Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

hormony podczas ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
CiociaTori

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Paź 23, 2006 10:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

sb są kobitey, które po długim czasie brania tabletek hormonalnych nie mogą zajść w ciążę od kilku już lat. w tym przypadkach nie można wykluczyć tego, że nie jest to wina tabletek.

zgadzam się, ze wiele kobiet zachodzi w ciąże po stosowaniu hormonów ale po tych samych tabletkach inne kobiety juz nie...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
sb

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 5:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

moze jestem niedoinformowana, moze temu ze sama nie znam takich przypadkow, moze nie wynika to z rpzyjmowania wczesniejszych tabletek tylko poprostu maja one trudnosci z zajsciem w ciaze jak wiele kobiet. akurat ta przypadlosc w dzisiejszych czasach jest czesta. choc nie mgoe w takim arzie zaprzeczyc, ze jakies ryzyko jest
Powrót do góry
agusia39

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 5:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

gosik77 wręcz przeciwnie - UżYWAłAM TABLETEK - więc prosze o zaprzestanie głupich insynuacji.
Powrót do góry
mosquito

PostWysłany: Pon Lut 26, 2007 8:59 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A ja mam taki oto problem: moja dziewczyna zarzywa tabletki Microgynon 21, zarzywa je codziennie o 17 i jak dotad nie zdarzylo jej sie zapomniec, no ale niestety zdarzylo sie to 2 dni temu tzn. ona zarzyła o 17 tabletke, kochalismy sie tej nocy ok. 4 jednak niestety po tym nastepnego dnia zapomniala wziasc tabletke, a przypomniala sobie dopiero dzisiaj i zarzyla od razu dwie...mam w zwiazku z tym pytania: czy mozliwosc ze zajdzie w ciaze jest duza? czy powinna odstawic tabletki? Prosze o w miare szybka odpowiedz...
Powrót do góry
drapaka
Przyjaciel forum

Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach

PostWysłany: Wto Lut 27, 2007 1:06 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie ma szansy zajścia w ciążę, ale raczej teraz powinniście dodatkowo się zabezpieczać. A co do dwuch tabletek na raz, no cóż, różne tabletki, różnie jest napisane na ulotkach. Najlepiej jakby zapytała się swojego ginekologa
pinkina

PostWysłany: Nie Sie 05, 2007 11:08 pm    Temat postu: wazne! Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mamm pytanie czy moge zajsc w ciaze jesli zapomnialam 1 tabletki z opakowania? tzn bralam normalnie tabletki potem mialam 7 dniowa przerwe i potem zapomnialam 1 tabletki i wzielam ja dopiero dnia nastepjego czyli przerwa pomiedzy braniem tabletek trwala 8 dni dodam ze biore tabletki yasmin i ze od razu gdy sie kapnelam ze nie wzielam tabletki wzielam 2 z mala 2 godzinna przerwa, poza tym kochalam sie z chlpakiem w przeddzien wzievia tabletki cxzyli w dzien w ktory mialam wziac 1 tabletke a wzielam ja dopiero dzien pozniej jednak skonczyl we mnie a ja mialam tampona...moglam zajsc w ciazez/
Powrót do góry
zojcia

PostWysłany: Wto Sie 07, 2007 4:22 pm    Temat postu: tabletki w połowie cyklu Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mam pytanie...
zaczęłam brać tabletki w połowie cyklu, żeby przesunąć miesiączkę. Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę w tym czasie? Question
Powrót do góry
pinkina

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 9:22 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

a ja mamm pytanie czy moge zajsc w ciaze jesli zapomnialam 1 tabletki z opakowania? tzn bralam normalnie tabletki potem mialam 7 dniowa przerwe i potem zapomnialam 1 tabletki i wzielam ja dopiero dnia nastepjego czyli przerwa pomiedzy braniem tabletek trwala 8 dni dodam ze biore tabletki yasmin i ze od razu gdy sie kapnelam ze nie wzielam tabletki wzielam 2 z mala 2 godzinna przerwa, poza tym kochalam sie z chlpakiem w przeddzien wzievia tabletki cxzyli w dzien w ktory mialam wziac 1 tabletke a wzielam ja dopiero dzien pozniej jednak skonczyl we mnie a ja mialam tampona...moglam zajsc w ciazez/
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 2:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

pinkina wg mnie nie jestes Wink w czasie przerwy po tabsach tez jestes chroniona-tak mi sie wydaje.
kochałas sie majac w srodku tampona? Shocked przeciez mogł popchnac go głeboko i co wtedy?troche nierozsadnie postapiliscie..mogłas trafic do szpitala...Dzieki Bogu ze tampon nie wsunał sie dalej...

Powrót do góry
pinkina

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 5:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

tzn kochalam sie juz po przerwie powinnam byla tego samego dnia w ktorym sie kochalam zarzyc tabletke jednak o niej zapomnialam i zazylam ja dopiero dnia anstepnego a byla to 1 tabletka nowego opakowania a jesli chodzi o ten tampon to spokojnie bo tylko skonczyl i nie wchodzil gleboko:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 4 z 9