Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Grzybica pochwy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krychaa

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Gru 08, 2010 10:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lacibios femina doustne są faktycznie super na wszelkie problemy z grzybkiem. mnie zawsze jak miałam grzybicę dopadało zaraz po wyleczeniu grzybicy zapalenie cewki moczowej, ale na to też jest rada- jak tylko zaczynam leczyć grzybicę, zaczynam tez łykać suplement diety prouro z żurawiną i wit.C no i pomaga, bo infekcja dróg moczowych się nie rozwija.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tomas_da

PostWysłany: Sro Gru 08, 2010 11:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

exulltsluchaj moja zona kiedys tez to miala i lekarz powiedzial ze musimy sie leczyc oboje jak dobrze pamietam to zazywalem tez jakies tabletki
Powrót do góry
colorblind

Wysłał podziekowań: 4

PostWysłany: Nie Gru 19, 2010 1:03 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

To znowu ja. Smile

Poszłam do innego lekarza, polecanego przez wiele kobiet w moim mieście. Poprzedni powiedział mi tylko, że cytologię mam prawidłową, ale nie pokazał mi jej ani nie oddał i że mam stopień czystości III. Zapisał mi 3 globulki i stwierdził, że to wystarczy. Więc poszłam gdzie indziej.
Pominę, że badanie trwało jakieś 3 minuty (kilka minut na fotelu i wypisanie recepty). Zapisał mi:

nystatynę, 10 gl. raz dziennie,
pimafucort, nie powiedział jak często mam się smarować, ale robię to dwa razy dziennie
flumycon, 200mg - po jednej tabletce przez trzy dni, później raz w tygodniu.

W związku z tym mam pytania:

Kiedy będę mogła znów współżyć? Muszę czekać do ostatniej tabletki Flumyconu, nawet kiedy skończą mi się globulki i będę łykać tylko po 1 tygodniowo?

Kiedy będę mogła wykonać miarodajny posiew? Zamierzam znaleźć w swoim mieście laboratorium, gdzie pobierają próbkę, żaden w moich ginekologów nawet tego nie chciał zrobić.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Gru 19, 2010 6:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja bym się wstrzymała ze współżyciem tak ok. 7 dni po zakończeniu stosowania globulek (nystatyny).
wiarygodny posiew to tak naprawdę dopiero ok. 7-10 dni po wzięciu ostatniej tabletki flumyconu...
a o probiotykach lekarz wspomniał? bo jak nie to łykaj też jeszcze przez czas kuracji lacibios femina Smile
asiulabe

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 11:46 am    Temat postu: białe upławy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

o czym świadczą białe upławy pojawiające się dość często rzadko ale bywało i tak że były takie jakby serek i czasami czułam swędzenie, pieczenie czy to grzybica zapalenie jakieś dodam że ostatnio na grypę choruje

---edited by emilka-----
temat przeniosłam do pokrewnego tematycznie
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Wto Mar 29, 2011 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

asiulabe, przeczytaj ten temat - tak, Twoje objawy najbardziej świadczą o grzybicy. lubi się uaktywniac przy spadku odorności, np. przy grypie. to oznacza, że możliwe, że nigdy nie wyleczyłaś infekcji dokładnie i teraz łatwo się uaktywnia - takie infekcje ukryte są bardzo niebezpieczne. musisz iść do lekarza a póki co możesz podmywać się tantum rosa i łykać probiotyk lacibios femina
asiulabe

Ostrzeżeń: 2
PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 5:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

do tego doszło swędzenie i częstsze oddawanie moczu chyba grzybica wydaje mi się pewnie musze do ginekologa isć
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Nie Kwi 10, 2011 10:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

musisz i juz nic nie wymyslaj tylko maszeruj do lekarza.

Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

asiulabe napisał:
do tego doszło swędzenie i częstsze oddawanie moczu chyba grzybica wydaje mi się pewnie musze do ginekologa isć

no to jak częstsze oddawanie moczu, to już w ogóle kicha, bo możliwe, że to infekcja mieszana. drogi moczowe zazwyczaj są atakowane przez bakterie, rzadziej przez grzyby także warto zrobić posiew z pochwy i posiew moczu aby wszystko było wiadome. także do lekarza, póki co dużo sikaj i pij dużo wody, łykaj probiotyki, mozesz też prouro z żurawiną i witaminą c łykać (to z kolei na drogi moczowe). i nie zwlekaj już dłużej!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 9 z 9