Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MagdaL
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 9:56 am Temat postu: |
|
|
Jesli moj cykl trwa 29 dni to dni płodne zaczynają sie tak ok. 12 a konczą 16-17dnia cyklu.Ostatnio współrzylam 4 dni po okresie czyli w czasie dni niepłodnych prawda?Więc tez nie mogłam zajsc w ciąże tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 10:07 am Temat postu: |
|
|
Jako dni z cala pewnoscia nieplodne uwaza sie pierwsze szesc dni cyklu.Potem juz istnieje ryzyko gdyz plemniki w sluzie plodnym moga przetrwac nawet 5 dni.Sluz plodny moze jeszcze nie byc widoczny na zewnatrz ale juz znajdowac sie w glebi narzadow rodnych i dlatego nastepne dni moga juz byc potencjalnie plodne.Owulacja nastepuje mniej wiecej w polowie cyklu i po niej nalezy odczekac jeszcze okolo trzy dni.Potem mozna wspolzyc bez obaw.W twoim przypadku rzeczywiscie prawdopodobienstwo zajscia w ciaze bylo niewielkie ale jednak bylo.Jesli wybralas metode naturalna jako jedyne zabezpieczenie musisz troszke dluzej poobserwowac siebie zeby wiedziec napewno jak jest z ta plodnoscia u ciebie Ewentualnie sluze rada. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 10:27 am Temat postu: |
|
|
Czyli Twoim zdaniem najlepiej współrzyć po owulacji tuż przed okresem tak?Nadal chce się upewnic czy mogę być w ciąży?W sumie nie dodałam jeszcze ze używaliśmy prezerwatywy i nic przy tym nie zaszlo, prezerwatywa ani nie pękła ani się nie zsunęla!Ale jesli przypuśćmy moglo sie cos do mnie dostac podczas gry wstępnej to i tak nie ma możliwość zajscia w ciążę skoro były to dni niepłodne tak? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MagdaL
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 12:28 pm Temat postu: |
|
|
wyżej wysłany list jest ode mnie wiec prosze Cię o radę jak najszybciej i bardzo Ci dziękuje za poprzednie rady |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 1:26 pm Temat postu: |
|
|
Po owulacji zajsc w ciaze sie juz nie da.Tylko trudno jest czasem ustalic kiedy jest owulacja
Jesli dodatkowo zabezpieczalas sie prezerwatywa to ryzyko ciazy maleje wlasciwie do zera.
Tak wiec uszy do gory.Napewno nie jestes w ciazy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MagdaL
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 3:05 pm Temat postu: |
|
|
A co do tej gry wstepnej to tez można wykluczyć prawdopodobieństwo dostania się plemników do mnie?No jakby na to nie patrzeć bylam tylko kilka dni po okresie i napewno byl to okres nieplodny ,czyli nie musze sie nawet martwic co do tej gry wstepnej tak?Wiem ze te moje listy to trpche sa zamotanę ale to ze zdenerwowania.. Dzięki jeszcze raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie.Nie denerwuj sie bo to opoznia okres
Juz pisalam w wielu postach ze plemniki to rzecz bardzo delikatna i musza miec naprawde dobre warunki zeby przetrwac i zaplodnic kobiete.To nie komandosi Ale napisze jeszcze raz.
Zeby doszlo do zaplodnienia musza byc spelnione nastepujace warunki. Kobieta musi byc w okresie plodnym cyklu i nasienie mezczyzny musi dostac sie do jej drog rodnych. Zadne inne sposoby nie sa znane poza laboratorium
Ale wiele dziewczyn sie zastanawia czy mozna zajsc w ciaze podczas gry wstepnej.
Odpowiadam- latwiej trafic szostke w totka
Plemniki moga sie przemieszczac tylko w srodowisku pochwy kobiety.Na rece bieliznie poscieli niemal natychmiast traca zdolnosc ruchu.Wiec mozliwosc zajscia w ciaze podczas gry wstepnej byla by tylko wtedy gdyby sperme w duzej ilosci przeniesc NATYCHMIAST do pochwy kobiety. I ta kobieta musiala by akurat byc plodna.
Duzo wieksze prawdopodobienstwo jest przy tzw stosunku przerywanym bo przed wytryskiem z penisa wydostaje sie tzw preejakulat w ktorym moga znajdowac sie plemniki.Mezczyzna tego nie czuje i nie jest w stanie powstrzymac. A wszystko co sie wtedy wydziela laduje od razu w pochwie.
Ale przy grze wstepnej ryzyko jest naprawde minimalne.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
MagdaL
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 3:29 pm Temat postu: |
|
|
Od razu mi lżej na duszy...A więc i ja wykluczam juz u sibie ciążę i w koncu pojawil sie usmiech na mojej twarzy..ufff....ale jeszcze raz sei zapytam: Naprawde jest to nie możliwe zebym byla w ciąży??Przepraszam za to dręczenie...I będe Ci dziękowala za każdym razem! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 3:47 pm Temat postu: |
|
|
Naprawdę, nie martw sie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
KOBIETA
|
Wysłany: Sob Sie 26, 2006 3:57 pm Temat postu: |
|
|
Slonko na twoje pytanie nie moge ci odpowiedziec tak lub nie.
Szansa jak w totku ale i w totka ludzie trafiaja.Choc ja osobiscie nie znam nikogo kto wygral i nikogo kto zaszedl w ciaze przy grze wstepnej
Jak to sie mowi- nie bylam twoim materacem
Moim zdaniem ryzyko jest tak male ze az nieprawdopodobne ale jesli to cie nie przekonuje zrob sobie test ciazowy.Koszt niewielki a zyskasz spokoj
Ale moim zdaniem w ciazy nie jestes. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|