Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
steku
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 6:58 pm Temat postu: |
|
|
Cześć!
Ja też potrzebuje Waszej pomocy. To znaczy bardziej muszę upewnić się, że moje myślenie jest prawidłowe.
Do rzeczy. Poszliśmy na żywioł. Skończyłem w środku. Moja dziewczyna po 9h wzięła ESCAPELLE. Owulacja wystąpiła max 30h przed stosunkiem, najpóźniej 6h (przynajmniej tak twierdzi moja dziewczyna po obserwacji swojego organizmu, dla mnie to nie jest jednak miarodajne). Śledziłem ten wątek i wygląda na to, że prawdopodobieństwo, że zajdziemy w ciąże jest bliskie zeru. Mam rację, prawda? Dla pewności: niezależnie od tego, czy owulacja była "przed" czy "po", to fakt, że wzięliśmy ESCAPELLEw ciągu 12h po stosunku powoduje, że prawdopodbieństwo wpadki jest znikome, tak?
A teraz druga kwestia. Ja jestem spokojny, mam dużą pewność, że do wpadki nie dojdzie. Moja druga połówka jednak nie i strasznie się stresuje. Co mam jej powiedzieć, żeby jakoś się uspokoiła, przeczekała te 7 dni do zrobienia testu ciążowego? Nawet, jak dojdzie do ciąży to przecież świat się nie zawali. Ja mam 23 lata, ona 21, znamy się od 5. Jak ją uspokoić? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 7:18 pm Temat postu: |
|
|
steku tabletka escapelle zostala przyjeta bardzo szybko zatem ryzyko ciazy jest wlasciwie zerowe, a przynajmniej bliskie zeru... aczkolwiek 100% gwarancji nikt ci nie da.
Test nie 7 dni tylko minimum 14 dni od stosunku, najlepiej z krwi BHCG, bedzie 100% pewność.
Co do uspokojenia dziewczyny to powiedz jej to co tutaj napisales... ze nawet jesli wpadniecie to nie bedzie to stanowilo problemu, ze wychowacie dziecko... niech poczuje ze mimo wszystko ma w Tobie oparcie cokolwiek sie nie stanie... ryzyko ciazy jest male bo zazyla wczesnie escapelle.
Nad spanikowaną kobietą ciężko zapanować... niestety! _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
steku
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 7:26 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki!
Naprawdę test dopiero po 14 dniach? Te na krew to wiem, ale czy taki na który oddaje się mocz też wymaga dwóch tygodni? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 7:29 pm Temat postu: |
|
|
steku oba test beda wiarygodne po 14 dniach.
To ze pisze na testach 7 dni to jest chwyt reklamowy ! Do tych 7 dni trzeba doliczyc czas na implantacje zarodka.... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
steku
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 7:31 pm Temat postu: |
|
|
A tego to nie wiedziałem. Dzięki za info. Bardzo mi pomogłaś. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
skarbek46
Wysłał podziekowań: 7 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 4:13 pm Temat postu: |
|
|
steku nie ma co sie az tak bardzo stresować sama sie najadlam tyle strachu przez ostatni miesiac ze to jest jakies wielkie nie porozumienie ;/ az do dzisiaj
okres wystąpił...(i na dodatek w terminie:) ) i chyba pierwszy raz w zyciu sie z niego ciesze!!!!!! tabletke escapelle wzielam w 68 h wiec juz bardzo pozno... przez tydzien sie wycierpialam troche ale wszystko skonczylo sie dobrze )
wiec głowa do góry powodzenia zycze :**** |
|
Powrót do góry |
|
|
|
marry
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 11:56 am Temat postu: |
|
|
Witam! Mam pewne pytnie czy jezeli wspolzylam ze swoim chlopakiem i zsunela nam sie guma ale do wytrysku doszlo "na zewnatrz" to czy jet mozliwe zajscie w ciaze jezeli wzielam tabletke escapelle rowno godz po tym zarzeniu ?
Dodano po 20 minutach:
dodam jeszcze ze jesem przed okresem bola mnie jak zawsze piersi i brzch tez
---Proszę najpierw czytać regulamin i korzystać z opcji" szukaj". Pytanie przeniesione do odpowiedniego działu i tematu---tosia81 |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 2:32 pm Temat postu: |
|
|
marry nie ma szans... skoro wlasciwie wytrysk nastapil na zewnatrz... tabletka zostala wlasciwie wzieta odrazu, a po trzecie jestes przed okresem wiec masz dni niepldone... swoja droga jesli masz regularne cykle i wiesz ze jestes przed okresem... to po co sie truc kolosalnymi dawkami hormonów skoro i tak nie bylo mozliwosci zaplodnienia? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
marry
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 4:30 pm Temat postu: |
|
|
tylko ze to mialo miejsce 5 grudnia ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Gru 13, 2009 5:20 pm Temat postu: |
|
|
NO chyba ze tak....
Ale i tak ciaze wykluczam... tabletka zostala wzieta niemal odrazu, wytrysk i tak nastapil na zewnatrz wiec ryzyko bylo male... a masz objawy typowe dla zblizajacego sie okresu. Mozesz spac spokojnie. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|