Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lucidity-lu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 11:32 am Temat postu: |
|
|
Emilko
Taką informację wyczytała moja koleżanka na jakimś forum o tabletkach "72 po". W zasadzie to lekarz wie co przepisuje, ale z nerwów już nie myślę logicznie
A czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć jak procentowo wyglądają moje szanse na nie bycie w ciąży
Już 3 dzień w pracy nie mogę się skoncentrować i przez to nerwowa jestem |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 11:44 am Temat postu: |
|
|
a którą tabletkę z opakowania pominęłaś? jeżeli z drugiego tygodnia, to niepotrzebnie w ogóle brałaś escapelle, jeżeli z trzeciego, to też niepotrzebnie, bo wystarczyło nie robić przerwy a jak z pierwszego, to dobrze że wzięłaś i wtedy oceniam szanse na ciążę na ok. 0,1% :P _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 11:56 am Temat postu: |
|
|
Pominęłam 10 tabletkę.
Mój lekarz powiedział, żebym reszty tabletek nie brała. Mam zacząć nowe opakowanie, kiedy mi się pojawi okres.
Dzięki Emilko, bo mnie bardzo pocieszyłaś |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 12:04 pm Temat postu: |
|
|
kurde! a czytałaś ulotkę od tabletek anty? przecież wyraźnie jest napisane, że jak się pominie w drugim tygodniu, to nie ma zagrożenia i trzeba było się nie szprycować escapelle... szans na ciąże nie widzę w takim razie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 12:41 pm Temat postu: |
|
|
Emilko
Przeczytałam ulotkę od razu jak się zorientowałam, że nie wzięłam pigułki (dodam, że było to już po stosunku )
Na ulotce było tylko napisane, że całkowite pominięcie tabletki (bo nie łyknęłam jej później) obniża ochronę antykoncepcyjną i żeby ostatnią pominiętą tabletkę przyjąć jak najszybciej, nawet gdyby oznaczało to wzięcie 2 jednego dnia. Nie było nic napisane o tym co się dzieje w danym tygodniu.
Ja z pewnych przyczyn nie mogłam połknąć zapomnianej tabletki z opóźnieniem, dlatego wolałam pójść do lekarza, a on stwierdził, że lepiej będzie przepisać mi escapelle. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 2:47 pm Temat postu: |
|
|
cytuję z ulotki do m21:
Cytat: | Należy przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe (nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek), a kolejne zażywać o stałej porze. Skuteczność antykoncepcyjna preparatu Microgynon 21 jest zachowana i nie jest konieczne stosowanie dodatkowych metod zapobiegania ciąży. |
drugi tydzień jest bezpieczny. no ale teraz nie ma co debatować, trochę sobie na pewno bałaganu zrobiłaś escapelle ale w ciaży nie będziesz _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 3:19 pm Temat postu: |
|
|
Emilko, jak sama widzisz i na ulotce m21, jak i na ulotce moich proszków (harmonet) było napisane, żeby jak najszybciej przyjąć zapomnianą pigułkę.
Ja tej zapomnianej pigułki wcale nie wzięłam i dlatego lekko spanikowałam i stwierdziłam, że escapelle będzie wskazane.
Bałaganu w organizmie taką dawką hormonów na pewno sobie narobiłam. Wiem o tym doskonale. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
cfl
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 12:11 am Temat postu: ??? |
|
|
dziewczyny pomóżcie!
z chłopakiem się pieściliśmy, nie było wytrysku i nie wkładał mi nawet członka do pochwy, ale dotykał nim moich okolic intymnych...wiem, że ten cały płyn przed wytryskiem może zawierać plemniki i stąd moje obawy...co prawda były to raczej moje dni niepłodne, ale wiem, że takie sytuacje też się zdarzają bo plemniki trochę sobie mogą "w nas" pożyć...i wzięłam na wszelki wypadek escapelle w drugiej dobie, ale dalej się boję...co myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lucidity-lu
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 10:29 am Temat postu: |
|
|
Moim skromnym zdaniem escapelle w tej sytuacji nie było konieczne. W ciąży nie będziesz.
Ale dla pewności poczekaj na wypowiedzi innych osób. Ja nie mam fachowej wiedzy na ten temat, co jedynie praktyczną
Mam nadzieję, że chociaż trochę Cię uspokoiłam, bo wiem co znaczy taki stres - sama czekam co będzie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sob Lis 15, 2008 10:58 am Temat postu: |
|
|
popieram, ja bym w takiej sytuacji w ogóle nie brała tabletki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|