Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 1:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tak. Nie ma się czym denerwować. Poczytaj sobie wszystkie party tego tematu. Bywały dziewczyny,którym okres nie pojawiał się przez ładnych kilka miesięcy po zażyciu escapelle.

Nie denerwuj się niepotrzebnie. Jeśli ma Cięto uspokoić, zrób test ciążowy. Zawsze możesz udać się do ginekologa żeby sprawdził czy wszystko jest ok. Jeśli okres nie będzie się pojawiał w kolejnym miesiącu, możesz iść do ginekologa i poprosić o leki na wywołanie.
Angelika1233

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 12:15 pm    Temat postu: Escapalle mogło nie zadziałać ??? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam prosze mi powiedziec czy to ciaza ?
13.11 pekła nam prezerwatywa 2 godziny pozniej wziełam escapalle
wczoraj robiła 2 testy ciążowe rano i w południe oba wyszły pozytywnie te drugie kresi było malo widoczne okresu nie mam do dnia dzisiejszego piersi bola i brzuch moze to być ciąza ? okres mi sie spoznia juz 7dni

Nie zakładaj nowych tematów skoro istnieją pokrewne!Zapoznaj się z REGULAMINEM Forum!

Przyłączyłam do pokrewnego / nowicjuszka
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
lila19

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Wto Lis 30, 2010 9:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hmm.. w sumie to skoro masz dwa testy pozytywne. A czy chłopak szczytował w tobie, kiedy pękła wam? Czy to było przed jego orgazmem? Leć do ginekologa i to szybko.
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Gru 01, 2010 1:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lila a co jej gin pomoze?
to sie stało 13stego... wiec juz za pozno.. jesli wzieła esc to powinna zadziałac. tym bardziej po 2ch godzinach.

Angelika1233 mozesz wykonac dla pewnosci test krwi bhcg i wtedy bedziesz wiedziala na czym stoisz Smile te apteczne moga sie mylic.

a 2ga kreska pojawiła sie w ciagu 5min czy duzo pozniej?

Powrót do góry
ankaa91

PostWysłany: Wto Gru 07, 2010 8:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej, mam problem... Zażyłam tabletke escapelle 23h po stosunku, była konieczna gdyż byłam u ginekologa i potwierdzil owulacje. Nie miałam żadnych objawów ubocznych, ale teraz minelo 10dni od zazycia tabletki, a mnie od jakis 4 dni pobolewa lekko podbrzusze, wczoraj zaczely mnie bolec piersi,m a dzis wyciekl mi brunatny sluz... Czy to moga byc objawy ciazy czy tez sprawy zwiazne z hormonami?
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sro Gru 08, 2010 12:46 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Najprawdopodobniej skutki uboczne escapelle. Ale zawsze możesz się udać do ginekologa po ok 3 tygodniach od stosunku i sie upewnić. Ewentualnie jak minie ok 16 dni od stosunku zrób test bHCG w laboratorium(koszt ok30zł, 100% pewności)
ankaa91

PostWysłany: Sro Gru 08, 2010 11:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dobrze, chyba zrobię w takim razie ten test Wink dziekuję Wink
Powrót do góry
flow01

PostWysłany: Pią Gru 17, 2010 10:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Cześć, moja historia jest zapewne standardową. Pęknięta gumka, escapelle około 15h po. Skutki uboczne minimalne. Martwi mnie fakt, że były to dni płodne, dziś mija 5 dzień po zażyciu tabletki, dni płodne się kończą,a od wczoraj pojawił się śluz. Bezbarwny, raczej gęsty, nie jest go wiele.
Możliwe, że jest on skutkiem tabletki, która powinna zagęszczać śluz? I jak taki śluz powinien wyglądać? o ile w ogóle wyglądać - mam na myśli, że wszystko "dzieje się" wewnątrz, w macicy (?) i nie musi pojawić się na bieliźnie w znaczącej ilości?
Jeśli moje myślenie jest błędne, proszę wyprowadźcie mnie z błędu, martwię się : ( boje się, że przez to, że stało się to w dni płodne tabletka nie zadziała..
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

PostWysłany: Sob Gru 18, 2010 9:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Po zażyciu escapelle nie ma mowy o dalszym ciągu normalnego cyklu, więc nie ma też dni płodnych.

Tabletka zagęszcza śluz szyjkowy, który w jakimś stopniu przedostaje się do pochwy. Może mieć ona też wpływ na wydzielinę pochwy, jak każdy lek hormonalny...

Co do wyglądu śluzu, jest to indywidualna sprawa danego organizmu. Nie możemy Ci powiedzieć jaki ma być, bo u każdej kobiety wygląda on inaczej...

Jednego możesz być pewna - o ciąży nie ma mowy.
Antykoncepcja awaryjna po stosunku jest po to, żeby uchronić przed ciążą właśnie w dni płodne...W dni niepłodne w ciążę nie zajdziesz...Sama nazwa wskazuje niepłodne...

Przeczytaj sobie wszystkie części tego tematu. Już wszystko jest tu napisane...
flow01

PostWysłany: Nie Gru 19, 2010 1:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nowicjuszka napisał:

Jednego możesz być pewna - o ciąży nie ma mowy.
Antykoncepcja awaryjna po stosunku jest po to, żeby uchronić przed ciążą właśnie w dni płodne...W dni niepłodne w ciążę nie zajdziesz...Sama nazwa wskazuje niepłodne...

Nawet w dniu owulacji? Bo wynika wg kalendarza (14dni przed spodziewaną miesięczką) że powinna ona byla wystąpić w dniu ferelnego stosunku (ewentualnie dzień po) ale nie kojarze, bym miała wówczas jakieś szczególne jej objawy. O ile o takich bezpośrednich, jednoznacznych objawach można w ogóle mówić.

I zastanawiam się nad krwawieniem, czy jak i w przypadku innych skutków ubocznych escapelle może ono wystąpić, ale nie musi? Bo jak pisałam, w moim przypadku skutki uboczne były minimalne.
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 32 z 40