Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
KOBIETA

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 6:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli twoje cykle maja okolo 28 dni to niemozliwe jest zebys wtedy zaszla w ciaze.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Karolina86

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 8:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Używając dodatkowo prezerwatywy będzie wszystko ok Smile ale jeżeli nie masz regularnych cykli, to za bardzo nie polegaj na tych dniach, jeżeli nie chcesz np. użyć dodatkowo prezerwatywy.
Powrót do góry
Foxy
Gość

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 9:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Moje cykle trwają 30 dni... i są regularne:) więc są jakies szanse na zajście w ciąze??
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 31, 2006 11:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli jest tak jak piszesz, to nie masz się czym martwić.
Powrót do góry
dziewczyna
Gość

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2006 12:21 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

cykl trwa 30 dni. napisałas że miałam niewielkie ryzyko zajscia w ciąże a potem piszesz że 29 miałam dzień płdny. Więc jakim cudem było niewielkie ryzyko?????
Powrót do góry
Yalissea
Przyjaciel forum

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2006 8:15 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyno, Kobiecie chodziło o 29 sierpnia. Bo wtedy, to był 9 dzień Twojego cyklu miesiączkowego, który już mógłby być dniem płodnym.

Czternaście dni życia plemnika, to przesada. W Twoim przypadku mogło dojść do zapłodnienia. Więc radzę zrobić test ciążowy, wtedy dowiesz się czy jesteś w ciąży, czy nie.

A czy stosunek był z wytryskiem?
Powrót do góry
dziewczyna
Gość

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2006 11:26 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak, był z wytryskiem. Nie wiem jakie sa oznaki w pierwszych dniach ciąży, a wydaje mi sie że na test jeszcze za wcześnie. Cały czas wydostaje mi sie z pochwy kremowy, biały śluz, który zostaje na majtkach. Co to oznacza????
Powrót do góry
dziewczyna
Gość

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2006 1:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"W twoim przypadku istnieje niewielkie ryzyko zajscia w ciaze ze wzgledu na to ze 29 mogl byc juz dniem plodnym" - TAK NAPISAŁA KOBIETA

O to zdanie mi chodzi. A ja przeciez pisałam że 29 współżyłam bez zabezpieczenia. I też chodzi mi o sierpień.
Powrót do góry
dziewczyna
Gość

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2006 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki że mi wogóle odpisujecie. fajnie że moge na was liczyc. Cały dzień czekam na odpowiedź a tu..... NIC. Fajna mi to pomoc.
Powrót do góry
KOBIETA

PostWysłany: Pią Wrz 01, 2006 10:32 pm    Temat postu: Re: pomocy!!! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczyna napisał:
Mój okres zaczął sie 20 sierpnia. Współżyłam 27,28, i 29 sierpnia bez zabezpiecenia i nie wiem czy w tym momencie mogło dojśc do zapłodnienia. Słyszałam że plemniki potrafia przeżyc nawet 14 dni. Czy to prawda? Mogę zajśc w ciążę czy nie?

Wiec ci odpisalam ze 29 moglas zajsc w ciaze bo to dzien potencjalnie plodny. Zrobilam to po polsku. Po czym ci to jeszcze raz przetlumaczyla Yallissea na jeszcze bardziej polski. A ty nadal nie rozumiesz?

I powiem ci jeszcze jedno- Dzieki Bogu nie placa mi za udzielanie sie tutaj wiec sama moge sobie wybrac komu odpisuje. Najczesciej tym o ktorych wiem ze beda umieli to zrozumiec i docenic.

A ryzyko niewielkie bo jesli twoj cykl ma 30 dni to owulacje masz prawdopodobnie 16 dnia cyklu. Ale mogla sie przesunac.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 13 z 97