Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 6:39 pm Temat postu: |
|
|
Jesli twoje cykle maja okolo 28 dni to niemozliwe jest zebys wtedy zaszla w ciaze. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Karolina86
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 8:28 pm Temat postu: |
|
|
Używając dodatkowo prezerwatywy będzie wszystko ok ale jeżeli nie masz regularnych cykli, to za bardzo nie polegaj na tych dniach, jeżeli nie chcesz np. użyć dodatkowo prezerwatywy. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Foxy Gość
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 9:56 pm Temat postu: |
|
|
Moje cykle trwają 30 dni... i są regularne:) więc są jakies szanse na zajście w ciąze?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 31, 2006 11:05 pm Temat postu: |
|
|
Jeżeli jest tak jak piszesz, to nie masz się czym martwić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziewczyna Gość
|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 12:21 am Temat postu: |
|
|
cykl trwa 30 dni. napisałas że miałam niewielkie ryzyko zajscia w ciąże a potem piszesz że 29 miałam dzień płdny. Więc jakim cudem było niewielkie ryzyko????? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 8:15 am Temat postu: |
|
|
Dziewczyno, Kobiecie chodziło o 29 sierpnia. Bo wtedy, to był 9 dzień Twojego cyklu miesiączkowego, który już mógłby być dniem płodnym.
Czternaście dni życia plemnika, to przesada. W Twoim przypadku mogło dojść do zapłodnienia. Więc radzę zrobić test ciążowy, wtedy dowiesz się czy jesteś w ciąży, czy nie.
A czy stosunek był z wytryskiem? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziewczyna Gość
|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 11:26 am Temat postu: |
|
|
tak, był z wytryskiem. Nie wiem jakie sa oznaki w pierwszych dniach ciąży, a wydaje mi sie że na test jeszcze za wcześnie. Cały czas wydostaje mi sie z pochwy kremowy, biały śluz, który zostaje na majtkach. Co to oznacza???? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziewczyna Gość
|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 1:01 pm Temat postu: |
|
|
"W twoim przypadku istnieje niewielkie ryzyko zajscia w ciaze ze wzgledu na to ze 29 mogl byc juz dniem plodnym" - TAK NAPISAŁA KOBIETA
O to zdanie mi chodzi. A ja przeciez pisałam że 29 współżyłam bez zabezpieczenia. I też chodzi mi o sierpień. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
dziewczyna Gość
|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 7:53 pm Temat postu: |
|
|
dzięki że mi wogóle odpisujecie. fajnie że moge na was liczyc. Cały dzień czekam na odpowiedź a tu..... NIC. Fajna mi to pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Pią Wrz 01, 2006 10:32 pm Temat postu: Re: pomocy!!! |
|
|
dziewczyna napisał: | Mój okres zaczął sie 20 sierpnia. Współżyłam 27,28, i 29 sierpnia bez zabezpiecenia i nie wiem czy w tym momencie mogło dojśc do zapłodnienia. Słyszałam że plemniki potrafia przeżyc nawet 14 dni. Czy to prawda? Mogę zajśc w ciążę czy nie? |
Wiec ci odpisalam ze 29 moglas zajsc w ciaze bo to dzien potencjalnie plodny. Zrobilam to po polsku. Po czym ci to jeszcze raz przetlumaczyla Yallissea na jeszcze bardziej polski. A ty nadal nie rozumiesz?
I powiem ci jeszcze jedno- Dzieki Bogu nie placa mi za udzielanie sie tutaj wiec sama moge sobie wybrac komu odpisuje. Najczesciej tym o ktorych wiem ze beda umieli to zrozumiec i docenic.
A ryzyko niewielkie bo jesli twoj cykl ma 30 dni to owulacje masz prawdopodobnie 16 dnia cyklu. Ale mogla sie przesunac. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|