Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
CiociaTori
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Paź 23, 2006 10:25 pm Temat postu: |
|
|
sb są kobitey, które po długim czasie brania tabletek hormonalnych nie mogą zajść w ciążę od kilku już lat. w tym przypadkach nie można wykluczyć tego, że nie jest to wina tabletek.
zgadzam się, ze wiele kobiet zachodzi w ciąże po stosowaniu hormonów ale po tych samych tabletkach inne kobiety juz nie... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
sb
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 5:48 pm Temat postu: |
|
|
moze jestem niedoinformowana, moze temu ze sama nie znam takich przypadkow, moze nie wynika to z rpzyjmowania wczesniejszych tabletek tylko poprostu maja one trudnosci z zajsciem w ciaze jak wiele kobiet. akurat ta przypadlosc w dzisiejszych czasach jest czesta. choc nie mgoe w takim arzie zaprzeczyc, ze jakies ryzyko jest |
|
Powrót do góry |
|
|
|
agusia39
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Wto Paź 24, 2006 5:56 pm Temat postu: |
|
|
gosik77 wręcz przeciwnie - UżYWAłAM TABLETEK - więc prosze o zaprzestanie głupich insynuacji. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mosquito
|
Wysłany: Pon Lut 26, 2007 8:59 pm Temat postu: |
|
|
A ja mam taki oto problem: moja dziewczyna zarzywa tabletki Microgynon 21, zarzywa je codziennie o 17 i jak dotad nie zdarzylo jej sie zapomniec, no ale niestety zdarzylo sie to 2 dni temu tzn. ona zarzyła o 17 tabletke, kochalismy sie tej nocy ok. 4 jednak niestety po tym nastepnego dnia zapomniala wziasc tabletke, a przypomniala sobie dopiero dzisiaj i zarzyla od razu dwie...mam w zwiazku z tym pytania: czy mozliwosc ze zajdzie w ciaze jest duza? czy powinna odstawic tabletki? Prosze o w miare szybka odpowiedz... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
drapaka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 1:06 am Temat postu: |
|
|
nie ma szansy zajścia w ciążę, ale raczej teraz powinniście dodatkowo się zabezpieczać. A co do dwuch tabletek na raz, no cóż, różne tabletki, różnie jest napisane na ulotkach. Najlepiej jakby zapytała się swojego ginekologa _________________ miłość uskrzydla, uczy latać |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinkina
|
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 11:08 pm Temat postu: wazne! |
|
|
a ja mamm pytanie czy moge zajsc w ciaze jesli zapomnialam 1 tabletki z opakowania? tzn bralam normalnie tabletki potem mialam 7 dniowa przerwe i potem zapomnialam 1 tabletki i wzielam ja dopiero dnia nastepjego czyli przerwa pomiedzy braniem tabletek trwala 8 dni dodam ze biore tabletki yasmin i ze od razu gdy sie kapnelam ze nie wzielam tabletki wzielam 2 z mala 2 godzinna przerwa, poza tym kochalam sie z chlpakiem w przeddzien wzievia tabletki cxzyli w dzien w ktory mialam wziac 1 tabletke a wzielam ja dopiero dzien pozniej jednak skonczyl we mnie a ja mialam tampona...moglam zajsc w ciazez/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
zojcia
|
Wysłany: Wto Sie 07, 2007 4:22 pm Temat postu: tabletki w połowie cyklu |
|
|
mam pytanie...
zaczęłam brać tabletki w połowie cyklu, żeby przesunąć miesiączkę. Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę w tym czasie? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinkina
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 9:22 am Temat postu: |
|
|
a ja mamm pytanie czy moge zajsc w ciaze jesli zapomnialam 1 tabletki z opakowania? tzn bralam normalnie tabletki potem mialam 7 dniowa przerwe i potem zapomnialam 1 tabletki i wzielam ja dopiero dnia nastepjego czyli przerwa pomiedzy braniem tabletek trwala 8 dni dodam ze biore tabletki yasmin i ze od razu gdy sie kapnelam ze nie wzielam tabletki wzielam 2 z mala 2 godzinna przerwa, poza tym kochalam sie z chlpakiem w przeddzien wzievia tabletki cxzyli w dzien w ktory mialam wziac 1 tabletke a wzielam ja dopiero dzien pozniej jednak skonczyl we mnie a ja mialam tampona...moglam zajsc w ciazez/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wind_of_hope Moderator
Wysłał podziekowań: 5 Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 2:08 pm Temat postu: |
|
|
pinkina wg mnie nie jestes w czasie przerwy po tabsach tez jestes chroniona-tak mi sie wydaje.
kochałas sie majac w srodku tampona? przeciez mogł popchnac go głeboko i co wtedy?troche nierozsadnie postapiliscie..mogłas trafic do szpitala...Dzieki Bogu ze tampon nie wsunał sie dalej... _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
pinkina
|
Wysłany: Czw Sie 09, 2007 5:00 pm Temat postu: |
|
|
tzn kochalam sie juz po przerwie powinnam byla tego samego dnia w ktorym sie kochalam zarzyc tabletke jednak o niej zapomnialam i zazylam ja dopiero dnia anstepnego a byla to 1 tabletka nowego opakowania a jesli chodzi o ten tampon to spokojnie bo tylko skonczyl i nie wchodzil gleboko:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|