Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
allika
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 1:33 am Temat postu: |
|
|
ratatam napisał: | emilka dziękuję za odpowiedz. allika trzymam kciuki. Jeśli chodzi o zmiany cyklu po escapelle, to ja chyba jestem tuż przed owulacją , co jak dla mnie to jakieś 5-6 dni za wcześnie. ale czuje charakterystyczny ból jajników. czy to możliwe że to kolejna owulacja, czy ten ból to jakiś skutek uboczny escapelle? troche się pogubiłam... |
Ratatam ja tez mam taki ból tylko ze cały czas mam jeszcze te mega nudnosci i juz sama nie wiem co sie dzieje ani w jakim momencie jestem. grr
Dziewczyny ile dni po escapelle wystepowal u was okres? Tak srednio? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
ratatam
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 9:10 am Temat postu: |
|
|
allika ja dostałam okres jak w zegarku, 14 dni po escapelle, dokładnie wtedy kiedy spodziewałabym się go bez brania tabletki. wczesniej nie miałam żadnych plamień, ani też innych rewelacji i bylam przerazona, bo większość dziewczyn pisze, że po kilku dniach albo od razu coś sie działo u nich, a u mnie nic sie nie działo, ale zrobiłam 3 testy, dwa przed okresem i jeden już po, wszystkie negatywne |
|
Powrót do góry |
|
|
|
allika
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 10:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja dostałam następnego dnia po escapell, na 10 dni przed terminem wiec nie wiedzialam w koncu czy to plamienie po escap. czy klasyczny okres (wygladalo jak okres)
Mijają 4 tygodnie i pustynia. Wnioskuje wiec ze tamto coś to byl jednak okres
Acha, zrobilam dzis tescik, w 13 dniu po ostatnim szalenstwie i wyszedl negatywny
Mam nadzieje,ze poprawny
Teraz tylko mam nadzieje,ze w ciagu 2 tygodni wystapi mi znowu okres bo chcialabym wziasc nuvaring przed spotkaniem z moim kochanie a za dwa tygodnie sie spotykamy, ech
p.s. acha. Nudnosci juz jakos slabsze wiec moze organizm powolutku wraca do normy uffff |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 4:23 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Przeczytałam cały wątek dotyczący escapelle i stwierdziłam, że mogę liczyć tu na szybką i fachową odpowiedź.
Sprawa wygląda następująco. Od ponad 3 lat biorę tabletki antykoncepcyjne, ale 10 listopada pechowo zapomniałam o pigułce, a dzień później kochałam się z chłopakiem, który skończył w środku. Niby to były moje dni płodne, ale nie wiem czy one występują podczas zażywania tabletek?! Jako, że 11 listopad to święto, do lekarza poszłam następnego dnia i po ok. 22 godzinach łyknęłam escapelle.
Proszę o odpowiedź jakie jest ryzyko, że mogę być w ciąży? Strasznie się denerwuje, a wiem, że to w tej sytuacji niewskazane, bo może to jedynie opóźnić okres |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 4:40 pm Temat postu: |
|
|
lucidity-lu napisał: | Witam
Niby to były moje dni płodne, ale nie wiem czy one występują podczas zażywania tabletek?!
|
nie wystepuja wcale.skoro bierzesz tabsa to cały cykl owulacynjy zostaje wstrzymany płodnosc powraca po odstawieniu tabletek
własnie przez Escapelle mozesz rozregulowac cykl,moze pojawic sie krwawienie po zazyciu jej. a lekarz nie pytał czy bierzesz tabsy anty?
wg mnie w ciazy nie bedziesz _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 4:55 pm Temat postu: |
|
|
To mój lekarz od ponad 2 lat. Jest na prawdę bardzo w porządku i mam do niego zaufanie w tych sprawach.
Akurat jestem (byłam) w połowie opakowania pigułek. Powiedział, żebym wzięła escapelle i przestała chwilowo brać moje tabletki. Mam zacząć nowe opakowanie w chwili pojawienia się okresu. Tylko czy odróżnie krwawienie poescapellowe od normalnego okresu?!
Zastanawiam się też nad testem ciążowym, ale jeszcze jest za wcześnie na to. Chociaż gdzieś wyczytałam, że w aptece można kupić test działający już po tygodniu od stosunku, ale nie wiem ile w tym prawdy.
O ciążę boję się przede wszystkim dlatego, że pominęłam tą jedną nieszczęsną tabletkę
Ale trzeba być dobrej myśli Liczę, że escapelle pomoże... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 11:15 pm Temat postu: |
|
|
lucidity-lu napisał: | Tylko czy odróżnie krwawienie poescapellowe od normalnego okresu?!
Zastanawiam się też nad testem ciążowym, ale jeszcze jest za wcześnie na to. Chociaż gdzieś wyczytałam, że w aptece można kupić test działający już po tygodniu od stosunku, ale nie wiem ile w tym prawdy.
O ciążę boję się przede wszystkim dlatego, że pominęłam tą jedną nieszczęsną tabletkę
|
no własnie nie wiem jak odroznic te krwawienia..
test najwczesniej robisz po 12-14 dnaich od stosunku.wczesniej nie ma sensu.
o ciaze nie boj sie bo escapelle nie dziala poronnie. ma za zadanie nie dopuscic do zapłodnienia jesli jednak bedzie za pozno to nie masz powodu do zmartwien.dla plodu nic nie grozi
powodzenia _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 9:31 am Temat postu: |
|
|
Ojoj źle się wyraziłam Chodziło mi o to, że boję się, że mogę być w ciąży
Po wzięciu escapelle zastanawiałam się nawet czy nie lepszy byłby jednak postinor duo, który podobno działa poronnie, a przez to chyba prawdopodobieństwo ciąży jest mniejsze - tak przynejmniej powiedziała moja koleżanka
Tak czy inaczej mam jednak nadzieję, że w ciąży nie jestem Teścik zrobię po tych 12 albo 14 dniach.
Najgorsze jest teraz to czekanie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 9:37 am Temat postu: |
|
|
"o ciaze nie boj sie bo escapelle nie dziala poronnie. ma za zadanie nie dopuscic do zapłodnienia jesli jednak bedzie za pozno to nie masz powodu do zmartwien.dla plodu nic nie grozi
powodzenia[/quote]"
Jestem tu nowa i nie wiem za bardzo jak się cytuje, więc jak coś źle zrobiłam to sorry
Nie pocieszyłaś mnie tym stwierdzeniem Teraz na prawdę obawiam się, że ryzyko zajścia przeze mnie w ciąże jest duże |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 11:05 am Temat postu: |
|
|
lucidity-lu napisał: |
Po wzięciu escapelle zastanawiałam się nawet czy nie lepszy byłby jednak postinor duo, który podobno działa poronnie, a przez to chyba prawdopodobieństwo ciąży jest mniejsze - tak przynejmniej powiedziała moja koleżanka . |
kto Ci takich bzdur naoopowiadał? ani postinor ani escapelle poronnie nie działa, zawierają tą samą substancję czynną tylko ze escapelle w jednej dawce a postinor w dwóch więc w zasadzie oprócz dawkowaniem i firmą niczym się nie różnią. tyle, że escapelle jest nowocześniejsza i w drugirj i trzeciej dobie skuteczniejsza od postinoru _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|