Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Passerby
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 01, 2008 11:01 pm Temat postu: |
|
|
Wiecie co? Po tym jednym dniu, jak czytam swój post to normalnie śmiać mi się chce w jaką ja panikę wpadłam
obym tylko nie miała teraz cyrków za dużych z okresem.
Dzięki dziewczyny za uspokojenie i przemówienie do rozumu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna05
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 12:18 am Temat postu: |
|
|
Poszłam do lekarza i wziełam tą tabletkę i na drugi dzień dostałam niewielkiego plamienia jednodniowego a teraz mija tydzień po wzięci i normalnie leci ze mnie jakbym miała okres ba... nawet bardziej cholera co jest to po tej tabletce mam takie akcje aż mam już stresa bo normalnie czuję co jakiś czas jak mi leci a z rana jak poszłam się załatwić to cały sedes był we krwi aż się przestraszyłam normalne to napiszcie mi i ile tak może mi to lecieć bo to kurde nie plamienie tylko normalna miesiączka jakby była a powinnam normalną dostać za 3 tyg.
a wogóle to dzięki za odpowiedż |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinezka Gość
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 10:42 am Temat postu: |
|
|
hm..dziwna sytacja moze pojdziesz z tym szybko do gina? Plamienie trwa 2-3 dni. A skoro to nie okres to nie wiem czemu ono tak dlugo trwa..ja bym poszla czym predzej do gina.
Emilka a Ty co o tym sadzisz? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 11:36 am Temat postu: |
|
|
ja uważam, że to krwawienie wywołane escapelle. niektóre dziewczyny maja takie mocna jak okres. a nie masz problemów z krzepliwością, nie brakuje Ci witaminy K?
ja bym jeszcze poczekała... jeśli będzie nadal tak "ciec", to do lekarza _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Czarna05
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 12:25 pm Temat postu: |
|
|
Hej Dziewczyny...
Dzięki za odpowiedż
przestaję juz plamić a leci mi od wczoraj rana dopiero jeden dzień po wzięciu miałam plamienie a potem przestało a wczoraj znowu ze mnie leciało jak ze świniaka ale też juz przestaje a zaniepokoiło mnie to że najpierw zaplamiłam potem spokój a teraz znowu i aż się wystraszyłam ale przestaje NA SZCZĘŚCIE a wogóle to jestem jakaś rozdrażniona buuuu... co za cholerstwo ta tabletka mam nadzieję że więcej nie będę musiała jej juz brać zamorduję inaczej swojego męża za takie nieuwagi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lilia 33
|
Wysłany: Nie Sie 10, 2008 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny ja rozumiem wasz stres i wogóle....ale mówić partnerom że nie będzie więcej seksu to już przesada teraz wiem skąd tyle rozwodów i zdrad. Ja także miałam ten problem ale z mężem rozwiązaliśmy go razem.Przecież do seksu potrzeba dwóch osób, więc wina jest po obydwu stronach. A co do tabletki u mnie zadziałała bez problemu. Teraz zamiast rozpaczać poprostu ginio przepisał mi tabletki antykoncepcyjne a mąż stosuje prezerwatywy i po problemie.Mam nadzieje że wy także sięgniecie po rozum do głowy bo wpaść jest bardzo łatwo a escapelle nie jest dobra metodą antykoncepcyjną. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ass
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 3:28 pm Temat postu: Pomóżcie! |
|
|
Hej dziewczyny! Błagam o pomoc! Wczoraj z chłopakiem kochaliśmy się bez zabezpieczenia. Doszedł bardzo szybko, sam się nie spodziewał, że nastąpi to aż tak szybko... Więc, gdy poczuł ten 'impuls' od razu się wycofał. Dzisiaj rano poszłam do ginekologa i dostałam receptę na Escapelle. Na ulotce były napisane objawy, etc. ale mi jak narazie nic nie jest i dzięki Bogu nie zwymiotowałam leku. Tabletkę wzięłam 12h po stosunku. Strasznie się boję, że coś we mnie zostało. Chłopak zapewnia mnie, że zdążył ale ja sama nie wiem co myśleć. Oboje bardzo się boimy. Jak tabletka nie pomoże to chyba się zabiję Czytałam też na innym forum, że one w ogóle nie pomagają. Że można zajść przez nie w ciążę poza maciczną, etc. Czy to wszystko jest prawdą? Proszę pomóżcie! ;(
----
Chciałabym jeszcze dodać, że był to pierwszy dzień dni płodnych.
----edited by emilka---
jak chcesz coś dodać, to korzystaj z opcji "zmień" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 10:20 pm Temat postu: |
|
|
Po pierwsze niepleć głupot że się zabijesz bo to przegiencie skoro uprawaisz seks bez zabezpieczenia to pomyśl o konsekwencjach., Po drugie tabletka jest po to żeby działać ja też miałam w szczycie taki przypadek i w ciąży niejestem. Po trzecie na ulotce pisze że skutkiem ubocznym może być ciąża pozamaciczna ale jeszcze niesłyszałam o takim przypadku. Po czwarte tabletkke wziełaś szybko i wątpie że będziesz w ciąży. Po piąte lepiej że twój organizm dobrze zareagował i niemasz skutków ubocznych. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Santiago
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 1:38 pm Temat postu: |
|
|
Witam po raz kolejny. Mamy z kobietą taki problem.
Historie moją rozpisywałem kilka stron wcześniej, ale tak w skrócie.
Był stosunek, na drugi dzien escapelle i czekanie na okres, jakies tam krawienia, a potem okres. Pierwszego dnia okresu tak jak lekarz zaradził kobieta wzięła tabletki antykoncepcyjne ' Logest'. Opakowanie sie kończy, ale co jakiś czas, lub po stosunku pojawią sie krwawienia. Teraz chyba juz jutro będzie wszystkie 21 tabletek i co? Okres powinien być? Kobieta sie boi że jest wciązy, nie wiem co doradzić. Możliwe są takie krwawienia?
btw. dodam, ze dziewczyna była dziewicą, możliwe ze dopiero sie 'wprawiamy' i stąd te krwawienia?
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Sie 17, 2008 8:54 pm Temat postu: |
|
|
Wątpie że przez okres wprawiania się około miesiąca twoja panna by krwawiła jeszcze. No ale niewiem różne organizmy są. A co do tabletek to sama niestosowałam ale słyszałam że czasami na początku stosowania mogą być plamnienia. A jak twoja dziewczyna się boi to niech test zrobi i będzie wiedzieć no ale ja i tak wątpie w ciąże. No a niekoniecznie jak będzie przerwa na miesiączke okres odrazu się pojawi może to być np po dwoch dniach trwania przerwy. A co tych krwawień to moze lepiej jak zgłosi się do gina wkońcu pierwsze tabsy anty lepiej skonsultować zwłaszcvza jak są skutki uboczne. _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|