Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Grzybica pochwy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 7:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

hej, co do współżycia odczekaj kilka dni po zakończeniu kuracji (w tym czasie warto łykać lacibios femina, czyli dostarczyć dobrej flory bakteryjnej) a co do alkoholu, to itrakonazol (orungal) nie wchodzi w interakcje z alkoholem, chodzi jedynie o to, że i alkohol i itrakonazol obciążają w wątrobę. no i alkohol to same węglowodany, które grzybki kochają, więc też warto z tego powodu wstrzymać się od alko.
ale jeśli Cię to interesuje, to substancja czynna z organizmu już powinna być całkiem usunięta po 10 dniach od ostatniej wziętej dawki Smile
Cirstan

Wysłał podziekowań: 3
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 9:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuje za szybką odpowiedź Smile)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
edat

Wysłał podziekowań: 0

PostWysłany: Sob Sie 14, 2010 5:27 pm    Temat postu: do seksuologa - a to mendy! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Warto pamiętać o mendach! U kolegi podejrzewali cukrzycę (osłabł też seksualnie) - w Centrum Seksuologii wykryli mu mendy, czyli wesz łonowa.
Mendy nie dają upławu,tylko swędzenie.
Powrót do góry
angielka

PostWysłany: Sro Sie 18, 2010 10:04 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam ponownie !
U mojego chlopaka w wyniku badania posiewu spod napletka wykryto e coli i cos jeszcze, czego nazwy nie jestem w stanie teraz przytoczyc. Zauwazylam, ze oprocz zapalen w pochwie ( irygacje nie pomogly - jutro ide z reklamacja do ginekologa, a od wrzesnia zmieniam lekarza ) od jakiegos czasu mam wyproznienia o dosc rzadkiej konsystencji,ale nie jak biegunka i nie czesciej niz 1 raz dziennie. Czy moze to oznaczac, ze tez mam te bakterie, ktore moj chlopak ? Jakie badania dokladnie mam zrobic ? Sledzilam przed chwila ten temat na forum i przyznam, ze troche mnie to przeraza..
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Sie 18, 2010 10:56 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ginekolog nie zlecił Ci zadnych badan? Rolling Eyes co to za lekarz. istnieje szansa ze mogłas sie zarazic. a chlopak dostaje jakies masci>? leki?

Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sro Sie 18, 2010 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

e. coli to bakteria kałowa i jej nadmierny wzrost jedynie się leczy. trzeba pamiętać o tym, aby sie podcierać i podmywać od przodu do tyłu aby nie przenosić bakterii kałowych w okolice pochwy.
żeby sprawdzić, czy masz w przewodzie pokarmowym e. coli to najlepiej zrobić posiew kału.
a chłopak powinien dostać antybiotyki
Łobuz

Otrzymał 3 podziękowań w 3 postach

PostWysłany: Pią Sie 20, 2010 10:34 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

angielka, nie powinnaś być przerażona, raczej zadowolona, że wreszcie COŚ wiesz, skąd Twoje stany zapalne mogły się wziąć! To już krok do przodu! Tym bardziej, że jest
angielka napisał:
cos jeszcze, czego nazwy nie jestem w stanie teraz przytoczyc.

Ty i Twój facet powinniście zażywać odpowiednie lekarstwa razem, bo bez problemu jedno od drugiego może się zarazić. A o to wcale nietrudno.

Powrót do góry
lukasz6341

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2010 5:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam takie pytanie czy grzybica moze miec wpływ na okres??np kolor albo intensywnosc??
Powrót do góry
Plus123

Wysłał podziekowań: 13
Otrzymał 33 podziękowań w 32 postach

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2010 7:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

lukasz6341 - jak najbardziej tak, może się nawet opóźniac okres z tego powodu.
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Czw Wrz 09, 2010 7:10 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

może okres się przesunąć o kilka dni, ale nie drastycznie
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Dolegliwości intymne Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 6 z 9