Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ona_22
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Sty 17, 2010 10:05 am Temat postu: |
|
|
Dzisiaj zaczal sie tez okres z 1-dniowym opoznieniem :] zupelnie niespodziewanie, bo zawsze wczesniej sygnalizowal swoje przyjscie Takze super, Escapelle naprawde dziala - az ciezko bylo uwierzyc biorac pod uwage sytuacje wpadkowa Dzisiaj zaczne wiec antykoncepty - ostalo mi sie jeszcze jedno opakowanie Mercilonu, chociaz po przezytych nerwach pewnie i tak bede stosowala antykoncepty stale z metoda barierowa - strzezonego Pan Bog strzeze, byle do konca studiow:)
Dzieki wielkie wszytskim za pomoc merytoryczna i slowa otuchy, a szczegolnie Emilce, Nowicjuszce i Malej_Mi - dzieki
pozdrawiam i zycze innym powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 10:16 am Temat postu: |
|
|
Ona_22 - również myślę, że w ciąży nie jesteś, skoro test z krwi tak wykazał. To jest najbardziej wiarygodne badanie...
edit: Właśnie widzę, że napisałaś że dostałaś okres - super! Myślę, że to lekkie opóźnienie mogło być spowodowane stresem.
Ja w sobotę wieczorem (16.01), czyli 14 dni od stosunku, a 13 od wzięcia Escapelle dostałam okres. A planowanie powinnam dostać 17.01 więc praktycznie w terminie.
Ale jak skończy mi się miesiączka, to chyba i tak dla pewności zrobię test ciążowy |
|
Powrót do góry |
|
|
|
MySzKa1990
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 12:53 pm Temat postu: Re: Escapelle, part. 6 |
|
|
ludzie pomocy!! współżyłam wczoraj z moim chłopakiem bez zabezpieczenia a okres dostałam 9.01 czy mogę być w ciąży?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 2:45 pm Temat postu: |
|
|
MySzKa1990 Ilu dniowe masz cykle? Czy sa regularne? Co my wrozki jestesmy? Bez takich danych to nic nie jestesmy w stanie stwierdzic. I napisz odrazu czy wytrysk byl w tobie.. czy zaraz po wyjsciu z ciebie bo to tez istotne. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ona_22
|
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 3:46 pm Temat postu: |
|
|
Monti dla spokoju sumienia zawsze mozna u mnie tak wyszlo jakos w odwrotnej kolejnosci, najpierw test potem okres... ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo mozemy spac spokojnie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 9:00 am Temat postu: |
|
|
Ona_22 - ja miałam robić test dzisiaj. Stwierdziłam, że zrobię dopiero w 16 dniu, a nie 14 żeby mieć pewność. Ale okres mnie uprzedził
MySzKa1990 - tak jak napisała mala_mi musisz podać więcej szczegółów, żeby ktokolwiek mógł Ci doradzić. Wszystko zależy jak długie masz cykle. I nie przejmuj się na zapas, jakby co masz jeszcze czas, aby przyjąć tabletkę "po"
Dodano po 16 godzinach 55 minutach:
Hmmm... No i znów mam dylemat i nerwy...
Okres pojawił się w sobotę, wczoraj się skończył. Ale był dość obfity. Nie wiem czy to krwawienie traktować jako miesiączkę, bo na plamienie mi to nie wyglądało. Zwłaszcza, że pojawiło się to dopiero 2 tygodnie po wzięciu tabletki. Czy tak duża ilość hormonów mogła spowodować, że miesiączka trwała tylko 3 dni? Zwykle mam 4-5.
Co o tym sądzicie? Miał ktoś taki przypadek, że Escapelle skróciła miesiączkę? Bo słyszałam, że może wydłużyć....
Ehhh, i znów niepewność... Nie wiem co o tym myśleć. Dzisiaj pójdę kupić test w aptece, oby nic nie wykazał... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Wto Sty 19, 2010 9:45 pm Temat postu: |
|
|
Spokojnie nic złego się nie dzieje _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Monti
|
Wysłany: Sro Sty 20, 2010 12:23 pm Temat postu: |
|
|
To dobrze, ufff
Wczoraj znowu pojawiło się lekkie krwawienie, takie jak zawsze przy ostatnich dniach miesiączki...
Chyba za bardzo panikuję |
|
Powrót do góry |
|
|
|
daffy016
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 9:53 pm Temat postu: prosze pomocy! |
|
|
Witam! Wczoraj wspolzylam ze swoim partnerem. Do wytrysku doszlo na zewnatrz. Po ok.3-4min partner wsadzil mi 2palce do pochwy, gdzie wczesniej mial kontakt ze sperma.. Dotykal tez roznych tkanin i rzeczy przed wsadzeniem palcow. akurat mam dni plodne... miesiaczki mam regularne bo zawsze dostaje albo 9 albo 10 kazdego miesiaca. Bylam dzis u ginekologa. Przepisal mi escapelle. Odrazu ja zazylam ( zmiescilam sie w ciagu doby) ale boje sie ciagle.. Juz wystapily u mnie drobne krwawienia. Ale boje sie, panikuje, nie wiem co mam robic. Ja nie moge byc teraz w ciazy! Prosze poradzcie mi cos, powiedzcie co o tym myslicie! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Pią Sty 22, 2010 11:35 pm Temat postu: |
|
|
Nie ma szans. Nie dość ze marna szansa żeby plemniki przeżyły (wytarcie o tkaniny) to jeszcze escapelle w pierwszej dobie. Czekaj spokojnie na okres Jeśli Cię to uspokoi, to wykonaj test z krwi bHCG za 14-16 dni Da 100%pewności
Ale na ciążę nie ma szans _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|