Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2007 7:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wisienka okre smoze sie spozniac przez to ze sie stresujesz no i ze jest ta nadrzerka, jak sie zabezpieczyliscie to nie ma powodow do zmartwien Smile a byla taka mzoliwosc ze gumka zostala w tobie, pekla albo sie zsunela??

kati898 tak w dni nieplodne nie zajdziesz w ciaze, chyba ze pomylisz sie w obliczeniach bo musisz pamietac o tymz e jak cykle sa nieregularne to te dni plodne moga w kazdym cyklu byc inaczej Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Rossie

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Wrz 20, 2007 2:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

z tymi dniami niepłodnymi to różnie bywa... Zależy od długości cyklu,ja już nauczyłam się obserwować swoje ciało i wiem kiedy mam owulacje,a na podstawie obserwacji mogę stwierdzić kiedy mam dni płodne,a kiedy nie. Przynajmniej w jakimś stopniu..bo nigdy nie jestem pewna do końca,strach ma wielkie oczy.. Może on spowodować,że stracimy przyjemność z sexu Exclamation teraz jestem bardzo strachliwa.. nie zgadzam się na sex bez gumek..(wiem,że długo nie bede mogła się powstrzymać) Smile bez gumek jest o niebo lepiej Smile
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Wrz 20, 2007 4:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rossie pewnie ze lepiej Razz Cool . Mozna cały czas kochac sie bez,byle by facet czuł ze zbliza sie wytrysk. A w niepłodne to juz 0 strachu Razz heh pzdr. Laughing

Powrót do góry
Jujka

PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 3:02 pm    Temat postu: Ech. Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam! Rzeczywiście, jak wiele moich poprzedniczek stwierdzam,że odnośnie dni płodnych wszędzie pisze co innego:( W wielu postach, nie tylko na tym forum pojawiają się opinie,że w ciążę można zajść cały czas. Ale to chyba nie możliwe? Mój cykl ma 30-31 dni.Okres trwa zazwyczaj 5-7dni. Od kilku miesięcy,dokładniej 3 nie zaobserwowałam przeźroczystego śluzu, ten niepłodny występuje normalnie.Ale gdzieś czytałam,że często tak jest,że tego płodnego nie jest na tyle dużo,żeby wydostał się poza pochwę,więc chyba nie mam czym się niepokoić? Kolejne moje pytanie brzmi: to kiedy mogę zajść w ciąże?Jest tyle rożnych opinii. Wg metody,że od przewidywanego dnia okresu odejmujemy 14 dni, miałam owulację kilka dni temu, tylko że zaprzeczeniem jest gęsty, lepki, biały śluz. Gdzieś słyszałam, że zajść w ciąże można między 10 a 16, gdzieś indziej że miedzy 10 a 18.Jak to naprawdę jest? Czy w czasie okresu można zajść w ciąże? Ile plemniki żyją poza organizmem, np na dłoniach? Jak dokładnie stosować naturalne metody antykoncepcji?
Wiem,że dużo tych pytań, ale będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Buziaki!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 5:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jujka co do sluzu: to w dniach płodnych nie powienien on byc taki jak opisałas..tak wyglada przy niepłodnych dniach...z zajsciem w ciaze jest roznie..jesli masz dlugie cykle to na poczatq okresu nie zajdziesz, najbardziej prawdopodobnym dniem jest 14sty dzien cyklu..miedzy 10-18 moze zajsc w ciaze kobieta ktora ma 28dniowy cykl Smile. Plemniki na dłoniach?? max.2min Smile w drogach rodnych kobiety podczas dni płodnych nawet do 72h i wiecej Smile. O jakie dokładnie Ci metody chodzi? mam nadzieje ze chociaz troche pomogłam. Ja zawsze po sluzie poznaje czy mozna kochac sie do konca czy raczej uwazac Smile

Powrót do góry
Jujka

PostWysłany: Wto Paź 02, 2007 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak tak, wiem że to śluz niepłodny był, chodziło mi o to że tego płodnego prawie wcale nie obserwuję.Więc tu jest problemik z rozpoznaniem,czy mogę się kochać, czy nie Sad Cykl mam jak pisałam 30-31 dni. Gdzieś czytałam o tym,że plemniki "na zewnątrz" mogą przeżyć nawet do kilku dni, więc dlatego pytam. Chodzi mi głownie o metodę termiczną, no i ta obserwacje śluzu.Kiedy występuje śluz? Jest to jakby...stałe, tylko w różnym natężeniu,czy tylko po owulacji, czy jakoś?
Wielkie dzięki:*
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 10:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sluz pojawia sie przed owulacja jeszcze ok. 10 dnia cyklu...i powinien skonczyc sie ok.18 dnia bo wtedy mijaja dni płodne..po tym czasie rowniez moze byc sluz (ale nie musi) grudkowaty i nie ciagnacy sie- wtedy sa dni niepłodne. Mysle ze mozesz kochac sie bezpiecznie na ok. 10 dni przed okresem...powinnas czuc czy masz "sucho" czy "mokro" to tez 1dna z obserwacji Smile

Powrót do góry
Jujka

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 12:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli śluz niepłodny,pojawia się tylko po owulacji? Question
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 12:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

polecam stronkę:
cykl płodny
Jujka

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ech...Po tej tabelce nic już nie wiem. Z tego wynika,że i przy takim, i przy takim śluzie może dojść do zapłodnienia:(
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 83, 84, 85 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 84 z 97