Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Dni płodne i niepłodne----temat specjalny

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 95, 96, 97  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 4:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jujka, nie no. biorąc pod uwagę wzorcowy cykl, to między 10-18dc jest możliwość poczęcia i wtedy śluz jest przejrzysty, śliski i mokry, daje uczucie wilgotności w pochwie. śluz gęsty, występujący w mniejszych ilościach, lepki i mętny lub jego brak oznacza dni niepłodne i przy takim nie zajdziesz w ciążę.
Jujka

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 4:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

okeej, dzięki Smile A co w czasie okresu?I czy 30 dniowy cykl zalicza sie do wzorcowych?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 7:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wzorcowy to taki jak w ksiazkach opisuja czyli 28 dni Razz. 30 to tylko 2 dni wiecej wiec nie jest tak źle Razz wazne by nie wahał sie i był zawsze regularny

Powrót do góry
ada111111

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 7:55 pm    Temat postu: dni plodne Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kiedy wystepuja dni plodne przed w trakcie czy po miesiaczce??
i od czego to zalezy??
slyszalam ze sa dodatkowe objawy takie jak bol owulacyjny bol sutek itd
ale czy mozliwe jest ze te objawy sa przed pierwszym dniem miesiaczki?? i czy to znaczy ze mije dni plodne sa pzred pierwszym dniem miesiaczki a nie w trakcie jak wychodzi z kalendarzyka??

---edit by Pituszka
Temat zostal przeniesiony to dzialu Dolegliwosci intymne, do tematu specjalnego : Dni płodne i niepłodne----temat specjalny
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 9:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ada111111 zalezy jak długi masz cykl...jesli 28dniowy to dni płodne sa ok.10-18dnia cyklu,a niepłodne po 18 dniu az do okresu Smile. Bol jajnikow moze swiadczyc o zblizajacej sie owulacji i nalezy postarac sie o dodatkowe zabezp. bo moze zakonczyc sie malutka fasolka Razz. Co do bolu sutkow to tego nie wiem aby znaczyly owulacje..mnie zawsze bole przed ciotka Smile

Powrót do góry
pituszka
Przyjaciel forum/Specjalista położnik

Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach

PostWysłany: Sro Paź 03, 2007 9:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a w trakcie miesiaczki to sa dni nieplodne Smile
Powrót do góry
Jujka

PostWysłany: Czw Paź 04, 2007 11:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czyli reasumując, przy regularnym 30 dniowym cyklu, można zajść w ciąże tylko kiedy jest przejrzysty,rozciągliwi śluz, tj. 22-16 dni przed okresem? Czy są jeszcze jakieś hmm..."mechaniczne"objawy? Jak to jest z bólem piersi? Wstępuje zawsze?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 9:24 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bol piersi pojawia sie przed samym okresem. nie slyszałam zeby oznaczał dni płodne Confused . mam pytanko: byłas kiedykolwiek u gina? jesli nie to wybierz sie na wizyte ,nie dosc ze Cie zbada to i wszystko wyjasni Smile

Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Pią Paź 05, 2007 6:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jujka ból piersi nie zawsze występuje i nie u każdej kobiety Smile
a tak na marginesie popieram WIND of HOPE, wybierz się do ginekologa.. badanie i multum przydatnych wiadomości będzie jak znalazł
pozdrawiam
nu

PostWysłany: Pon Paź 08, 2007 9:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam:) Obserwuję sobie odpowiedzi na posty Jujki, bo mam podobne pytania. Mój cykl jest długi, nie krótszy niż 30 dni. W 11, 12,14 dniu zaobserwowałam śluz niepłodny, potem w 17,18,23,24,25,26,27 również. Płodnego nie zauważyłam, ale wiem że czasami jest go mało, i nie wydostaje sie na zewnątrz. Czy dobrze wnioskuję,że po tym 14 dniu, miedzy 14 a 17 nastąpiła owulacja? I mogę spokojnie współżyć ZAWSZE kiedy jest biały, gęsty śluz, po owulacji (prawdopodobnie kiedy znów się pojawi ten śluz, na kilkanaście dni przed okresem, po tej przerwie w wydzielaniu sie śluzu niepłodnego)oraz w trakcie okresu też? Dopiero po lepiej się wstrzymać, tak?
Dodam że miesiączkuję w miarę regularnie(rzadkie odchylenia 1-2 dni), i mam 16 lat Smile Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Metody naturalne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 84, 85, 86 ... 95, 96, 97  Następny
Strona 85 z 97