Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nbz

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Czw Sie 21, 2008 2:21 pm    Temat postu: Escapelle czy to dziala? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Mam wielka do Was wielka prosbe... ostatnio podczas stosunku z moim partnerem zsunela sie prezerwatywa, ja mialam 5 dzien miesiaczki, ginekolog przepisal mi Escapelle, zazylam ta pigulke, po 2 dniach okres mi sie skonczyl. ale teraz po 4 dniach zaczelam krwawic. boje sie. nie wiem co to znaczy. czy to ciaza czy moze jakies komplikacje...prosze o pomoc...

------edited by emilka----
przyłączyłam do podwieszonego...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
pinezka
Gość

PostWysłany: Czw Sie 21, 2008 9:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wszystko jest w porzadku. To krwawienie po okresie jest skutkiem zazycia escapelle. Tak tez jest napisane w ulotce od tej tabsy wiec musisz sie wczytac.
Powrót do góry
Passerby

Wysłał podziekowań: 1

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 12:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny:)

Wzięłam to dziadostwo, nic kompletnie mi nie było. Zero nudności, bólu brzucha, nic. Escapelle wzięłam 31 lipca, terminowo okres powinnam dostać 15 sierpnia. A tu 6 sierpnia, czyli tydzien po wzięciu, krew. Tylko wiecie, z tego co wyczytałam i tutaj i na innych forach, to plamienia trwały 2-3 dni. A ja miałam tak jakby @ - pierwszy, drugi dzień mocno leciała krew i bolał mnie brzuch i od trzeciego dnia coraz mniej, aż do brązowawej wydzieliny, która stopniowo znika - razem 6 dni. Wydaje mi się że to był okres.
No i teraz- możliwe żebym dostała miesiączki 9 dni przed terminem?
Czy to mimo wszystko było plamienie?
Bo jeżeli tak to kres spóźnia mi się już 8 dni. A to taaaak się ciągnie Wink

Buziaki :*

Ostatnio zmieniony przez Passerby dnia Sob Sty 03, 2009 1:13 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 4:14 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mysle ze to plamien ie poescapellowe. A spoznienie okresu jest skutkiem burzy hormonalnej jaka powoduje ta tabsa. Wiec glowa do gory i czekaj cierpliwie na @.
Powrót do góry
Kinia_18
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 8:26 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Skoro esscapele moze zatrzymać @ to przyśpieszyć pewnie też może. Ja po postinorze dostałam 2 dni szybciej.
pinezka
Gość

PostWysłany: Nie Sie 24, 2008 8:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tak tylko ze dziewczyna dostala plamienia 6 dni po wzieciu tabsy wiec raczej to nie jest okres. Bo wychodzilo by z tego ze dostala duzo duzo szybciej okres..ja stawiam ze to bylo tylko plamienie i teraz nadjedzie okres. Ale moge sie mylic.
Powrót do góry
Funniak

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 10:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja niestety też ostatnio miałam 'przyjemność' zażycia Escapelle.. Kochałam się z moim partnerem i pod koniec pękła nam prezerwatywa, ale do wytrysku raczej doszło nazewnątrz. O 3 nad ranem dzwoniliśmy do lekarza i już o 10 mieliśmy recepte a o 12 wziełam tabletke, czyli 12h po wypadku. Kilka dni pózniej dostałam kilka razy już opisywanego tu plamienia, które w moim przypadku trwało tylko 1 dzień i nie było zbyt obfite. Okres powinnam dostać tydzień temu, ale moje miesiączki nie są zbyt regularne, czasami zdarzają mi się 2-3dni odchyleń, ale można powiedzieć, że mój cykl trwa 28 dni. I teraz mam wątpliwości.. Wiele rzeczy wskazuje na to, że nie doszło do zapłodnienia, ten wieczór kiedy się kochaliśmy to był dzień przed okresem, bo już po wzięciu tabletki okazało się, że mam okres, więc jak by na to nie spojrzeć to były moje dni niepłodne (okres u mnie trwa 7dni), poza tym do wytrysku doszło już na zewnątrz no i w miare szybko wzięłam tą tabletke.. Więc w ciąży być nie powinnam, ale.. na ulotce jest napisane, że tabletke można przyjąć pod warunkiem, że okres nie jest spóźniony.. nie wiem jak to rozumieć, skoro moje cykle są nieregularne, a dzień w którym się kochalismy to był właśnie dniem w którym ten okres powinnam dostać (zakładając że mój cykl trwa 28dni). Martwie się tym, że może właśnie to mogło spowodować, że tabletka nie zadziałała :s test ciążowy robiłam 11dni po wpadce i wyszedł negatywny, jednak dalej nie moge przestać o tym myśleć i zacząć normalnie funkcjonować. Dodam, że jak większość osób tu wypowiadających się, jestem w sytuacji, że nie mogę teraz zajść w ciąże, więc proszę o opinie.. czy naprawde mam się czym martwić i spokojnie czekać na okres?
Powrót do góry
kaaam

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

PROSZĘ POMÓŻCIE!!!
dzisiaj kochałam sie ze swoim chlopakiem i pękła nam prezerwatywa.
niestety byl wytrysk...
dziś jest 8 dzień po dniu pierwszego dnia okresu wiec dni plodne zaczynaja sie dopiero za 6 dni,
nie wiem czy brac escapelle , boje sie bardzo...
spermy nie bylo duzo ale czy ma to jakies znaczenie?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 11:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Funniak, nie ma takiej możliwości, żebyś była w ciązy i w ogole niepotrzebnie brałas tabletkę

kaaam, brać escapelle. 8dc jest niebezpieczny - plemniki potrafią przeżyć do 7miu dni w śluzie płodnym szyjkowym
kaaam

PostWysłany: Pon Sie 25, 2008 11:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

kurczę,
Emilko, ja slyszalam ze 3,
i teraz zaczelam sie bardzo bac,
wlasciwie to bylam przekonana ze 3 dni i nie wiecej,
nawet dlatego mozna escapelle uzywac do 3 dni,
co sie dzieje?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 12 z 41