Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Wrz 15, 2010 11:31 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no serio serio Smile
przestrzegam tylko Smile zazwyczaj sie zdaza ale jak widac plemniki w tym wypadku były szybsze Smile

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 4:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to wind naprawdę o tym nie wiedziałam, hehe, ale dobrze wiedziec jakby coś Laughing
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Czw Wrz 16, 2010 5:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ale też nie mamy pewności czy przypadkiem niebyła w ciąży już wcześniej...

Nie ma co straszyć. Tak czy tak, escapelle trzeba zażyj najszybciej jak to możliwe, nie później niż 72 h po stosunku.
Plus123

PostWysłany: Sob Wrz 18, 2010 2:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no tak nowicjuszka, ale możliwe jest takie zapłodnienie jeśli po 13 godzinach dziewczyna wzięła escapelle .. Rolling Eyes ?
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Nie Wrz 19, 2010 10:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja nie strasze tylko przestrzegam Smile

Dodano po 17 sekundach:

wypadki sie zdarzaja.. Cool

Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Nie Wrz 19, 2010 11:41 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wind_of_hope - życie jest pełne zaskakujących wydarzeń .. Razz
millu

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Wrz 20, 2010 8:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zapomniałam 3 tabletki z opakowania, wzięłam ją dopiero po ok 20h, dwa dni wcześniej miał miejsce stosunek, na ulotce pisało, że jeśli pominie się tabletkę w pierwszym tygodniu należy przyjąć pominiętą jak najszybciej i zasięgnąć porady lekarza gdyz istnieje ryzyko ciąży, tak tez zrobiłam. Lekarz
po pominięciu 3ciej (dwie pierwsze wzięłam) tabletki z pierwszego tygodnia przepisał escapelle lecz pierwszy niezabezpieczony stosunek miał miejsce 1 dnia brania tabletek po 7 dniowej przerwie wiec niby od pierwszego niezabezpieczonego minelo 72h... jak duże jest ryzyko zajścia w ciąże?

Poza tym 8go dnia po przyjęciu escapelle występuje u mnie jednorazowe plamienie (3 dzień). Tabletki anty biorę nadal zgodnie z zaleceniem.
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pon Wrz 20, 2010 10:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ciężko powiedzieć...Tu jest czysta loteria...

Plamienie wywołane escapelle jest skutkiem ubocznym. Nie może o niczym świadczyć.

Zaczekaj aż mnie 16 dni od stosunku i zrób test bHCG w laboratorium.

Skuteczność tabletek antykoncepcyjnych tak z godziny na godzinę nie mija...Ale trzeba zachować ostrożność ( nie dotyczy to tzw minipigułek)
lenoir

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Wrz 22, 2010 3:22 pm    Temat postu: help Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny. Przeczytałam prawie wszystkie 6 czesci tematu i nadal mam watpliwosci... Prosze was o poradę...

Kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia i był to stosunek przerywany jednakże wcześniej doszedł po pieszczotach i było to ok. 30 minut wcześniej. Było to wieczorem 9 września, był to mój 13 dzień cyklu czyli prawdopodobnie dni płodne. Jednak nie jestem do końca pewna, bo od lipca do końca sierpnia przebywałam w Holandii i przez to rozregulował mi się kompletnie cykl, bo poprzedni trwał aż 50 dni!
Na następny dzień kupiliśmy Escapelle, który zażyłam ok. 14h po stosunku.
Objawów jako takich nie miałam, okropnie się bałam wymiotów i złego samopoczucia, lecz zauważyłam u siebie jedynie straszne zmęczenie i ból głowy. Po kilku dniach zauważyłam, że mam bardzo gęsty i biały śluz (to chyba dobrze?) co mnie nieco uspokoiło, lecz żadnego krwawienia. Ok. 10 dni po stosunku (19 września) zaczęły boleć mnie piersi i bolą do dziś, czasami pobolewa mnie podbrzusze i mam białawy lecz bardziej przezroczysty sluz.

Martwię się, bo nie wiem jak wygląda sytuacja z moim cyklem skoro był mocno rozregulowany oraz martwi mnie czy plemniki z poprzedniego wytrysku mogły znaleźć się w preejakulacie (zapewne tak).

Błagam was o jakąś poradę!!!
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Sro Wrz 22, 2010 3:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lenoir jesli nie było wytrysku w srodku to jak mozesz byc w ciazy? okres masz nieregulanry, powinnas udac sie do gin by go unormowac..;/

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 25, 26, 27 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 26 z 40