Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
exullt Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 5:56 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za rady,na pewno z nich skorzystam. I rowniez musze pochwalic lacibios femine,jest na prawde rewelacyjna. Chociaz teraz uzywam probiotyku o nazwie Provag, moja ginekolog mi go polecila. Mozecie mi cos powiedziec o tym probiotyku?jest tak samo dobry jak laci? Bo niewiem na ktory sie zdecydowac... aha i jeszcze jedno. Jezeli mam czeste problemy z grzybkami to powinnam codziennie lykac laciBios czy tylko przez jakis okres czasu (biore go teraz codziennie jakies 3 tygodnie). Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 6:36 pm Temat postu: |
|
|
jeżeli masz skłonności do "grzybków", to najlepiej łykać lacibios femina regularnie, natomiast co do provagu, to powiem szczerze: ja wolę lacibios fem provag zawiera sacharozę (ble) i szczepy bakteryjne o których nic nie wiadomo. nawet nie jest potwierdzone to, czy są to szczepy probiotyczne czy nie... szukałam informacji i w internecie i w różnych innych źródłach i nic. pusto. tak więc ja osobiście wolałabym nie ryzykować. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 7:25 pm Temat postu: |
|
|
To powiem Ci ze mnie troszke wystraszylas... Moja lekarka niby to chwalila a teraz niewiem...Chyba jednak nie bede ryzykowac i odstawie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 29, 2007 9:04 pm Temat postu: |
|
|
hej hej, ja tylko mówię, to co ja uważam, ale pierwszeństwo teoretycznie ma zawsze lekarz! byleby był dobry _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mirra-streetcom
|
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 2:54 pm Temat postu: |
|
|
Bo wazne jest, by wiedziec, ze jak się stosuje probiotyki, czy one na pewno spełniaja wymagania, ktore zaleca WHO. Nie wszystkie szczepy Lactobacillius spełniaja kryteria probiotykow, dlatego jesli w tym provagu nie ma nawet podanych jakichs konkretnych danych to bym nie ryzykowala. Bo i po co?
Według wytycznych WHO/FAO jesli produkt nie zawiera nazwy szczepu oraz np. numeru oznacza to, ze nie zawiera tych korzystnych dla organizmu gospodarza bakterii!!! (oznaczenie bakterii probiotycznej musi być 3 czlonowe). Dlatego wolę też LaciBios femina, która ma wszystko ładnie wypisane w składzie i jest probiotykiem pewnym niż nie wiadomo co.
Cytat: | provag zawiera sacharozę (ble) i szczepy bakteryjne o których nic nie wiadomo. nawet nie jest potwierdzone to, czy są to szczepy probiotyczne czy nie... szukałam informacji i w internecie i w różnych innych źródłach i nic. pusto. tak więc ja osobiście wolałabym nie ryzykować. |
------edit by emilka------
mieliśmy chwilowe problemy z serwerem. popoprawiałam polskie literki w poście i na przyszłość proszę sprawdzać, ile postów jest widocznych, bo były 4! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 10:30 am Temat postu: |
|
|
No tak tylko w tej sytuacji nie rozumiem jednej rzeczy, a mianowicie. Dlaczego Provag jest dopuszczony do sprzedazy i nosi miano probiotyku skoro szczepy ktore zawiera nie sa sprawdzone? Niewidze tu za bardzo logiki??? moze mi ktos to wytlumaczyc? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 5:51 pm Temat postu: |
|
|
Dominika, przepraszam, że dopiero teraz, ale miałam urwanie głowy i nie miałam czasu odpisać :/
zgadzam się z Tobą. ja też nie widzę logiki. szczerze, to ja nie wiem, czy mają potwierdzoną skuteczność badaniami czy nie. właśnie o to chodzi. niech biomed umieści jakieś informacje, to chętnie i ja poczytam. po prostu póki co podchodzę nieufnie do tego probiotyku. ale nie mówię, że jak przedstawią mi dowody naukowe, to nie spróbuję, choć lacibios femina mi w zupełności styka.
druga sprawa to taka, że pamiętam reklamy lactovaginalu, gdzie pisali, ze probiotyki doustne nie mają żadnego sensu, a teraz ten sam producent wypuszcza probiotyk doustny dla kobiet...
no nic. poczekamy, zobaczymy, na razie są za bardzo owiani tajemnicą jak dla mnie bucheche no i nadal twierdzę, że lekarza się trzeba (w większości przypadków) słuchać
mirra-streetcom napisał: | Według wytycznych WHO/FAO jesli produkt nie zawiera nazwy szczepu oraz np. numeru oznacza to, ze nie zawiera tych korzystnych dla organizmu gospodarza bakterii!!! (oznaczenie bakterii probiotycznej musi być 3 czlonowe). Dlatego wolę też LaciBios femina, która ma wszystko ładnie wypisane w składzie |
tak dla informacji: provag również ma wypisane (również ładnie) wszystkie szczepy. minusem jest to, że nic o nich nie wiadomo. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci"
Ostatnio zmieniony przez emilka dnia Pią Sie 31, 2007 5:55 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
exullt Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Rozumiem. Powiem tak, narazie zyje i mam sie dobrze pomijajac lekkie przeziebienie no nic,w kazdym razie dziekuje za wszystkie udzielone mi do tej pory informacje |
|
Powrót do góry |
|
|
|
duke
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 4:10 pm Temat postu: czy to grzybica |
|
|
Ostatnio zauważyłem dużo krost w okolicach pachwiny,zaczęło mnie to swędzeć,po 2 dniach krosty się ztarły i zeszła mi skóra swędzi jak cholera próbowałem to leczyć kremami ale tylko trochę pomogło,teraz zauważyłem 2 krosty na żołędziu,co to kurna jest za syf,błagam bo boję sie tego...spróbuję lamsilatem,pomocy
----edited by emilka---
przeniosłam do odpowiedniego działu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Lis 01, 2007 4:36 pm Temat postu: |
|
|
spróbuj smarować clotrimazolem i kup sobie płyn do higieny intymnej. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|