Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 7:19 pm Temat postu: |
|
|
hej, co do współżycia odczekaj kilka dni po zakończeniu kuracji (w tym czasie warto łykać lacibios femina, czyli dostarczyć dobrej flory bakteryjnej) a co do alkoholu, to itrakonazol (orungal) nie wchodzi w interakcje z alkoholem, chodzi jedynie o to, że i alkohol i itrakonazol obciążają w wątrobę. no i alkohol to same węglowodany, które grzybki kochają, więc też warto z tego powodu wstrzymać się od alko.
ale jeśli Cię to interesuje, to substancja czynna z organizmu już powinna być całkiem usunięta po 10 dniach od ostatniej wziętej dawki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Cirstan
Wysłał podziekowań: 3 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Sie 13, 2010 9:46 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuje za szybką odpowiedź ) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
edat
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Sie 14, 2010 5:27 pm Temat postu: do seksuologa - a to mendy! |
|
|
Warto pamiętać o mendach! U kolegi podejrzewali cukrzycę (osłabł też seksualnie) - w Centrum Seksuologii wykryli mu mendy, czyli wesz łonowa.
Mendy nie dają upławu,tylko swędzenie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
angielka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 10:04 am Temat postu: |
|
|
Witam ponownie !
U mojego chlopaka w wyniku badania posiewu spod napletka wykryto e coli i cos jeszcze, czego nazwy nie jestem w stanie teraz przytoczyc. Zauwazylam, ze oprocz zapalen w pochwie ( irygacje nie pomogly - jutro ide z reklamacja do ginekologa, a od wrzesnia zmieniam lekarza ) od jakiegos czasu mam wyproznienia o dosc rzadkiej konsystencji,ale nie jak biegunka i nie czesciej niz 1 raz dziennie. Czy moze to oznaczac, ze tez mam te bakterie, ktore moj chlopak ? Jakie badania dokladnie mam zrobic ? Sledzilam przed chwila ten temat na forum i przyznam, ze troche mnie to przeraza.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 10:56 am Temat postu: |
|
|
a ginekolog nie zlecił Ci zadnych badan? co to za lekarz. istnieje szansa ze mogłas sie zarazic. a chlopak dostaje jakies masci>? leki? _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Sie 18, 2010 12:58 pm Temat postu: |
|
|
e. coli to bakteria kałowa i jej nadmierny wzrost jedynie się leczy. trzeba pamiętać o tym, aby sie podcierać i podmywać od przodu do tyłu aby nie przenosić bakterii kałowych w okolice pochwy.
żeby sprawdzić, czy masz w przewodzie pokarmowym e. coli to najlepiej zrobić posiew kału.
a chłopak powinien dostać antybiotyki _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Łobuz
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Sie 20, 2010 10:34 am Temat postu: |
|
|
angielka, nie powinnaś być przerażona, raczej zadowolona, że wreszcie COŚ wiesz, skąd Twoje stany zapalne mogły się wziąć! To już krok do przodu! Tym bardziej, że jest
angielka napisał: | cos jeszcze, czego nazwy nie jestem w stanie teraz przytoczyc. |
Ty i Twój facet powinniście zażywać odpowiednie lekarstwa razem, bo bez problemu jedno od drugiego może się zarazić. A o to wcale nietrudno. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lukasz6341
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 5:09 pm Temat postu: |
|
|
A ja mam takie pytanie czy grzybica moze miec wpływ na okres??np kolor albo intensywnosc?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Plus123
Wysłał podziekowań: 13 Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 7:00 pm Temat postu: |
|
|
lukasz6341 - jak najbardziej tak, może się nawet opóźniac okres z tego powodu. _________________ im mniej wiesz tym lepiej śpisz.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Czw Wrz 09, 2010 7:10 pm Temat postu: |
|
|
może okres się przesunąć o kilka dni, ale nie drastycznie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|