Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 20, 2009 2:13 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma sensu. Wzięłaś escapelle bardzo szybko, więc nie ma szans na ciążę Owulacja jeśli do niej nie doszło została zablokowana _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
olex
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 10:01 am Temat postu: |
|
|
Hey Dziewczyny!
Mam do was pytanie. Tak się składa, że ja tez miałam do czynienia z tabletką escapelle. Brałam ją ponad miesiąc temu. Zrobiłam już 3 testy ostatni jakiś ponad tydzień temu wyszedł negatywny więc raczej w ciąży nie jestem. Problem mój pojawia się tutaj.. że praktycznie od końca mojego okresu może z kilkoma dniami przerwy pobolewają mnie jajniki? Czy to nadal skutek uboczny...?tej tabletki. W tej chwili czekam na swój drugi okres... mam nadzieję że wszystko będzie dobrze... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:08 am Temat postu: |
|
|
olex mozliwe ze tak. Po takiej dawce hormonów wszystko jest możliwe.
Test jest wiarygodny minimum dwa tygodnie od stosunku. Jeśli zrobione były po takim czasie w ciąży na pewno ni jesteś. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
olex
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:55 am Temat postu: |
|
|
Test robiłam 2 tygodnie po i 3 tygodnie po, więc trochę się uspokoiłam. Jednak denerwują mnie te jajniki. Nie są to jakieś wielkie bóle.... po prostu jak sobie o nich przypomnę to poczuję;] Wiem, wiem śmiesznie to brzmi...
Na początku od wzięcia tej tabletki czułam się straszliwie, łudziłam się że tak będzie do mojego okresu a potem już będzie lepiej a tu nic...Chociaż muszę przyznać że wtedy czułam się gorzej 100 razy bardziej.
Dodano po 1 minutach:
Ale dzięki mala_mi, za odpowiedź. Mam nadzieję, że wypowie się jeszcze więcej dziewczyn które zażyły tą tabletkę jakiś czas temu...Będę spokojniejsza:)
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Wrz 21, 2009 11:57 am Temat postu: |
|
|
Spokojnie to wynik hormonów, jezeli jednak cie to martwi, zglos to swojemu lekarzowi. Zapewne powie to samo co ja. A skoro piszesz ze jak sobie przypomnisz to to odczuwasz... to moze to kwestia psychiki. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monikaqaz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:02 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich! Mam problem- wiadomo jaki... 21.09 uprawiałam seks ze swoim chłopakiem, ale do wytrysku doszło poza mną. Nie mieliśmy żadnego zabezpieczenia- niestety. Miałam wtedy dni płodne a ESCAPELLE wzięłam po ok 20-24h . Jakie są możliwości na to, że zaszłam w ciąże? Kiedy mogę zrobić test? Błagam pomóżcie mi... Od poniedziałku chodzę jak wrak człowieka i od myślenia już mi mózg przegrzewa Jeszcze parę dni i zwariuję... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:07 pm Temat postu: |
|
|
Tabletkę wzięłaś w ciągu pierwszej doby, zatem szanse na ciaze sa wlasciwie minimalne. Jeżeli do wytrysku doszło poza Toba (a jeszcze dobrze by bylo jak by minela chwilka zanim z CIebie wyszedl).
Test mozesz zrobic 14 dni po stosunku, najlepiej z krwi da Ci 100% pewność.
Wg mnie szanse na ciąże w takim wypadku są bliskie zeru. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monikaqaz
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 9:31 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Ci Dobra Kobieto! Uspokoiłaś mnie... Może w końcu uda mi się przespać całą noc, bo ostatnio sypiam po 4h. A i jeszcze jedno; jak długo może spóźnić mi się okres??ie mam narazie żadnych skutków ubocznych. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
No tutaj trudno cokolwiek powiedzieć, bo to zależny od organizmu.
Może Ci się nie spóźnić w ogóle, może dzień dwa a może tydzien albo i więcej. Wszystko zależy od indywidualnej reakcji organizmu:) Tutaj nie jesteśmy w stanie tego powiedzieć. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monikaqaz
|
Wysłany: Czw Wrz 24, 2009 10:45 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie mala_mi za pomoc... za tydzień zrobie test i podziele się z Wami wynikiem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|