lub okolic to polecam wam to miejsce [zakaz reklamy na forum] Zdrowie jest najważniejsze, a tylko zdrowe chudnięcie przynosi trwałe efekty. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lillasabo@interia.pl
|
Wysłany: Sro Cze 21, 2017 11:06 am Temat postu: |
|
|
Stosował ktoś z Was colon slim? Od niedawna testuję i pozytywnie zaskoczył mnie efekt, zmniejszył mi się apetyt, mniej jem, czuję się dobrze i chyba też mam więcej energii jak nie jestem taka w kółko przejedzona a wcześnij niestety mi się to często zdarzało |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|