Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 4:40 pm Temat postu: |
|
|
Jujka, nie no. biorąc pod uwagę wzorcowy cykl, to między 10-18dc jest możliwość poczęcia i wtedy śluz jest przejrzysty, śliski i mokry, daje uczucie wilgotności w pochwie. śluz gęsty, występujący w mniejszych ilościach, lepki i mętny lub jego brak oznacza dni niepłodne i przy takim nie zajdziesz w ciążę. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jujka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 4:44 pm Temat postu: |
|
|
okeej, dzięki A co w czasie okresu?I czy 30 dniowy cykl zalicza sie do wzorcowych? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 7:34 pm Temat postu: |
|
|
wzorcowy to taki jak w ksiazkach opisuja czyli 28 dni . 30 to tylko 2 dni wiecej wiec nie jest tak źle wazne by nie wahał sie i był zawsze regularny _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
ada111111
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 7:55 pm Temat postu: dni plodne |
|
|
kiedy wystepuja dni plodne przed w trakcie czy po miesiaczce??
i od czego to zalezy??
slyszalam ze sa dodatkowe objawy takie jak bol owulacyjny bol sutek itd
ale czy mozliwe jest ze te objawy sa przed pierwszym dniem miesiaczki?? i czy to znaczy ze mije dni plodne sa pzred pierwszym dniem miesiaczki a nie w trakcie jak wychodzi z kalendarzyka??
---edit by Pituszka
Temat zostal przeniesiony to dzialu Dolegliwosci intymne, do tematu specjalnego : Dni płodne i niepłodne----temat specjalny |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 9:48 pm Temat postu: |
|
|
ada111111 zalezy jak długi masz cykl...jesli 28dniowy to dni płodne sa ok.10-18dnia cyklu,a niepłodne po 18 dniu az do okresu . Bol jajnikow moze swiadczyc o zblizajacej sie owulacji i nalezy postarac sie o dodatkowe zabezp. bo moze zakonczyc sie malutka fasolka . Co do bolu sutkow to tego nie wiem aby znaczyly owulacje..mnie zawsze bole przed ciotka _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 9:53 pm Temat postu: |
|
|
a w trakcie miesiaczki to sa dni nieplodne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Jujka
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 11:44 pm Temat postu: |
|
|
Czyli reasumując, przy regularnym 30 dniowym cyklu, można zajść w ciąże tylko kiedy jest przejrzysty,rozciągliwi śluz, tj. 22-16 dni przed okresem? Czy są jeszcze jakieś hmm..."mechaniczne"objawy? Jak to jest z bólem piersi? Wstępuje zawsze? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 9:24 am Temat postu: |
|
|
bol piersi pojawia sie przed samym okresem. nie slyszałam zeby oznaczał dni płodne . mam pytanko: byłas kiedykolwiek u gina? jesli nie to wybierz sie na wizyte ,nie dosc ze Cie zbada to i wszystko wyjasni _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 6:23 pm Temat postu: |
|
|
Jujka ból piersi nie zawsze występuje i nie u każdej kobiety
a tak na marginesie popieram WIND of HOPE, wybierz się do ginekologa.. badanie i multum przydatnych wiadomości będzie jak znalazł
pozdrawiam
nu _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
kaaro
|
Wysłany: Pon Paź 08, 2007 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Witam:) Obserwuję sobie odpowiedzi na posty Jujki, bo mam podobne pytania. Mój cykl jest długi, nie krótszy niż 30 dni. W 11, 12,14 dniu zaobserwowałam śluz niepłodny, potem w 17,18,23,24,25,26,27 również. Płodnego nie zauważyłam, ale wiem że czasami jest go mało, i nie wydostaje sie na zewnątrz. Czy dobrze wnioskuję,że po tym 14 dniu, miedzy 14 a 17 nastąpiła owulacja? I mogę spokojnie współżyć ZAWSZE kiedy jest biały, gęsty śluz, po owulacji (prawdopodobnie kiedy znów się pojawi ten śluz, na kilkanaście dni przed okresem, po tej przerwie w wydzielaniu sie śluzu niepłodnego)oraz w trakcie okresu też? Dopiero po lepiej się wstrzymać, tak?
Dodam że miesiączkuję w miarę regularnie(rzadkie odchylenia 1-2 dni), i mam 16 lat Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|