Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
fasolka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 9 podziękowań w 9 postach
|
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Ja jeszzce nie uzywam tabletek hormonalnych ale majm taki zmiar zeby uzywac. Moje obawy są następujące:
jak bylam u ginekologa, pani doktor powiedziała mi ze podczas padan usg takich o, medycznych dla producentow, stwierdzono ze podczas tej 7dniowej przerwy w braniu tabletek, jajeczka z jajnikow zaczynaja szykowac sie do wyjscia z jajnika do jajowodu.. moja obawa polega na tym, ze balabym sie tego ze podczas takiej przerwy doszloby u mnie do jajeczkowania...
Co o tym myslicie, czy to jest jak najbardziej prawdopodobne?
I czy moglabym sobie skrocic czas przerwy do 6 dni?
Pozdrawiam, Ola _________________ Serce kobiety jest na kształt róży, którą każdy kochanek po listku odkrywa, tak, że dla męża tylko cierń pozostaje... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Nie Paź 22, 2006 12:41 pm Temat postu: |
|
|
a nie myslałaś o zastrzyku hormonalnym??? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sb
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 6:56 pm Temat postu: |
|
|
ale niektorym latwiej jest zaopatrzyc sie w tabletki co 28dni (z wzgl. finansowych)
pozatym co jak co ale tabletki antykoncepcyjne sa najskuteczniejsze wedlug wskaznika pearla, wiec zastrzyk wcale nie moglby rozwiac obaw w 100%, ale jesli ktos sie juz decyduje na wspolzycie to musi wybrac taka metode zeby wyzbyc sie wszelkich obaw i moc kochac sie bezstresowo |
|
Powrót do góry |
|
|
|
gosik77
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 7:32 pm Temat postu: |
|
|
Z tego co ja wiem to zastrzyki hormonalne nie są dobrym wyjsciem.. zawierają dużą dawkę hormonów i moga rezregulowac nam niezle cykl. No i zawsze jakby były jakies dolegliwosci przy przyjmowaniu hormonów to tabletki odstawisz.. a zastrzyk jak bedzie podany to bedzie działał 3 m-ce.. wiec zastrzyk to wg mnie duze ryzyko.. choc napewno łatwiejszy w uzyciu.. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 8:57 pm Temat postu: |
|
|
zastrzyk nie zawiera wcale zabojczej dawki hormonu a dodatkowo jest to jeden składnik - żeńki hormon - dlatego np. moga go stosować kobiety podczas karmienia.
dodatkowo jezeli wczesniej korzystasz z tabletek to zazwyczaj nie masz zadnych obiawow przy zastrzyku.
no i cena - 40 zł. na 3 mieszki - porównując z tabletkami - taniej
do tego nie ma obaw ze zapomnisz o tabletce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:00 pm Temat postu: |
|
|
A jakie są minusy zastrzyku? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:05 pm Temat postu: |
|
|
trudno powiedzieć - tak jak i w przypadku tabletek tylko ze to działa 3 miesiące
wiadomo ze na ulotce jest wiele zastrzeżeń ale to tak jak i na zasadzie ulotki aspiryny. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:13 pm Temat postu: |
|
|
agusia39 napisał: | trudno powiedzieć - tak jak i w przypadku tabletek tylko ze to działa 3 miesiące
wiadomo ze na ulotce jest wiele zastrzeżeń ale to tak jak i na zasadzie ulotki aspiryny. |
Więc przestań reklamowaćdany środek, albo żetelna informacja albo każda inna próba reklamy będzie kasowana, jak to przewiduje regulamin i jest to ostrzeżenie moderatorskie.
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:19 pm Temat postu: |
|
|
twoje ostrzeżenia to zwykłe osobiste pobódki.
każdy inny temat zawiera opisy tabletek - nazwe itp - to jest reklama.
tutaj jest wypowiedź i nawet nie ma nazwy - A TO OZNACZA ZE NIC NIE REKLAMUJE . |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Paweł Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Nie to nie prywatna wendetta, dla wyrówniana wszystkiego i klarownej oceny poprosiłem o podanie minusów tej metody bo je ma jak każda, niestety nieumiałaś ich podać, wiec nie wprowadzaj ludzi w błąd (a to jest jedna z cech "reklamy agresywnej") |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|