Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 5

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Cze 26, 2009 12:52 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tabletka się zdążyła wchłonąć ( trwa ono ok3 godzin). to są skutki uboczne tych hormonów. Następnym razem proponuje się zabezpieczyć i nie korzystać więcej z escapelle, gdyż wystąpiła u ciebie dość silna reakcja na lek...A to nie jest zbyt dobre dla organizmu.

W ciąży nie będziesz Smile
monisiaczek

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Lip 05, 2009 1:09 am    Temat postu: czy pomoże ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej mam maly dylemat. 19.06 miałam okres i trwal 3 dni. 02.07 kochalam sie z chlopakie no i wlasnie gumka raczej nie pekła Sad ale nie jestesmy pewni. on byl we mnie jak doszlo do wytrysku ale w prezerwatywie no i po było troche wilgotnie i mokro. wziełam escapelle jakies 12-13 godzin po stosunku. teraz troche dziwnie sie czuje nieswojo i na dodatek jem jak bym niemiała dosc. strasznie boimy sie z chłopakiem ze moglismy wpaść. prosze powiedzcie co o tym myslicie. I jak można sie upewnic czy jestem w ciązy? i kiedy to najlepiej zrobic?drże z niepokoju pomocy!!!

-----edit by nowicjuszka-----

Nie zakładaj nowych tematów jeśli istnieją pokrewne. Przeczytaj regulamin forum.

Przyłączyłam do pokrewnego.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Lip 05, 2009 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

test robisz po 16 dniach od stosunku. nie wczesniej bo wynik bedzie nieprawidłowy.
jesli nei doszlo do wytrysku w srodku to niepotrzebnie brałas escapelle. wiesz ze to olbrzymia dawka hormonow? okres moze Ci sie spoznic nawet o tydzien...
a jak dlugie masz cykle? stalo sie to w dni płodne?owulacje? napisz cos wiecej.

Powrót do góry
monisiaczek

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 8:50 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cytat:
test robisz po 16 dniach od stosunku. nie wczesniej bo wynik bedzie nieprawidłowy.
jesli nei doszlo do wytrysku w srodku to niepotrzebnie brałas escapelle. wiesz ze to olbrzymia dawka hormonow? okres moze Ci sie spoznic nawet o tydzien...
a jak dlugie masz cykle? stalo sie to w dni płodne?owulacje? napisz cos wiecej.

nierozgryzlam jeszcze tego foru ale wydaje mi sie ze to do mnie. jesli nie to przepraszam. wiem ze to ogromna ilosc hormonów. czytalam i tez wiem ze moze sie spoznic.cykle ciagle mi sie zmieniaja od 24 do30.wiem ze to jeszcze gorzej ale nie moge z tym sobie poradzic. stres brak snu i wogle zycie troche pomieszane tylko chlopak jest takim azylem dla mnie.dni plodne według mnie to były bo 19 mialam okres i trwał 3 dni i chyba nawet owulacja Crying or Very sad tak sie boimy z chłopakiem ze czasami to juz psychika siada Sad prosze napisz co o tym myslisz...
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 3:49 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak to jest do Ciebie.

Spokojnie w ciąży nie będziesz. Wzięłaś tabletkę.

A prezerwatywa pękła w ogóle?

Skoro tak bardzo boicie się ciąży to dlaczego nie zaczniesz brać tabletek?
monisiaczek

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 6:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

raczej nie pękła. nie jestesmy tego pewni, sprawdzalismy ale nie było raczej pęknieta:( narazie nie planowaliśmy i dlatego nie zaczełam brać. kiedys rozmawialismy o tabletkach i planowalam sie wybrac do lekarza ale niestety.... teraz juz musialam. najbardziej sie boje ze trafilismy na dni plodne i ze moglo cos zpłynąć i sie dostac do mnie... Crying or Very sad
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Pon Lip 06, 2009 8:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nic nie bedzie, spokojnie nie martw sie. Tabletka escapelle ma bardzo wysokie dzialanie. Ja tez ja bralam w 18dc byla wpadka i nie zaszlam w ciaze. Glowa do gory Exclamation ale nie bierz jej wiecej, lepiej sie zabezpieczac
Powrót do góry
monisiaczek

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 10:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podnieśliście mnie na duchu jakoś mi lepiej, ale ii tak sie boje, ale dzięki za wszystko. Jeszcze jedno mnie zastanawia. Jesli niepotrzebnie wziełam tą tabletke czy bede miała jakies problemy potem? jakies komplikacje moga wystapic? napiszcie jesli coś wiecie
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Wto Lip 07, 2009 2:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przeczytaj wszystkie posty o escapelle na forum w tym dziale to bedziesz wiedziala. Skutki moga i nie msuza byc. To zalezy od organizmu. Badz dobrej mysli
Powrót do góry
sheol

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lip 08, 2009 7:01 am    Temat postu: escapelle plus yasminelle i brak okresu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny. Tak czytam i czytam..i odp. na moje pytanie nie potrafie znależć.
Ponad miesiac temu musialam wziac escapelle, wziełam ją dosyc szybko, po 12 h. Skonsultowalam t z lekarzem, przed i po wzieciu tabletki.
Byłam u niej w piątek po receptę na zwykłe tabletki antykoncepcyjne. I jak stwierdziła "teraz czekamy na okres". Miałam zacząć brac Yasminelle pierwszego dnia okresu...którego dostałam na następny dzień. (tydzień od wzięcia escapelle-jakies 1,5 tyg za wczesnie niż normalnie kres powinien wystapic). Wiele się nie zastanawiająć, zazylam Yasminelle.
Skończyłam opakowanie. W sobotę rano, czekam na okres...boję się, że jednak źle zażyłam yasminelle....powiedzcie co o tym myślicie. proszę o pomoc.
p.s. po tym jak zaczelam zazywac yasminelle, przez okolo polowe opakowania stosowalismy dodatkowe zabezpieczenie.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 5 z 40