Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kinia_18 Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Cze 25, 2008 10:17 pm Temat postu: |
|
|
Nie no co ty mi się wydaje że niemasz czym sie przejmować w ciąży niejesteś _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Belladona
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 11:21 am Temat postu: |
|
|
Cześć wszystkim. Mam taki problem, otóż w pierwszych dniach cyklu współżyłam z chłopakiem i prezerwatywa pękła. Mój chłopak zawsze wyciąga członka przed wytryskiem i wtedy też wyciągnął, ale dla pewności poszłam do ginekologa i zażyłam Escapelle po około 16 godzinach od stosunku. Dzisiaj jest 26 czerwca i powinnam dostać okres niby go dostałam ale.. krwawienie jest znikome, zawsze gdy dostawałam okresu krwawienie było o wiele bardziej obfite niż teraz. Nie wiem czy to jest okres czy jakies niepożądane krwawienie, dziwne że akurat w tym samym dniu kiedy powinnam dostać okres byłoby takie krwawienie ale sama nie wiem.. Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 11:37 am Temat postu: |
|
|
w pierwszych dniach cyklu to znaczy ktory dokaldnie dzien to byl?? odrazu po miesiaczce czy moze w trakcie?? i jak dlugie masz cykle??
tabletke zazylas bardzo szybko, jeszcze prawodpodobnie wytrysku nie bylo w tobie wiec ja ciaze wykluczam a podejzewam ze to poprostu przez tabletke... poniewaz to "bomba" chormonalna wiec jej skutki sa rozne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Belladona
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 11:53 am Temat postu: |
|
|
Był to 2 dzień po miesiączce. Cykle mam regularne 28 dni. Więc to nie jest miesiączka tylko jakieś krwawienie? Jeśli tak to ile dni miesiączka może się spoźniać ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pilar
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 1:29 pm Temat postu: |
|
|
Kinia_18 napisał: | Nie no co ty mi się wydaje że niemasz czym sie przejmować w ciąży niejesteś |
wiec czym jest spowodowane aż takie opóźnienie okresu ? pierwszy raz mi się tak zdarzyło... to przez tabletke która wzięłam w marcu ??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pituszka Przyjaciel forum/Specjalista położnik
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 8 podziękowań w 8 postach
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Belladona no to wtedy bylas na pograniczu dni plodnych a nieplodnych pewnie... nie bylo wytrysku w tobie prawdopodobnie a jeszcze do tego tabletka wzieta szybko wiec cieze jak najbardziej nalezy wykluczyc a to krwawienie moze byc od tabletki, moze to tez byc po prostu okres ale bardziej skapy a to tez moze byc wina tabletki... a spoznienia sie nie da okreslic, jedni maja 10 dni drudzy 3 tygodnie roznie to jest
pilar takie opznienia moga miec wiele przyczyn wiec to sie nie da jasno i wyraznie okreslic tego... moze stres, choroba, takze tabletka "po"... roznie to bywa ... czasami masz regularne co do dnia a czasem sie zdaraz takie anomalia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
atina33
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:23 pm Temat postu: ryzyko |
|
|
witam czy ktoś może mi udzielić informacji na dręczący mnie roblem otóż kochałam się był to 10 cykl pękł sprzęt .po 12 h zażyłam escapelle po 7 dniach zaczęłam mieć plamienia i mam je do dziś czyli kolejne 7 dni pobolewa mnie brzuch mam dziwne kłucia .Jakie jest ryzyko że mogę być w ciązy .Moze mam urojenia ale te nerwy same rozumiecie .Help |
|
Powrót do góry |
|
|
|
rybeczka1717
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 9:47 pm Temat postu: . |
|
|
Witam wszystkich mam taki problem. 18 czerwca kochałam sie z moim chłopakiem i pękła nam prezerwatywa. 15h po tym wzięłam tabletke Escapelle. Po 5 dniach od wzięcia tabletki wystrąpiło krwawienie i trwa już trzeci dzień. Ostatni okres miałam 11 czerwca a cykle mam 31dniowe a lekarz mi powiedział że w ten dzień gdy t se stało był to mój drugi dzień dni płodnych. Myślicie ze zajście w ciąże jest możliwe? Czy to krwawienie jest normalne? Porszę o odpowiedź ;-* bardzo sie boje ;-( |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Kinia_18 Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Cze 26, 2008 10:11 pm Temat postu: |
|
|
U was obu mogą występować plamnienia jako skutek uboczny ale jeśli są silne i trwają długo to lepiej przejść sie do gina on napewno coś zaradzi. A szanse na ciąże zawsze są ale bardzo małe więc niedenerwujcie się _________________ Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
atina33
|
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 3:41 pm Temat postu: ryzyko |
|
|
Nie wytrzymałam i zrobiłam test hurrrraaaa negatywny czyli wykluczył ciążę jestem 15 dni po zaistniałej wpadce więc jeśli byłabym w ciąży test by to wykrył a tak jestem spokojna .Pozdrawiam was |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|