Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

hormony podczas ciazy

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
emilka
Przyjaciel forum

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach

PostWysłany: Czw Sie 09, 2007 7:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ze względu na to, że nie było wytrysku wewnątrz i ten tampon, to mało prawdopodobna ciąża (jakbyście się kochali z finiszem, to byłoby prawdopodobieństwo zajścia), ale jeżeli zapomniałaś jednej pigułki z pierwszego tygodnia brania tabletek to dobrze zrobiłaś, że wziełas dwie tylko teraz musisz stosować zabezpieczenie dodatkowe przez 7 dni.
pinkina

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 9:23 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Smile

aha no a jak skoncze to opakowanioe tabletek powinnam zaczacv nastepne od razu? bez tej 7 dniowej przerwy czy powinnam juz normalnie zrobic przerwe i dopiero nastepne opakowanie?

----edit by emilka----
jeżeli chcesz coś dodać lub zmienić, użyj opcji "zmień", która znajduje się w prawym górnym rogu każdego Twojego posta

Ostatnio zmieniony przez pinkina dnia Sob Sie 11, 2007 9:25 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 12:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wydaje mi się, że normalnie powinnaś zrobić przerwę, ale specjalistką w tabletkach nie jestem.
pinkina

PostWysłany: Sob Sie 11, 2007 1:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

aha dzieki wielkie za pomoc

jesli jeszcze ktos sie zgadza z ta opinia(badz nie) prosze o wpis

------edited by yalissea------

Jeżeli chcesz coś dopisać, to użyj funkcji "Zmień".
Powrót do góry
lolkaaaa

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 6:54 pm    Temat postu: hormony podczas ciazy Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Zastanawia mnie, co sie dzieje jesli przyjmuje sie hormony w trakcie ciazy?
Na opakowaniu jest napisane zeby natychmiast zrezygnowac z przyjmowania ich, ale ciekawi mnie co sie dzieje jak sie je przyjmuje dalej?
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 7:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

yyy jak to co? mozesz usZkodzic płod.. Confused Shocked

Powrót do góry
lolkaaaa

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 10:56 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no rozumiem i domyslam sie tylko chodzi mi co dokladnei sie dzieje?
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 11:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ale o co Ci konkretnie chodzi, hm?

generalnie:
Kod:

Nie ma jednoznacznych dowodów na to, że pigułki mogą powodować wady płodu. Z pewnością jednak nie są dla niego obojętne. Dlatego zaleca się, by w przypadku stwierdzenia ciąży, niezwłocznie odstawić tabletki.

tak więc nie wiadomo, jaki jest mechanizm ich działania na płód. na pewno kilka tabletek czy jedno opakowanie nie powinno wyrządzić szkód, ale długotrwałe ich przyjmowanie może spowodować wady płodu a w dalszej kolejności poronienie.
lolkaaaa

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 11:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

słyszałam kiedys że w cilescie (nie wiem jak dokladnie nazywaja sie te tabletki) sa środki wczesnoporonne. W czasie zagniezdzenia płodu w macicy zostaje on odciety od pokarmu dostarczanego przez matke. Zarodek umiera z glodu.
I zastanawialam sie czy wszystkie tabletki moga tak brutalnie traktowac dziecko.
Powrót do góry
emilka
Przyjaciel forum

PostWysłany: Sob Wrz 22, 2007 12:16 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

nie słyszałam o tym. tak na dobrą sprawę, to nie ma drugiego polskiego odpowiednika cilestu akurat, ale tabletki działanie mają podobne, różnią się jedynie dawką hormonów i trochę składem (zwykle generacją progestagenu). a skąd tą informację masz? wg mnie żadne tebsy anty nie powinny mieć i nie mają działania poronnego.

ps. a jak już to zagnieżdżenie zapłodnionej komórki jajowej, ale nie płodu, bo to jeszcze wtedy nie jest płód Wink
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum medyczne -> Antykoncepcja hormonalna i chemiczna Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następny
Strona 5 z 9