Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 11:41 am Temat postu: |
|
|
Nie powinno, ponieważ nawet tabletki "24 po" w przypadku gdy jest już ciążą podtrzymują ją a nie zwalczają. Tabletki antykoncepcyjne mają za zadanie nie dopuścić do zapłodnienia komórki jajowej ale jeżeli już jest komórka zapłodniona, to nic jej nie grozi. Ale zawsze lekarze każą przestać brać tabsy, jeżeli dowiesz się że jesteś w ciąży. Ale tylko i wyłącznie po wizycie u lekarza i potwierdzeniu ciąży testem z krwi, usg itp. Sama nie przerywaj opakowania tabletek. _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 2:29 pm Temat postu: |
|
|
drapaka napisał: | Nie powinno, ponieważ nawet tabletki "24 po" |
tabletki "24 po"? a nie przypadkiem "72 po"? _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Nie Sty 13, 2008 5:18 pm Temat postu: |
|
|
jasne "72 po" popitoliło mi się _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
basiek
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 10:01 pm Temat postu: krwawienie a ciaza??? |
|
|
hej! prosze odpiszcie mi na moje pytanie bo nigdzie nie moge znalezc takiego tematu. biore juz drugie opakowanie tabletek anty kochalam sie z chlopakiem w 7 dniu brania pierwszego opakowania. w przerwie miedzy tymi opakowaniami mialam krwawienie interesuje mnie i bardzo nie pokoi to czy w przypadku ciazy to krwawienie w przerwie miedzy opakowaniami wystepuje czy zanika? prosze jezeli ktos zna odpowiedz na to pytanie niecz mi napisze
-----edited by emilka----
temat przyłączyłam do pokrewnego |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Madelajn
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 11:50 pm Temat postu: |
|
|
Nawet jeśli kochałaś się z chłopakiem w 7 dniu brania tabletek, jesteś już zabezpieczona. Więc nie masz o co się martwić. A co do krwawienia, to są takie przypadki, że można być w ciąży i mieć przez pierwsze miesiące normalnie miesiączkę. Ale w przypadku, gdy brałaś już tabletki to nie masz o co się martwić. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 11:55 pm Temat postu: |
|
|
po pierwsze jak sie bierze tabletki anty, to nie ma miesiączek, tylko są krwawienia z odstawienia.
jeżeli zaszłabyś w ciążę podczas brania tabletek, to krwawienie nie powinno wystapić (takie normalne), ewentualnie plamienie, ale mniej obfite. _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
doris1
|
Wysłany: Sob Lut 09, 2008 10:24 pm Temat postu: ciąża podczas brania tabletek antykoncepcyjnych |
|
|
jezeli pewnego dnia zapomnialm o tabletce i w tym dniu kochalam sie ... jezeli zaszlam w ciaze?? a przeciez musze brac tabletki dalej do miesiaczki...nie uszkodzi to plodu czy wogole nie uniepelnosprawni w jakis sposob dziecka??? bo przeciez ile razy jest takie cos ze kobieta bierze tabl a i tak zachodza<zadko ale jednak> wiec ta ktora nie wie ze zaszla i bierze jakby nigdy nic nie uszkodzi plodu???
----edited by emilka----
przyłączyłam do tematu o podobnej problematyce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Aluuuuusia
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 2:33 pm Temat postu: antykoncepcja a ciąża |
|
|
Przez jakies 2 lata biore tabletki antykoncepcyjne niedawno zorbilam test ciążowy- wyszedł pozytywny ale teraz się boje czy przez to że w czasie kiedy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciąży i bralam tabletki dziecku nic sie nie stalo:( Moze wiecie coa na ten temat jakie moga byc tego konsekwencje... Bardzo prosze o odpowiedz.
---edited by Wind_Of_Hope---
prosze nadawac tytuly tematom bardziej sugerujace problem.
Prosze pisac w specjalnym dziale! temat przenosze w odp. miejsce |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 4:29 pm Temat postu: |
|
|
dziwne bierzesz tabsy i jestes w ciazy? to cos jest nie tak...chyba nie bierzesz ich regularnie co do dnia i godz. skoro wyszło ze bedziesz mama... jak to jest?! przeciez jak sie zazywa tabletki to nie mozliwa jest ciaza, gdyz owulacja zostaje zahamowana!
wybierz sie do lekarza jak najszybciej _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
|
Wysłany: Pią Mar 21, 2008 4:38 pm Temat postu: |
|
|
czasem i takie przypadki się zdarzają, choć częściej wynikają one z zapomnienia tabletki, nieregularnego przyjmowania, niezabezpieczania się dodatkowo podczas antybiotyków, które zmniejszają działanie itd. zresztą nie ma 100%-owej antykoncepcji.
Kod: | Nie ma jednoznacznych dowodów na to, że pigułki mogą powodować wady płodu. Z pewnością jednak nie są dla niego obojętne. Dlatego zaleca się, by w przypadku stwierdzenia ciąży, niezwłocznie odstawić tabletki. Na szczęście antykoncepcja hormonalna jest bardzo skuteczna, więc takie sytuacje zdarzają się niezwykle rzadko. Kobieta prawidłowo stosująca pigułki właściwie nie ma powodów do obaw. |
Aluuuuusia, powinnaś odstawić tabsy i iść do lekarza. myślę, że nic nie powinno się stać. tabletki podczas ciąży nie powinny powodować negatywnych skutków jeśli nie są przyjmowane przez długi okres czasu i myślę, że nie masz się czym martwić. tylko dbaj teraz o siebie _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|