Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Escapelle, part.3

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
allika

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 1:33 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ratatam napisał:
emilka dziękuję za odpowiedz. allika trzymam kciuki. Jeśli chodzi o zmiany cyklu po escapelle, to ja chyba jestem tuż przed owulacją , co jak dla mnie to jakieś 5-6 dni za wcześnie. ale czuje charakterystyczny ból jajników. czy to możliwe że to kolejna owulacja, czy ten ból to jakiś skutek uboczny escapelle? troche się pogubiłam...

Ratatam ja tez mam taki ból tylko ze cały czas mam jeszcze te mega nudnosci i juz sama nie wiem co sie dzieje ani w jakim momencie jestem. grr

Dziewczyny ile dni po escapelle wystepowal u was okres? Tak srednio?
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
ratatam

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 9:10 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

allika ja dostałam okres jak w zegarku, 14 dni po escapelle, dokładnie wtedy kiedy spodziewałabym się go bez brania tabletki. wczesniej nie miałam żadnych plamień, ani też innych rewelacji i bylam przerazona, bo większość dziewczyn pisze, że po kilku dniach albo od razu coś sie działo u nich, a u mnie nic sie nie działo, ale zrobiłam 3 testy, dwa przed okresem i jeden już po, wszystkie negatywne Wink
Powrót do góry
allika

PostWysłany: Sro Lis 12, 2008 10:39 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja dostałam następnego dnia po escapell, na 10 dni przed terminem wiec nie wiedzialam w koncu czy to plamienie po escap. czy klasyczny okres (wygladalo jak okres)
Mijają 4 tygodnie i pustynia. Wnioskuje wiec ze tamto coś to byl jednak okres Rolling Eyes

Acha, zrobilam dzis tescik, w 13 dniu po ostatnim szalenstwie i wyszedl negatywny Very Happy
Mam nadzieje,ze poprawny Laughing

Teraz tylko mam nadzieje,ze w ciagu 2 tygodni wystapi mi znowu okres bo chcialabym wziasc nuvaring przed spotkaniem z moim kochanie a za dwa tygodnie sie spotykamy, ech Rolling Eyes

p.s. acha. Nudnosci juz jakos slabsze wiec moze organizm powolutku wraca do normy uffff
Powrót do góry
lucidity-lu

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 4:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam Smile

Przeczytałam cały wątek dotyczący escapelle i stwierdziłam, że mogę liczyć tu na szybką i fachową odpowiedź.

Sprawa wygląda następująco. Od ponad 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne, ale 10 listopada pechowo zapomniałam o pigułce, a dzień później kochałam się z chłopakiem, który skończył w środku. Niby to były moje dni płodne, ale nie wiem czy one występują podczas zażywania tabletek?! Confused Jako, że 11 listopad to święto, do lekarza poszłam następnego dnia i po ok. 22 godzinach łyknęłam escapelle.

Proszę o odpowiedź jakie jest ryzyko, że mogę być w ciąży? Strasznie się denerwuje, a wiem, że to w tej sytuacji niewskazane, bo może to jedynie opóźnić okres Confused
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 4:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lucidity-lu napisał:
Witam Smile

Niby to były moje dni płodne, ale nie wiem czy one występują podczas zażywania tabletek?! Confused

nie wystepuja wcale.skoro bierzesz tabsa to cały cykl owulacynjy zostaje wstrzymany Wink płodnosc powraca po odstawieniu tabletek

własnie przez Escapelle mozesz rozregulowac cykl,moze pojawic sie krwawienie po zazyciu jej. a lekarz nie pytał czy bierzesz tabsy anty?
wg mnie w ciazy nie bedziesz Smile

Powrót do góry
lucidity-lu

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 4:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To mój lekarz od ponad 2 lat. Jest na prawdę bardzo w porządku i mam do niego zaufanie w tych sprawach.

Akurat jestem (byłam) w połowie opakowania pigułek. Powiedział, żebym wzięła escapelle i przestała chwilowo brać moje tabletki. Mam zacząć nowe opakowanie w chwili pojawienia się okresu. Tylko czy odróżnie krwawienie poescapellowe od normalnego okresu?! Confused

Zastanawiam się też nad testem ciążowym, ale jeszcze jest za wcześnie na to. Chociaż gdzieś wyczytałam, że w aptece można kupić test działający już po tygodniu od stosunku, ale nie wiem ile w tym prawdy.

O ciążę boję się przede wszystkim dlatego, że pominęłam tą jedną nieszczęsną tabletkę Sad

Ale trzeba być dobrej myśli Very Happy Liczę, że escapelle pomoże...
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Lis 13, 2008 11:15 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lucidity-lu napisał:
Tylko czy odróżnie krwawienie poescapellowe od normalnego okresu?! Confused

Zastanawiam się też nad testem ciążowym, ale jeszcze jest za wcześnie na to. Chociaż gdzieś wyczytałam, że w aptece można kupić test działający już po tygodniu od stosunku, ale nie wiem ile w tym prawdy.

O ciążę boję się przede wszystkim dlatego, że pominęłam tą jedną nieszczęsną tabletkę Sad

no własnie nie wiem jak odroznic te krwawienia.. Neutral
test najwczesniej robisz po 12-14 dnaich od stosunku.wczesniej nie ma sensu.
o ciaze nie boj sie bo escapelle nie dziala poronnie. ma za zadanie nie dopuscic do zapłodnienia Smile jesli jednak bedzie za pozno to nie masz powodu do zmartwien.dla plodu nic nie grozi Smile
powodzenia

Powrót do góry
lucidity-lu

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 9:31 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ojoj źle się wyraziłam Rolling Eyes Chodziło mi o to, że boję się, że mogę być w ciąży Confused

Po wzięciu escapelle zastanawiałam się nawet czy nie lepszy byłby jednak postinor duo, który podobno działa poronnie, a przez to chyba prawdopodobieństwo ciąży jest mniejsze - tak przynejmniej powiedziała moja koleżanka Question

Tak czy inaczej mam jednak nadzieję, że w ciąży nie jestem Sad Teścik zrobię po tych 12 albo 14 dniach.

Najgorsze jest teraz to czekanie...
Powrót do góry
lucidity-lu

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 9:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

"o ciaze nie boj sie bo escapelle nie dziala poronnie. ma za zadanie nie dopuscic do zapłodnienia Smile jesli jednak bedzie za pozno to nie masz powodu do zmartwien.dla plodu nic nie grozi Smile
powodzenia[/quote]"

Jestem tu nowa i nie wiem za bardzo jak się cytuje, więc jak coś źle zrobiłam to sorry Wink

Nie pocieszyłaś mnie tym stwierdzeniem Sad Teraz na prawdę obawiam się, że ryzyko zajścia przeze mnie w ciąże jest duże Crying or Very sad
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Lis 14, 2008 11:05 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lucidity-lu napisał:

Po wzięciu escapelle zastanawiałam się nawet czy nie lepszy byłby jednak postinor duo, który podobno działa poronnie, a przez to chyba prawdopodobieństwo ciąży jest mniejsze - tak przynejmniej powiedziała moja koleżanka Question .

kto Ci takich bzdur naoopowiadał? ani postinor ani escapelle poronnie nie działa, zawierają tą samą substancję czynną tylko ze escapelle w jednej dawce a postinor w dwóch więc w zasadzie oprócz dawkowaniem i firmą niczym się nie różnią. tyle, że escapelle jest nowocześniejsza i w drugirj i trzeciej dobie skuteczniejsza od postinoru
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 30, 31, 32 ... 39, 40, 41  Następny
Strona 31 z 41