Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dominika0713

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 9:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczęta. W sobote ok 13 kochałam się z chłopakiem (moj 1 raz) pomimo, że mnie nie bolało i nie było źle, podczas stosunku pękła gumka a było to jedyne zabezpieczenie... ;/ Chociaż do właściwego wytrysku nie doszło. W moim cyklu były to dni niepłodne aczkolwiek dodając 6-7 dni które plemniki moga przeżyć w środowsku ph wychodzi na to, że bylyby to już moje dni płodne. O godzinie 18 przy odrobinie szczęścia udało mi się złapać prywatnie ginekologa. Zrobiła mi badania po czym bez problemu wypisała escapelle oraz micorygon 21 na przyszłość. Na pytanie jaka jest skuteczność działania escapelle w moim przypadku teraz - odpowiedziała 100%. O 19 połknęłam tabletkę. Przez cały wieczór w sobote byłam senna, a wczoraj rano miałam nudności - wiem że to skutki uboczne. Nawet po zapewnieniach pani ginekolog bardzo się boję bo naczytałam się o przypadkach kobiet, które nawet 6 godzin po zażyciu escapelle zaszły w ciążę... dodam że dziś jest 11 dzień (+- 1 dzień) cyklu, mój śluz jest dość gesty i lepki oraz mam niewielkie upławy. To znaczy że tabletka zadziałała jak powinna? Już świruje?!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 3:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak wszystko jest ok. Nie szperaj po sieci bo dostaniesz obłędu. Spokojnie czekaj Smile Okres może sie opóźnić od kilku tyg do kilku miesięcy.
glupotka

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 7:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a czy krwawienie 5 dni po escapelle daje mi pewność że nie jestem w ciąży?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Wrz 28, 2009 11:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Tabletka zadziałała. Nie masz się czym martwić Smile
Monikaqaz

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Wrz 30, 2009 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej! dostałam dziś krwawienia i nie wiem czy to okres czy nie... właściwy powinnam dostać 4-5 pażdziernika. mam się czegoś bać czy nie. maja "historia" jest opisana na 28 karcie Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Wrz 30, 2009 1:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Monikaqaz no to mozesz spac spokojnie, zapewne to twoj okres tylko ciut przyspieszony bo pewnie hormony namieszaly. Spij spokojnie. Szansy na ciaze wlasciwie nie bylo bo wytrysk nastapil po toba, a tabletke przyjelac w ciagu 24h wiec spij kobieto spokonie.

Jesli jednak masz takiego stracha wielkiego to idz do apteki albo laboratorium medycznego i zrob sobie test (w lab. z krwi bHCG). Wynik gwarantuje bedzie negatywny.

PostWysłany: Sro Wrz 30, 2009 2:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje Ci... Very Happy Jutro biegnę na krew, a po jutrze jeszcze test i moje życie znów będzie piękne i normalne- BEZ NERWÓW Smile
Powrót do góry
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sro Wrz 30, 2009 3:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jesli zrobisz sobie bete HCG to wystarczy Wink Ona jest wiarygodna 100% Smile

PostWysłany: Nie Paź 04, 2009 11:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Huraaaaaa!!! Nie jestem w ciąży. Zrobiłam test i... udało się. Very Happy Jestem szczęśliwa- dziękuje za wsparcie i mam nadzieje, że taka sytuacja już się nie powtórzy. Przynajmniej do momentu gdy nie będę gotowa na bycie mamą. Smile
Powrót do góry
dominika0713

PostWysłany: Pon Paź 05, 2009 9:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

od 30 wrzesnia (4 dni od wziecia escapelle tb26.09) do wczoraj mialam obfite krwawienie ktore moim okresem nie jest (ten powinien przyjsc okolo 17 pazdziernika) to oznacza ze w ciazy nie jestem? bardzo sie boje Sad moja historia - czyt. powyżej. juz odchodze od zmysłówSad
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 29 z 40