Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sty 22, 2011 1:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie da się inaczej sprawdzić...Test ciążowy bHCG po 14-16 dniach od stosunku najwcześniej.
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 22, 2011 11:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no własnie..i to najlepiej bhcg a nie te apteczne Razz

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
newshit

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 12:18 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ech...męczy mnie już strasznie to czekanie, a to dopiero praktycznie 6 dzień, czuję tylko zmęczenie i strasznie mnie wysypało na twarzy...
Zastanawiam się też, czy zielona herbata ma wpływ na działanie Escapelle?
I tak właściwie, to tabletka działa już od tych 3-4 godzin od wchłonięcia?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 11:43 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a jak jest napisane w ulotce? ja esc nigdy nie stosowałam wiec nie wiem po jakim czasie sie wchłania..
Newshit nie masz innej opcji... tylko czekac. co wiecej chcesz zrobic?

Powrót do góry
newshit

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 2:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest napisane, że po 3h, a ja się strasznie schizuje, że tabletka nie wchłonęła się dobrze, mimo tego, że ani nie wymiotowałam, ani nie miałam biegunki. To już jakaś paranoja jest, wiem, że nie myślę logicznie :c
Chciałabym przejść do normalnego trybu życia i korzystać z wolnego póki co, ale boję się, że np. zielona herbata, alkohol czy nawet papieros może zaszkodzić w działaniu, a np. o tym nie poinformowali
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 3:12 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

newshit napewno sie wchłoneła Smile nie zwymiotowałas wiec jest OK. jestem pewna ze zadziałała prawidłowo Smile nie schizuj sie tak bo opoznisz okres Razz z reszta i tak bedzie spozniony,własnie przez esc a nie przez ciaze Smile wrzuc na luz bo oszalejesz Mr. Green Neutral

Powrót do góry
newshit

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 6:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiem, wiem, staram się jak mogę Very Happy
Btw, teraz mam takie brązowawe plamienia, które zawsze mam dzień przed okresem...
Na początku myślałam, że to mogą być plamienia spowodowane Escapelle, ale one są identyczne jak dzień przed okresem, co mam o tym myśleć? : o
Powrót do góry
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

można mniemać, być może to są plamienia po Esc, a może świadczy to o zbliżającym się okresie.. okaże się w najbliższych dniach Smile na pewno będzie dobrze:)

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Wto Sty 25, 2011 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

newshit napisał:
Wiem, wiem, staram się jak mogę Very Happy
Btw, teraz mam takie brązowawe plamienia, które zawsze mam dzień przed okresem...
Na początku myślałam, że to mogą być plamienia spowodowane Escapelle, ale one są identyczne jak dzień przed okresem, co mam o tym myśleć? : o

pewnosci nie ma, musisz jeszcze poczekac, cierpliwosci Smile
Powrót do góry
newshit

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 2:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurczę, jest tak jak mówiłam - wczoraj wieczorem brązowe plamienia i charakterystyczny ból podbrzusza, a dzisiaj okres. Tzn, nie wiem czy to nie jest to krwawienie po Escapelle, ale szczerze wątpię - za bardzo obfite i za bardzo przypomina okres, nie wiem. Słyszałam, że tabletka może opóźnić lub przyspieszyć okres, ja mniej więcej powinnam mieć jakoś za tydzień, więc może w moim przypadku przyspieszyła?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 33, 34, 35 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 34 z 40