Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

hormony podczas ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
fasolka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 12:21 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja jeszzce nie uzywam tabletek hormonalnych ale majm taki zmiar zeby uzywac. Moje obawy są następujące:
jak bylam u ginekologa, pani doktor powiedziała mi ze podczas padan usg takich o, medycznych dla producentow, stwierdzono ze podczas tej 7dniowej przerwy w braniu tabletek, jajeczka z jajnikow zaczynaja szykowac sie do wyjscia z jajnika do jajowodu.. moja obawa polega na tym, ze balabym sie tego ze podczas takiej przerwy doszloby u mnie do jajeczkowania...
Co o tym myslicie, czy to jest jak najbardziej prawdopodobne?
I czy moglabym sobie skrocic czas przerwy do 6 dni?

Pozdrawiam, Ola
agusia39

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Nie Paź 22, 2006 12:41 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a nie myslałaś o zastrzyku hormonalnym???
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sb

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 6:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale niektorym latwiej jest zaopatrzyc sie w tabletki co 28dni (z wzgl. finansowych)
pozatym co jak co ale tabletki antykoncepcyjne sa najskuteczniejsze wedlug wskaznika pearla, wiec zastrzyk wcale nie moglby rozwiac obaw w 100%, ale jesli ktos sie juz decyduje na wspolzycie to musi wybrac taka metode zeby wyzbyc sie wszelkich obaw i moc kochac sie bezstresowo Wink
Powrót do góry
gosik77

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 7:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co ja wiem to zastrzyki hormonalne nie są dobrym wyjsciem.. zawierają dużą dawkę hormonów i moga rezregulowac nam niezle cykl. No i zawsze jakby były jakies dolegliwosci przy przyjmowaniu hormonów to tabletki odstawisz.. a zastrzyk jak bedzie podany to bedzie działał 3 m-ce.. wiec zastrzyk to wg mnie duze ryzyko.. choc napewno łatwiejszy w uzyciu..
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

zastrzyk nie zawiera wcale zabojczej dawki hormonu Smile a dodatkowo jest to jeden składnik - żeńki hormon - dlatego np. moga go stosować kobiety podczas karmienia.

dodatkowo jezeli wczesniej korzystasz z tabletek to zazwyczaj nie masz zadnych obiawow przy zastrzyku.

no i cena - 40 zł. na 3 mieszki - porównując z tabletkami - taniej

do tego nie ma obaw ze zapomnisz o tabletce Wink
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A jakie są minusy zastrzyku?
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

trudno powiedzieć - tak jak i w przypadku tabletek tylko ze to działa 3 miesiące

wiadomo ze na ulotce jest wiele zastrzeżeń ale to tak jak i na zasadzie ulotki aspiryny.
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:13 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

agusia39 napisał:
trudno powiedzieć - tak jak i w przypadku tabletek tylko ze to działa 3 miesiące

wiadomo ze na ulotce jest wiele zastrzeżeń ale to tak jak i na zasadzie ulotki aspiryny.

Więc przestań reklamowaćdany środek, albo żetelna informacja albo każda inna próba reklamy będzie kasowana, jak to przewiduje regulamin i jest to ostrzeżenie moderatorskie.
Powrót do góry
agusia39

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:19 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

twoje ostrzeżenia to zwykłe osobiste pobódki.
każdy inny temat zawiera opisy tabletek - nazwe itp - to jest reklama.

tutaj jest wypowiedź i nawet nie ma nazwy - A TO OZNACZA ZE NIC NIE REKLAMUJE .
Powrót do góry
Paweł
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 9:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie to nie prywatna wendetta, dla wyrówniana wszystkiego i klarownej oceny poprosiłem o podanie minusów tej metody bo je ma jak każda, niestety nieumiałaś ich podać, wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd (a to jest jedna z cech "reklamy agresywnej")
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 2 z 9