Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Rockerbaby
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 1:15 pm Temat postu: |
|
|
No a ja w trakcie okresu w przypływie paniki zrobiłam test ciążowy-wynik negatywny i dzień po planowanym terminie okres. Nie wiem czy to ten właściwy czy spowodowany tabletką, ale chyba jednak wszystko będzie ok. Krwawienie jest normalne, obfite, więc ciąży nie przewiduję. Mimo wszystko słowo daję, kończy mi się okres i gnam do ginekologa po tabletki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gocha960
|
Wysłany: Pon Gru 22, 2008 11:03 am Temat postu: |
|
|
Ja również w trakcie okresu Wszystko wraca do normy
Trzymam kciuki za wszystkie oczekujące, będzie dobrze! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anika_MK
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 10:48 pm Temat postu: |
|
|
I w końcu dostałam dzis okres po plamieniach i nieplamieniach - słowem rodzeniu okresu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bumm
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:03 pm Temat postu: |
|
|
16 grudnia pekla prezerwatywa, 12 godz pozniej zazylam tabletke, lekarz powiedzial ze mam akurat owulacje:| tydzien pozniej czyli 22 grudnia dostalam niby okres, trwal 3 dni, bylo go nie wiele, dzis czyli 27 troche krwi zaczelo leciec, ale niewiele. Wystraszylam sie bo w poprzednia noc kochalismy sie i przy glebokich pchnieciach dziwnie mnie bolalo...
wydaje mi sie ze tabletka zadzialala, bo mialam gestszy sluz, ale dziwi mnie te podwojne krwawienie (chyba ze to okaze sie okresem:) chociaz narazie na to nie wskazuje) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:27 pm Temat postu: |
|
|
Tabletkę zażyłaś dość szybko, więc pewnie działa. A bólu nie łączyłabym z zażyciem tabletki. Co do podwójnego krwawienia, escapelle to jednak spora dawka hormonów, którą wprowadziłaś do organizmu i jest to zapewne jeden ze skutków ubocznych jej zażycia. Za jakieś 14 dni od tamtego stosunku możesz zrobić test ciążowy który jak sądzę wyjdzie negatywny.Zawsze możesz udać się do lekarza żeby sprawdził czy wszystko jest ok.
Pozdrawiam:) _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Anika_MK
|
Wysłany: Sob Gru 27, 2008 11:28 pm Temat postu: |
|
|
Hmm nie mi się wypowadać, bo jestem okropna panikarą. Jedno jest bardzo bardzo pewne, ja po kilku dniach od zażycia escapelle miałam krwawienie. Mój lekarz tak to nazwał - KRWAWIENIE wywołane ESCAPELLE. JA miałam to szczęście , żekochałam sie bez zabezpieczenia 3/4 dnia okresu i powiedział mi lekarz że zna moje cykle i był to okres całkowicie bezpłody. mi sieokres przesunął o 2 tygodnie, ale na szczęście go dostałam! BArdzoisię z tego powiodu cieszę, ale powiedziałam sobioe , że NIE CHCE JUŻNIGDY TEGO STRESU PRZEŻYWAĆ nigdy never ever! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bumm
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 3:38 pm Temat postu: |
|
|
dziekuje bardzo za odp:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
neonx
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 8:48 pm Temat postu: Escapelle... |
|
|
Witam, "kochaliśmy się" z dziewczyną 1 stycznia między 8 a 9 , oczywiście bez zabezpieczenia ..... napisałem "kochaliśmy się" ponieważ wyglądało to tak że pare razy włożyłem w nią samą główkę, ale za, oczywiście ostatnim razem... , poczułem że zaczynam dochodzić i szybko go wycofałem, odciągnąłem skórkę i na ręke wypłynęło mi pare kropel wodnistej spermy...
Dziewczyna escapelle wzięła około 7-8 godzin po , mówi żę jest pare dni po miesiączce, że miała niedawno ale nie pamięta kiedy dokładnie... stawiamy na to żę ma dni względnie niepłodne
wyszło mi tak że : 99% że nie miałem w niej wytrysku
99% escapelle i 50 % dni względnie niepłodne ...
strasznie sie boimy ... jak myślicie czy naprawdę mogłem nie czuć wytrysku ? czy lek zadziałał ? dziś drugi dzień, nie ma żadnych ubocznych objawów ... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
costa23
Wysłał podziekowań: 9 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Sty 02, 2009 11:06 pm Temat postu: |
|
|
hmm ja po zastosowaniu Escapelle dostałam wcześniej krwawienie niż przewidywałam bo 3 dni przed przewidywaną datą okresu...to zapewne jakiś skutek uboczny z tego co czytałam na forum, ale czy tak się zdarza?
neonx trzeba myśleć przed nie po;) jeśli nie miała dni płodnych wydaje mi się, że wszystko będzie ok poza tym zażyła szybko zażyła tabletkę więc ja myślę że będzie ok:)niech po 14 dniach zrobi teścik albo uda się do gina:)ja bym była spokojna _________________ powrót..na jak długo??where is sens??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
kawuszczyn Zbanowany
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sty 03, 2009 12:44 am Temat postu: |
|
|
Straszne ----fakt, przerażające, ale nie na temat ;] emilka----- |