Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Grzybica pochwy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
exullt
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziekuje za rady,na pewno z nich skorzystam. I rowniez musze pochwalic lacibios femine,jest na prawde rewelacyjna. Chociaz teraz uzywam probiotyku o nazwie Provag, moja ginekolog mi go polecila. Mozecie mi cos powiedziec o tym probiotyku?jest tak samo dobry jak laci? Bo niewiem na ktory sie zdecydowac... aha i jeszcze jedno. Jezeli mam czeste problemy z grzybkami to powinnam codziennie lykac laciBios czy tylko przez jakis okres czasu (biore go teraz codziennie jakies 3 tygodnie). Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 6:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jeżeli masz skłonności do "grzybków", to najlepiej łykać lacibios femina regularnie, natomiast co do provagu, to powiem szczerze: ja wolę lacibios fem Very Happy provag zawiera sacharozę (ble) i szczepy bakteryjne o których nic nie wiadomo. nawet nie jest potwierdzone to, czy są to szczepy probiotyczne czy nie... szukałam informacji i w internecie i w różnych innych źródłach i nic. pusto. tak więc ja osobiście wolałabym nie ryzykować.
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To powiem Ci ze mnie troszke wystraszylas... Moja lekarka niby to chwalila a teraz niewiem...Chyba jednak nie bede ryzykowac i odstawie.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 29, 2007 9:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej hej, ja tylko mówię, to co ja uważam, ale pierwszeństwo teoretycznie ma zawsze lekarz! byleby był dobry Wink
mirra-streetcom

PostWysłany: Czw Sie 30, 2007 2:54 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bo wazne jest, by wiedziec, ze jak się stosuje probiotyki, czy one na pewno spełniaja wymagania, ktore zaleca WHO. Nie wszystkie szczepy Lactobacillius spełniaja kryteria probiotykow, dlatego jesli w tym provagu nie ma nawet podanych jakichs konkretnych danych to bym nie ryzykowala. Bo i po co?
Według wytycznych WHO/FAO jesli produkt nie zawiera nazwy szczepu oraz np. numeru oznacza to, ze nie zawiera tych korzystnych dla organizmu gospodarza bakterii!!! (oznaczenie bakterii probiotycznej musi być 3 czlonowe). Dlatego wolę też LaciBios femina, która ma wszystko ładnie wypisane w składzie i jest probiotykiem pewnym niż nie wiadomo co.

Cytat:
provag zawiera sacharozę (ble) i szczepy bakteryjne o których nic nie wiadomo. nawet nie jest potwierdzone to, czy są to szczepy probiotyczne czy nie... szukałam informacji i w internecie i w różnych innych źródłach i nic. pusto. tak więc ja osobiście wolałabym nie ryzykować.

------edit by emilka------
mieliśmy chwilowe problemy z serwerem. popoprawiałam polskie literki w poście i na przyszłość proszę sprawdzać, ile postów jest widocznych, bo były 4!
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 31, 2007 10:30 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No tak tylko w tej sytuacji nie rozumiem jednej rzeczy, a mianowicie. Dlaczego Provag jest dopuszczony do sprzedazy i nosi miano probiotyku skoro szczepy ktore zawiera nie sa sprawdzone? Niewidze tu za bardzo logiki??? moze mi ktos to wytlumaczyc?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 31, 2007 5:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dominika, przepraszam, że dopiero teraz, ale miałam urwanie głowy i nie miałam czasu odpisać :/

zgadzam się z Tobą. ja też nie widzę logiki. szczerze, to ja nie wiem, czy mają potwierdzoną skuteczność badaniami czy nie. właśnie o to chodzi. niech biomed umieści jakieś informacje, to chętnie i ja poczytam. po prostu póki co podchodzę nieufnie do tego probiotyku. ale nie mówię, że jak przedstawią mi dowody naukowe, to nie spróbuję, choć lacibios femina mi w zupełności styka.
druga sprawa to taka, że pamiętam reklamy lactovaginalu, gdzie pisali, ze probiotyki doustne nie mają żadnego sensu, a teraz ten sam producent wypuszcza probiotyk doustny dla kobiet...

no nic. poczekamy, zobaczymy, na razie są za bardzo owiani tajemnicą jak dla mnie bucheche Very Happy no i nadal twierdzę, że lekarza się trzeba (w większości przypadków) słuchać Wink

mirra-streetcom napisał:
Według wytycznych WHO/FAO jesli produkt nie zawiera nazwy szczepu oraz np. numeru oznacza to, ze nie zawiera tych korzystnych dla organizmu gospodarza bakterii!!! (oznaczenie bakterii probiotycznej musi być 3 czlonowe). Dlatego wolę też LaciBios femina, która ma wszystko ładnie wypisane w składzie

tak dla informacji: provag również ma wypisane (również ładnie) wszystkie szczepy. minusem jest to, że nic o nich nie wiadomo.

Ostatnio zmieniony przez emilka dnia Pią Sie 31, 2007 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
exullt
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Sie 31, 2007 8:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Rozumiem. Powiem tak, narazie zyje i mam sie dobrze Wink pomijajac lekkie przeziebienie Wink no nic,w kazdym razie dziekuje za wszystkie udzielone mi do tej pory informacje Smile
Powrót do góry
duke

PostWysłany: Czw Lis 01, 2007 4:10 pm    Temat postu: czy to grzybica Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ostatnio zauważyłem dużo krost w okolicach pachwiny,zaczęło mnie to swędzeć,po 2 dniach krosty się ztarły i zeszła mi skóra swędzi jak cholera próbowałem to leczyć kremami ale tylko trochę pomogło,teraz zauważyłem 2 krosty na żołędziu,co to kurna jest za syf,błagam bo boję sie tego...spróbuję lamsilatem,pomocy

----edited by emilka---
przeniosłam do odpowiedniego działu
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Lis 01, 2007 4:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

spróbuj smarować clotrimazolem i kup sobie płyn do higieny intymnej.
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 3 z 9