FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 7:00 pm Temat postu: |
|
|
moim zdaniem nie tyle nie powinno się jeść po 18, ale tak conajmniej nie jeść 3 godziny przed snem. bo jak ja np. kłade sie koło 3 w nocy, to jakbym zjadła lekką kolacje o 18, to potem bym umarła z głodu chyba ale tak, brzuszki robić, to jest to, podobno szóstka weidera jest skuteczna! _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Yalissea Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 8:06 pm Temat postu: |
|
|
co to jest ta 6 weidera ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
emilka Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 133 podziękowań w 132 postach
|
Wysłany: Sob Cze 23, 2007 11:20 pm Temat postu: |
|
|
a to takie ćwiczonka. wydaje mi się, że bardziej wyrabiają mięśnie, ale w sumie trochę ukształtować ten brzuszek mozna
Jest to zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha wykonywane w celu spalenia tkanki tłuszczowej zalegającej w ich obrębie oraz do znacznego wzmocnienia wszystkich mięśni brzucha.
Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się jedno po drugim bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni "szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń następujących po sobie. Najważniejszym elementem każdego powtórzenia jest moment zatrzymania ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 2-3 sek. Ćwiczenia "szóstki" wykonuje się na płaskim podłożu (materac lub dywan) bez żadnych specjalnych urządzeń i przedmiotów przez sześć tygodni. W końcowy okresie programu (piąty, szósty tydzień) należy zwrócić szczególną uwagę na to by całościowy trening dzienny nie przekroczył 25min.
W przypadku takiego zagrożenia należy skracać do minimum ruch w czasie powtórzeń, powtórzeń nie moment zatrzymania 2-3 sek. W momencie napięcia maksymalnego. Cykl ćwiczeniowy obejmuje wykonywanie 6-ciu ćwiczeń jako jednej serii. Jednak ilość serii i powtórzeń w seriach zmienia się w miarę upływu dni realizacji całego programu.
I tak :
1 dzień - 1 seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
2,3 dzien - 2 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
4,5,6 - dzień - 3 serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
7,8,9,10 - dzień - 3 serie po 8 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
11,12,13,14 - dzień - 3 serie po 10 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
15,16,17,18 - dzień -3 serie po 12 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
19,20,21,22 -dzień 3 serie po 14 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
23,24,25,26 - dzień 3 serie po 16 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
27,28,29,30 - dzień 3 serie po 18 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
31,32,33,34 - dzień 3 serie po 20 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
35,36,37,38 - dzień 3 serie po 22 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
39,40,41,42 - dzień 3 serie po 24 powtórzeń w każdym ćwiczeniu
UWAGA!!! Gwarancją całego sukcesu, czyli otrzymanie po sześciu tygodniach wymaganego efektu jest dokładne wykonywanie wszystkich ćwiczeń i bezwzględne ćwiczenie każdego dnia od chwili rozpoczęcia programu. Każdy dzień ma swoją wartość dla motorycznego pobudzenia mięśni brzucha tak, aby nie miały one większej przerwy niż jednodniowa, w innym przypadku zostanie przerwane ich długotrwałe obciążenie, co nie rokuje uzyskania oczekiwanego wyniku końcowego.
Opis ćwiczeń wykonywanych w jednej serii:
1 ćwiczenie. W leżeniu na plecach, ręce wyprostowane wzdłuż tułowia, unosimy klatkę piersiową zginając kręgosłup do przodu w części piersiowej (część lędźwiową pozostaje prosta na podłożu) jednocześnie unosimy jedną nogę w górę zginając część udową w biodrze do kąta 90 stopni i kolano również zginamy do kąta 90st. W pozycji uniesionej klatki i nogi przytrzymujemy lekko obiema rękami kolano dłońmi i obu stron. Jest to pozycja maksymalnego napięcia, którą utrzymujemy, przez 2-3 sek. Następnie wykonujemy szybkie przejście do leżenia początkowego i powtarzamy ćwiczenie do drugiej nogi, co daje nam pełne jedno powtórzenie.
2.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego tą tylko różnicą, że ruch jest wykonywany jednocześnie do obu nóg.
3.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do pierwszego z tą tylko różnicą, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, lecz są splecione za karkiem, a przytrzymanie w momencie maksymalnego napięcia następuje nie dłońmi, lecz łokciami.
4.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że ręce nadal są splecione jak w ćwiczeniu trzecim.
5.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do trzeciego tą tylko różnicą, że nie występuje tutaj zatrzymanie w momencie maksymalnego napięcia mięśni, lecz cały sens polega na tym żeby wszystkie skrętoskłony wykonać w jak najszybszym czasie (tzw. rowerek).
