Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 7:11 pm Temat postu: |
|
|
Ja stosuje Cilest i nigdy o czyms takim nie slyszalam, w ulotce nic takiego nie pisze a moja lekarka nie poinformowala mnie o czyms takim. Sadze ze to jest kolejna plotka wyssana z palca, przeciez tabletki wczesnoporonne sa w Pl. zakazane wiec watpie zeby Cilest mial takie dzialanie jak opisujesz inaczej dawno bylby wycofany. _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Wrz 22, 2007 11:05 pm Temat postu: |
|
|
jak ja bylam u pani doktor po tabletki poprosilam o cilest bo duzo moich kolezanek bierze i sa zadowolone. I uslyszalam ze nie jest to dobry pomysl ze jestem mloda i ze w ogole tebletki sa nie dla mnie a tym bardziej te. Ja na parwde nie wiem i tez sie zdziwilam po tym jak mi powiedziala ze jeden skaldnik w tych tabletkach robi 'cos' w macicy ze nie mozna dostarczyc dziecku pokarmu czy cos w tym rodzaju. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 1:23 am Temat postu: |
|
|
podzielam zdanie malej_mi. pewnie lekarka w ogóle jest przeciwniczką tabletek i chciała Cię do nich zniechęcić. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 9:07 am Temat postu: |
|
|
przepisala mi plastry. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 12:46 pm Temat postu: |
|
|
no to ja już nie wiem, ale w takie gadanie bym nie uwierzyła. plastry evra i cilest są nawet tego samego producenta. a norelgestromin (evra) jest aktywnym biologicznie metabolitem norgestimatu (cilest). _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mala_mi Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach
|
Wysłany: Nie Wrz 23, 2007 9:57 pm Temat postu: |
|
|
No to moze pani doktor miala podpisany "kontrakt" na przepisywanie plastrow i odradzanie tabelet... innego wyjasnienia nie widze.... z tego co wiem to cilest wlasnie jest dobry dla osob ktore rozpoczynaja antykoncepcje horonalna, czyli raczej dla osob mlodych bo podobno maja niska dawke hormonow... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
lolkaaaa
|
Wysłany: Pon Wrz 24, 2007 3:59 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem, nie chce tutaj zajomowac zadnego stanowiska bo nie wiem. zapytałam z ciekawosci po prostu. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Ankaslupsk
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 10:48 am Temat postu: Mój organizm dziwnie sie zachowuje |
|
|
Biore tabletki antykoncepcyjne i zastanawiam sie czy jak zaszłabym w ciąże to nie byłoby comiesięcznego plamienia,(ono jest wywołane przez tabletki) czyli nie bedzie tak ze jesli mam okres to nie jestem w ciązy,
ktoś moze mi to wytłumaczy
----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i przyłączyłam do tematu pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pon Lis 26, 2007 1:40 pm Temat postu: |
|
|
jakbyś zaszła w ciąże podczas brania tabletek, to nie powinno być krwawienia z odstawienia lub będzie o wiele mniejsze, bardziej plamienie niż krwawienie. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Klaudiaaaaa
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 10:25 am Temat postu: Tabletki w ciąży ? |
|
|
Czy jeśli kobieta jeszcze niewie, że jest w ciąży i bierze tabletki antykoncepcyjne, może stać się coś dziecku ?
-----edited by emilka-----
temat przyłaczyłam do pokrewnego w dziale o antykoncepcji hormonalnej i chemicznej |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|