Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lila19

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 10:25 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzięki dziewczyny:) wzięłam leki na pęcherz, ale wczoraj pojawiło mi się krwawienie. niestety to chyba nie jest zwykłe plamienie, bo cóż. wygląda jak okres. skąpy bo skąpy, a okres. czy to normalne? bo piszę tylko o plamieniu na ulotce;/ escapelle wzięłam 6 dnia cyklu bo piątego pękła nam prezerwatywa. a było to w zeszły poniedziałek. chyba jutro idę do ginekologa. bo psychicznie padnę.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 11:59 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lila19 - tzn. ? jest bardzo skąpy ? czy troszkę mniej skąpy niż zawsze ? hm .. jeśli to nie jest plamienie (związane z zażyciem escapelle lub z zapaleniem pęcherza) to możliwe, że to jest @, ale, ale .. masz rację, wybierz się do ginekologa, opowiedz mu o wszystkim, niech Cię zbada i postawi diagnozę, on na pewno lepiej się na tym zna - w końcu jest lekarzem.
lila19

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 12:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hmm to znaczy tak. jeżeli spodziewałabym się plamienia, to raczej czegoś skąpego, brązowego. A tutaj jest "czerwone" i takie jak przy 4 dniu. czyli podpaska musi być jeszcze. czytałam tutaj na forum w tematach o escapelle, że dziewczyny miały coś takiego, po około 5 dniach od przyjęcia tabletki i że było to takie okresowopodobne coś. dlatego trochę się uspokoiłam. na okres jest za wcześnie bo ten cykl by wynosił 11 dni.
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 12:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lila19 - aha, skoro piszesz, że to takie w miarę małe krwawienia to nie masz się czym martwic, ale moim zdaniem i tak powinnaś uda się do ginekologa - ot tak, dla świętego spokoju Wink
Gosia85
Przyjaciel forum

Otrzymał 117 podziękowań w 117 postach

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 3:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lila19
weź pod uwagę, że zażyłaś ogromną dawkę hormonów.
widocznie u Ciebie tak się objawiają skutki uboczne tabletki.
przecież na ulotce nie napiszą dokładnie "krwawienie jak podczas 4 dnia okresu"- nie napiszą bo każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na hormony.
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Nie Wrz 26, 2010 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Gosia85 ma rację, każdy organizm inaczej przyjmie taką dawkę hormonu, więc nie martw się.
lila19

PostWysłany: Pon Wrz 27, 2010 8:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dzisiaj skończyło mi się to dziwno krwawienio-plamienie:) czekam teraz na okres:) jeszcze w niedzielę zrobię sobie test dla pewności, ale jestem dobrej myśli:) a potem od następnego cyklu zaczynam brać Midianę. Koniec z niepewnością przy gumkach.
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Pon Wrz 27, 2010 10:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lila19 - jeśli to Cię ma uspokoic to wykonaj test, ale będzie on negatywny Wink
lila19

PostWysłany: Pon Wrz 27, 2010 11:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Plus123 ja jestem z tych co wolą się upewnićVery Happy
Powrót do góry
Plus123

PostWysłany: Wto Wrz 28, 2010 1:37 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lila19 - zawsze lepiej dmuchać na zimne Wink
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 28 z 40