6.ćwiczenie. Wykonujemy je analogicznie do drugiego z tą tylko różnicą, że nie zginamy nóg w kolanach lecz unosimy nogi do góry całkiem wyprostowane.
http://www.sportowo.pl/main/img.php?f=news_pict_max&i=000013 _________________ "Mogę Przedawkować Życie, Co Prowadzi Do Śmierci" |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Taco
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 5:49 am Temat postu: |
|
|
Również polecam 6 Weidera. Dziś mam 35 dzień ćwiczeń. Schudłam 2 kilo (a obżeram się jak zwykle:P) i mój brzuch wygląda o wiele lepiej niż wcześniej. Na początku myślałam, że nie dam rady, ale myśl o tym, jak ładnie będę się prezentować na plaży pozwoliła mi wytrwać Teraz mam czasem dni załamania (wiadomo - monotonia!), ale jakoś daję radę. Jeszcze tylko trochę ponad tydzień i koniec:)
Pozdrawiam:) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
helloween Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Czw Cze 28, 2007 5:01 pm Temat postu: |
|
|
Taco napisał: | Również polecam 6 Weidera. Dziś mam 35 dzień ćwiczeń. Schudłam 2 kilo (a obżeram się jak zwykle:P) i mój brzuch wygląda o wiele lepiej niż wcześniej. Na początku myślałam, że nie dam rady, ale myśl o tym, jak ładnie będę się prezentować na plaży pozwoliła mi wytrwać Teraz mam czasem dni załamania (wiadomo - monotonia!), ale jakoś daję radę. Jeszcze tylko trochę ponad tydzień i koniec:)
Pozdrawiam:) |
No to 2kg wody Ci ubylo z ciala.. jakie to uczucie ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Taco
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 1:55 am Temat postu: |
|
|
helloween napisał: | No to 2kg wody Ci ubylo z ciala.. jakie to uczucie ? |
Czemu uważasz, że ubyła mi sama woda? ;/ |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 29, 2007 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Przez poczatkowy okres spada sama woda - tym bardziej jestem sklonny tak twierdzic skoro jesz co chcesz ale trzymaj sie treningu to i tluszczyk powinien sie ruszyc. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Taco
|
Wysłany: Nie Lip 01, 2007 2:18 am Temat postu: |
|
|
Ale ja ćwiczę ponad miesiąc. To nie jest początkowy okres, tylko końcówka 6 weidera...! No wiesz, jem co chcę, ale nie obżeram się jakoś strasznie Zaznaczyłam tą wypowiedzią, że nie jestem na diecie;) |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nastja Przyjaciel forum
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 10 podziękowań w 10 postach
|
Wysłany: Pon Lip 02, 2007 7:22 am Temat postu: piękny brzuszek :) |
|
|
hejka:)
wiecie co ja wam powiem? każdy na swój sposób powinien robic dane cwiczenia... doświadczyłam to na sobie:) Nigdy nie lubiłam tej całej "szóstki"! Robiłam wszystko po swojemu... brzuszki, skłony, i wiele innych... tak w ogóle u mnie nigdy nie było czegoś takiego, że w tygodniu nie było chociaż 3 dni cwiczen! brzuszek mam zawsze płaski.. a dużo sobie nie odmawiam! co do słodyczy to nawet mi sie ich szczególnie nie chce, no ale gdy ochota przyjdzie to posmakuje..a przecież zamiast paczki ciastek mogę ich zjeśc 3, 4 i też będzie dobrze:) Więc dziewczyny jeśli chcecie płaski brzuch czy jędrne ciało to nigdy nie będzie tak, że mówimy sobie: "zaczynam się odchudzac" a po miesiacu koniec, bo schudłam 3 kg i nawet już nie cwiczymy zwykłych przysiadów czy skakania na skakance :/ pozdrawiam _________________
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 3:23 pm Temat postu: |
|
|
Taco napisał: | Ale ja ćwiczę ponad miesiąc. To nie jest początkowy okres, tylko końcówka 6 weidera...! No wiesz, jem co chcę, ale nie obżeram się jakoś strasznie Zaznaczyłam tą wypowiedzią, że nie jestem na diecie;) |
jestes na najlepszej drodze do uzyskania ladnej sylwetki i utrzymania jej. Nie masz diety po ktorej bedzie efekt jojo. i cwiczysz. jesli Ci sie system weidera znudzi <a na pewno tak bedzie> to zacznij plywac, rowerek - postaraj sie utrzymywac w ruchu <i nie obzeraj sie> a na pewno wyglad bedzie Ci sie poprawial badz utzrymasz ten ktory uzyskalas |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|