Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
krychaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 10:46 pm Temat postu: |
|
|
lacibios femina doustne są faktycznie super na wszelkie problemy z grzybkiem. mnie zawsze jak miałam grzybicę dopadało zaraz po wyleczeniu grzybicy zapalenie cewki moczowej, ale na to też jest rada- jak tylko zaczynam leczyć grzybicę, zaczynam tez łykać suplement diety prouro z żurawiną i wit.C no i pomaga, bo infekcja dróg moczowych się nie rozwija. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tomas_da
|
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 11:01 pm Temat postu: |
|
|
exulltsluchaj moja zona kiedys tez to miala i lekarz powiedzial ze musimy sie leczyc oboje jak dobrze pamietam to zazywalem tez jakies tabletki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
colorblind
Wysłał podziekowań: 4 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 1:03 pm Temat postu: |
|
|
To znowu ja.
Poszłam do innego lekarza, polecanego przez wiele kobiet w moim mieście. Poprzedni powiedział mi tylko, że cytologię mam prawidłową, ale nie pokazał mi jej ani nie oddał i że mam stopień czystości III. Zapisał mi 3 globulki i stwierdził, że to wystarczy. Więc poszłam gdzie indziej.
Pominę, że badanie trwało jakieś 3 minuty (kilka minut na fotelu i wypisanie recepty). Zapisał mi:
nystatynę, 10 gl. raz dziennie,
pimafucort, nie powiedział jak często mam się smarować, ale robię to dwa razy dziennie
flumycon, 200mg - po jednej tabletce przez trzy dni, później raz w tygodniu.
W związku z tym mam pytania:
Kiedy będę mogła znów współżyć? Muszę czekać do ostatniej tabletki Flumyconu, nawet kiedy skończą mi się globulki i będę łykać tylko po 1 tygodniowo?
Kiedy będę mogła wykonać miarodajny posiew? Zamierzam znaleźć w swoim mieście laboratorium, gdzie pobierają próbkę, żaden w moich ginekologów nawet tego nie chciał zrobić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Gru 19, 2010 6:43 pm Temat postu: |
|
|
ja bym się wstrzymała ze współżyciem tak ok. 7 dni po zakończeniu stosowania globulek (nystatyny).
wiarygodny posiew to tak naprawdę dopiero ok. 7-10 dni po wzięciu ostatniej tabletki flumyconu...
a o probiotykach lekarz wspomniał? bo jak nie to łykaj też jeszcze przez czas kuracji lacibios femina _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 11:46 am Temat postu: białe upławy |
|
|
o czym świadczą białe upławy pojawiające się dość często rzadko ale bywało i tak że były takie jakby serek i czasami czułam swędzenie, pieczenie czy to grzybica zapalenie jakieś dodam że ostatnio na grypę choruje
---edited by emilka-----
temat przeniosłam do pokrewnego tematycznie |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Wto Mar 29, 2011 12:58 pm Temat postu: |
|
|
asiulabe, przeczytaj ten temat - tak, Twoje objawy najbardziej świadczą o grzybicy. lubi się uaktywniac przy spadku odorności, np. przy grypie. to oznacza, że możliwe, że nigdy nie wyleczyłaś infekcji dokładnie i teraz łatwo się uaktywnia - takie infekcje ukryte są bardzo niebezpieczne. musisz iść do lekarza a póki co możesz podmywać się tantum rosa i łykać probiotyk lacibios femina _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
asiulabe
Ostrzeżeń: 2
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 5:04 pm Temat postu: |
|
|
do tego doszło swędzenie i częstsze oddawanie moczu chyba grzybica wydaje mi się pewnie musze do ginekologa isć |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2011 10:20 pm Temat postu: |
|
|
musisz i juz nic nie wymyslaj tylko maszeruj do lekarza. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2011 6:57 pm Temat postu: |
|
|
asiulabe napisał: | do tego doszło swędzenie i częstsze oddawanie moczu chyba grzybica wydaje mi się pewnie musze do ginekologa isć |
no to jak częstsze oddawanie moczu, to już w ogóle kicha, bo możliwe, że to infekcja mieszana. drogi moczowe zazwyczaj są atakowane przez bakterie, rzadziej przez grzyby także warto zrobić posiew z pochwy i posiew moczu aby wszystko było wiadome. także do lekarza, póki co dużo sikaj i pij dużo wody, łykaj probiotyki, mozesz też prouro z żurawiną i witaminą c łykać (to z kolei na drogi moczowe). i nie zwlekaj już dłużej! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|