Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 6:43 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi no ja też robię na prywatnie płacę od 18-23 zł.zależy jaki hormon,tylko kurcze nie wiem czy ten 14 dzień cyklu będzie ok.aby zrobić te wszystkie badania bo mój gin.mówił że tak ma być!!!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 6:52 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja zawsze robie przed wizytą u gina czyli około 10 dnia cyklu jak pytałam go czy ważne jest w jakim dniu sie robi badanie to on powiedział że ważne jest tylko to żeby powiedzieć mu który to był dzień cyklu żeby on dobrze zinterpretował wynik ale mój gin nie należy do najlepszych więc nie wiem na ile mu ufać
Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 7:25 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no ja mam ten sam problem i nie wiem na ile ufać mogę mojemu!!! jak dzwoniłam do laboratorium to mi powiedzieli że może być byle który dzień!!! a mój gin.kazał zrobić w 14 więc tak pewnie zrobię choć mam nadzieję że kasy nie stracę bez sensu!!!!
Powrót do góry
LiiiLuuu

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 9:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

czesc dzieczyny,dawno mnie tu nie bylo i troche nie jestem w temacie.Mam nadzieje ze nadrobie wsyzystko.pamietacie jak pisalam ze nie mam jeszcze okresu a ostatnio go mialam w styczniu?po wizycie u lekarza skierowala mnie na badania gdzie test okazal sie negatywny, ale ja nadakl nie mialam okresu...po wczorajszej wizycie u lekarza zlecila mi dokladne badania krwi i kupilam sobie kwas foliowy o ktorym tak pisalyscie!siedze teraz caly czas jak na iglach i sie nie cieprliwie...ale jak bym byla w ciazy to by badania juz wykazaly.\tymbardziej ze robilam badania sama na podstawie testu z apteki i wyszedl negatywny i w laboratorium skierowanego przez lekarza.Troche sie nie pokoje bo sama nie wiem co sie ze mna dzieje...
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 10:09 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

LiiiLuuu mi też zdarza sie nie mieć okresu przez dłuższy czas i wtedy ide do gina on daje mi duphaston lub luteinkę na wywołanie i pojawia sie spóźnialski
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 10:13 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 ja jednak proponuje zrobić wszystkie hormony od razu . Trudno raz zapłacisz a będziesz miała obraz całej gospodarki hormonalnej.Np. samo lh bez fsh nie da ci odpowiedzi czy nie ma problemu z PCO itd. Każdy hormon jest ze sobą powiązany. Uważam,że najlepiej zrobić te badania tak jak pisałam miedzy 2 -4 dniem cyklu ale wiem,że lekarze różnie zlecają. Jednak nawet jak poczytasz w necie to eksperci zalecają badania hormonów na początku cyklu a w drugiej połowie kontrolne. Ale Twoja decyzja Wink

Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 3:01 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Kurcze dlaczego Ci lekarze mają inne zdanie na te same tematy brak słów i jak my mamy im wieżyć.
Tosiu jak tam zdrówko dbaj o siebie i maleństwo . naprawde każda z nas bardzo cieszy się z twojego szczęcia niestety jednocześnie pojawia się zadrość nie nawidze tego uczucia ale jest choć walcze z tym jak tylko moge dziś w nocy śnilo mi sie że byłam w ciąży i latałam po szpitalu i pytałam lekarzy jak to możliwe skoro nie miałam owulacji kurcze co za sen szkoda że sie szybko obudziłam . Pozdrawiam gorąco
Powrót do góry
mka

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no bomzi mi też sie śni że np. rodze lub jestem w ciąży ale to tylko psychika płastanam takie sny. Oj kiedy nam sie uda Crying or Very sad
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 6:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi czujemy się dobrze Wink) mam straszny apetyt i siusiam co chwilkę ale jest cudnie. Do lekarza jadę 5 maja. To dopiero za dwa tygodnie ale wytrzymam;). Wiem,że się cieszycie - dziękuje za to i rozumiem "zazdrość" ale to normalne uczucie. Każdej z nas towarzyszy jednak to jest coś innego niż zazdrość zawistna. tak na pewno nie czujecie....chcecie byc mamusiami i to naturalne ,że wiadomość o ciąży innej kobiety napawa żalem i zazdrością to NATURALNE i tez to przeżywałam. Doczekacie się Wink) Jeśli mi się udało - A TO JEST WIELKI CUD- to Wam na pewno też

Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 9:28 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Poczytałam wasze stare posty w temacie "Brak jajeczkowania" i załamałam się. U mnie też duży pęcherz ale niestety jeszcze nie pękł i czuję, że wcale nie ma zamiaru. W pon miał wielkośc 22 mm, to był mój 17 dzień cyklu. W czwartek mam kolejny monitoring ale chyba tylko po by zobaczyć, czy nie zrobił się torbiel. Biorę już Clo i Bromergon, nie wiem co jeszcze mi przepisze i ile będę musiała czekać. Co można zrobić żeby pęcherz pękł? Czujecie, kiedy peka Wam pęcherzyk?
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 11 z 42