Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KOBIETA

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Sie 30, 2006 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo istnieje tez cos takiego jak blokada psychiczna. Mnie sie wydaje ze kobiety teraz za duzo chca miec zaplanowane. Tak jakby zaznaczaly na jakiejs wewnetrznej liscie- kariera zrobiona pieniadze zarobione facet wybrany to teraz dzidzius. A kiedy nie udaje im sie to od razu zloszcza sie albo wpadaja w panike Bo przywykly ze wszystko osiagaja dzieki checiom i staraniom. A w tym przypadku trzeba jeszcze troszeczke szczescia Wink
I moze jeszcze spontanicznosci,radosci z seksu. Wybaczcie kobitki ale czasem mam wrazenie ze traktujecie swoich facetow jak byki rozplodowe.
Oczywiscie nie mowie o kobietach ktore maja prawdziwe problemy ze swoja plodnoscia.
Mowie o tych ktore"sa zalamane bo staraja sie o dziecko od trzech miesiecy i nic".
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Gość

PostWysłany: Sro Sie 30, 2006 9:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hehe "byki rozplodowe", no niestety masz racje, jest w wiekszosci tak jak opisalas
Powrót do góry
Karolina86

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 1:28 pm    Temat postu: Re: Dni płodne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lerka napisał:
Mam pytanie, czy kochajac sie z facetem w dni plodne duze jest prawdopodobienstwo zajscia w ciaze?

Oczywiście, że jest możliwość zapłodnienia, największe w całym cyklu. Jeżeli zależy Ci na bejbi to ten czas jest jak najbardziej odpowidni.. ale jeżeli nie to nie radziłabym kochać się w te dni bez zabezpieczenia.
Pozdrawiam
Powrót do góry
dziewczyna
Gość

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 2:10 pm    Temat postu: pomocy!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mój okres zaczął sie 20 sierpnia. Współżyłam 27,28, i 29 sierpnia bez zabezpiecenia i nie wiem czy w tym momencie mogło dojśc do zapłodnienia. Słyszałam że plemniki potrafia przeżyc nawet 14 dni. Czy to prawda? Mogę zajśc w ciążę czy nie?
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plemniki w sluzie plodnym kobiety moga przezyc 5 dni. W twoim przypadku istnieje niewielkie ryzyko zajscia w ciaze ze wzgledu na to ze 29 mogl byc juz dniem plodnym. Nie piszesz ile trwa twoj cykl i jaki mialas wtedy sluz. Bez tego niewiele ci powiem.
Powrót do góry
ev
Gość

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 3:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam:) może to pytanie bedzie glupie ale zastanawia mnie co sie dzieje z tą spermą, która znajdzie się w pochwie kobiety... przecież to nie wypływa tak sobie chyba...
iii... jeśli kobieta np współżyje z facetem w okresie niepłodnym, a on sie do niej 'spusci', to i tak na pewno nie ma prawdopodobieństwa zajścia w ciąże?? Very Happy
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 3:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Sperma sie wchłania w pochwie.

W dni niepłodne nie ma możliwości zajścia w ciążę. Sama nazwa tych dni o tym mówi.
Powrót do góry
Karolina86

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 4:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ev napisał:
może to pytanie bedzie glupie ale zastanawia mnie co sie dzieje z tą spermą, która znajdzie się w pochwie kobiety... przecież to nie wypływa tak sobie chyba...

wypływa z pochwy na zewnątrz, wystarczy, że postoisz chwile, albo usiądziesz na sedes i wszystko z Ciebie wylatuje, a co ma tam zostać? hehe Smile
Cytat:
iii... jeśli kobieta np współżyje z facetem w okresie niepłodnym, a on sie do niej 'spusci', to i tak na pewno nie ma prawdopodobieństwa zajścia w ciąże??

W dni niepłodne nie dojdzie do zapłodnienia, ale plemniki mogą przeczekać do dni płodnych i wtedy dojdzie do zapłodnienia..
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 4:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Konkretnie przez 5 dni i tylko w sluzie plodnym moga przeczekac Smile
Powrót do góry
Foxy
Gość

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 5:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie i jeżeli byloby to możliwe prosze o jak najszybszą odpowiedz... a wiec konczy mi sie miesiączka i za 2 dni planuje przeżyc swój pierwszy raz... planujemy z chłopakiem uzyc prezerwatywy... moja pytanie brzmi... czy jest mozliwe ze zajde w ciąze po tym stosunku>> jezeli bedziemy sie kochali dzien po zakonczeniu mojego okresu??

z góry dziekuje
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 12 z 97