Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

hormony podczas ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mala_mi
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Sob Wrz 22, 2007 7:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja stosuje Cilest i nigdy o czyms takim nie slyszalam, w ulotce nic takiego nie pisze a moja lekarka nie poinformowala mnie o czyms takim. Sadze ze to jest kolejna plotka wyssana z palca, przeciez tabletki wczesnoporonne sa w Pl. zakazane wiec watpie zeby Cilest mial takie dzialanie jak opisujesz inaczej dawno bylby wycofany.

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Wrz 22, 2007 11:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jak ja bylam u pani doktor po tabletki poprosilam o cilest bo duzo moich kolezanek bierze i sa zadowolone. I uslyszalam ze nie jest to dobry pomysl ze jestem mloda i ze w ogole tebletki sa nie dla mnie a tym bardziej te. Ja na parwde nie wiem i tez sie zdziwilam po tym jak mi powiedziala ze jeden skaldnik w tych tabletkach robi 'cos' w macicy ze nie mozna dostarczyc dziecku pokarmu czy cos w tym rodzaju.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 1:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

podzielam zdanie malej_mi. pewnie lekarka w ogóle jest przeciwniczką tabletek i chciała Cię do nich zniechęcić.
lolkaaaa

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 9:07 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

przepisala mi plastry.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 12:46 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no to ja już nie wiem, ale w takie gadanie bym nie uwierzyła. plastry evra i cilest są nawet tego samego producenta. a norelgestromin (evra) jest aktywnym biologicznie metabolitem norgestimatu (cilest).
mala_mi
Przyjaciel forum

Otrzymał 134 podziękowań w 134 postach

PostWysłany: Nie Wrz 23, 2007 9:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No to moze pani doktor miala podpisany "kontrakt" na przepisywanie plastrow i odradzanie tabelet... innego wyjasnienia nie widze.... z tego co wiem to cilest wlasnie jest dobry dla osob ktore rozpoczynaja antykoncepcje horonalna, czyli raczej dla osob mlodych bo podobno maja niska dawke hormonow...

PostWysłany: Pon Wrz 24, 2007 3:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie wiem, nie chce tutaj zajomowac zadnego stanowiska bo nie wiem. zapytałam z ciekawosci po prostu.
Powrót do góry
Ankaslupsk

PostWysłany: Pon Lis 26, 2007 10:48 am    Temat postu: Mój organizm dziwnie sie zachowuje Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Biore tabletki antykoncepcyjne i zastanawiam sie czy jak zaszłabym w ciąże to nie byłoby comiesięcznego plamienia,(ono jest wywołane przez tabletki) czyli nie bedzie tak ze jesli mam okres to nie jestem w ciązy,
ktoś moze mi to wytłumaczy

----edited by emilka----
temat przeniosłam do odpowiedniego działu i przyłączyłam do tematu pokrewnego
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pon Lis 26, 2007 1:40 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

jakbyś zaszła w ciąże podczas brania tabletek, to nie powinno być krwawienia z odstawienia lub będzie o wiele mniejsze, bardziej plamienie niż krwawienie.
Klaudiaaaaa

PostWysłany: Nie Sty 13, 2008 10:25 am    Temat postu: Tabletki w ciąży ? Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy jeśli kobieta jeszcze niewie, że jest w ciąży i bierze tabletki antykoncepcyjne, może stać się coś dziecku ?

-----edited by emilka-----
temat przyłaczyłam do pokrewnego w dziale o antykoncepcji hormonalnej i chemicznej
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 6 z 9