Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part. 6

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 38, 39, 40  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nastja
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 3:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może być i tak zależy od organizmu Smile głowa do góry, w ciąży nie jesteś na pewno.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sty 26, 2011 7:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

newshit napisał:
Kurczę, jest tak jak mówiłam - wczoraj wieczorem brązowe plamienia i charakterystyczny ból podbrzusza, a dzisiaj okres. Tzn, nie wiem czy to nie jest to krwawienie po Escapelle, ale szczerze wątpię - za bardzo obfite i za bardzo przypomina okres, nie wiem. Słyszałam, że tabletka może opóźnić lub przyspieszyć okres, ja mniej więcej powinnam mieć jakoś za tydzień, więc może w moim przypadku przyspieszyła?

to wszystko kwestie indywidualne, u 80% kobiet krwawienie wystepuje w oczekiwanym okresie +/- 7 dni.

pozdrawiam
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Damianno

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 12:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ostatnio z moja dziewczyna uprawialismy seks bez zabezpieczenia... bylo to dzien po zakonczeniu miesiaczki ... i niestety zawiodlem. Escapelle wziela 4h po stosunku i mam pytanie jak dlugo moga wystepowac krwawienie oraz bole glowy i nudnosci? minelo juz 4 dni a skutki te same ... czy mam sie bac ?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 12:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a to zalezy od organizmu...a ona wymiotowała po wzieciu tabletki? jesli tak to jest mozliwosc ze sie nie wchłoneła i nie zadziałała i nalezałoby powtorzyc czynnosc. ale na to juz za pozno. a na ulotce co pisza na ten temat? wogole był sens brania jej? moze miała nieplodne Smile

Powrót do góry
Damianno

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 3:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wlasnie to byl dzien po okresie tylko ze ona to miala ostatnimi czasy nieregularny bardzo wiec nie wiem ... ogolnie to nie rzygala wiec sie tabletka wchlonela tylko ze teraz to ona ma humory albo jest zamulona no i krwawi ciagle
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a moze to okres jest? dzien po okresie to jeszcze nie owulacja,chyba ze ma bardzo krotkie cykle...

Powrót do góry
Damianno

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 1:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

znaczy miala czerwone dni przez 4 dni normalnie jak zawsze ma i potem dzien przerwy, ten feralny seks no i do tego escapelle w ten sam dzien i na nastepny juz miala krwawienia bole brzucha i glowy no i nie wymiotowala ani razu od wziecia tej tabletki ani nie miala rozwolnienia zadnego
Powrót do góry
newshit

Wysłał podziekowań: 3

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 2:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Damianno mi się wydaje, że to są te skutki uboczne Escapelle, które są opisane na ulotce.

A ja swoją drogą jestem już praktycznie pewna, że mam okres, trwa już od czterech dni, więc chyba mogę już spać spokojnie? Very Happy
Powrót do góry
Damianno

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 2:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a wiec wszystko zalezy od organizmu jak bedzie sobie radzil z tym hormonem tak ?? ;/ i nie wiadomo jak dlugo moze sie to utrzymac ? :s
Powrót do góry
nowicjuszka
Supermoderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach

PostWysłany: Sob Sty 29, 2011 2:35 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Damianno Dokładnie tak. Escapelle wzięła szybko więc ciązy nie będzie. Skutki uboczne wystepują i tego nie zmienicie. Nie panikować.

newshit Wszystko ok. Nie ma co panikować Smile
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 34, 35, 36 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 35 z 40