Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Nie Wrz 20, 2009 2:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie ma sensu. Wzięłaś escapelle bardzo szybko, więc nie ma szans na ciążę Smile Owulacja jeśli do niej nie doszło została zablokowana Smile
olex

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:01 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hey Dziewczyny!
Mam do was pytanie. Tak się składa, że ja tez miałam do czynienia z tabletką escapelle. Brałam ją ponad miesiąc temu. Zrobiłam już 3 testy ostatni jakiś ponad tydzień temu wyszedł negatywny więc raczej w ciąży nie jestem. Problem mój pojawia się tutaj.. że praktycznie od końca mojego okresu może z kilkoma dniami przerwy pobolewają mnie jajniki? Czy to nadal skutek uboczny...?tej tabletki. W tej chwili czekam na swój drugi okres... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

olex mozliwe ze tak. Po takiej dawce hormonów wszystko jest możliwe.
Test jest wiarygodny minimum dwa tygodnie od stosunku. Jeśli zrobione były po takim czasie w ciąży na pewno ni jesteś.

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:55 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Test robiłam 2 tygodnie po i 3 tygodnie po, więc trochę się uspokoiłam. Jednak denerwują mnie te jajniki. Nie są to jakieś wielkie bóle.... po prostu jak sobie o nich przypomnę to poczuję;] Wiem, wiem śmiesznie to brzmi...

Na początku od wzięcia tej tabletki czułam się straszliwie, łudziłam się że tak będzie do mojego okresu a potem już będzie lepiej a tu nic...Chociaż muszę przyznać że wtedy czułam się gorzej 100 razy bardziej.

Dodano po 1 minutach:

Ale dzięki mala_mi, za odpowiedź. Mam nadzieję, że wypowie się jeszcze więcej dziewczyn które zażyły tą tabletkę jakiś czas temu...Będę spokojniejsza:)
Pozdrawiam
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:57 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Spokojnie to wynik hormonów, jezeli jednak cie to martwi, zglos to swojemu lekarzowi. Zapewne powie to samo co ja. A skoro piszesz ze jak sobie przypomnisz to to odczuwasz... to moze to kwestia psychiki.

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich! Mam problem- wiadomo jaki... 21.09 uprawiałam seks ze swoim chłopakiem, ale do wytrysku doszło poza mną. Nie mieliśmy żadnego zabezpieczenia- niestety. Sad Miałam wtedy dni płodne a ESCAPELLE wzięłam po ok 20-24h . Jakie są możliwości na to, że zaszłam w ciąże? Kiedy mogę zrobić test? Błagam pomóżcie mi... Od poniedziałku chodzę jak wrak człowieka i od myślenia już mi mózg przegrzewa Crying or Very sad Jeszcze parę dni i zwariuję...
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletkę wzięłaś w ciągu pierwszej doby, zatem szanse na ciaze sa wlasciwie minimalne. Jeżeli do wytrysku doszło poza Toba (a jeszcze dobrze by bylo jak by minela chwilka zanim z CIebie wyszedl).
Test mozesz zrobic 14 dni po stosunku, najlepiej z krwi da Ci 100% pewność.
Wg mnie szanse na ciąże w takim wypadku są bliskie zeru.

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki Ci Dobra Kobieto! Uspokoiłaś mnie... Smile Może w końcu uda mi się przespać całą noc, bo ostatnio sypiam po 4h. A i jeszcze jedno; jak długo może spóźnić mi się okres??ie mam narazie żadnych skutków ubocznych.
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tutaj trudno cokolwiek powiedzieć, bo to zależny od organizmu.
Może Ci się nie spóźnić w ogóle, może dzień dwa a może tydzien albo i więcej. Wszystko zależy od indywidualnej reakcji organizmu:) Tutaj nie jesteśmy w stanie tego powiedzieć.

PostWysłany: Czw Wrz 24, 2009 10:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dzięki wielkie mala_mi za pomoc... za tydzień zrobie test i podziele się z Wami wynikiem Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 28 z 40