Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Wto Kwi 21, 2009 11:08 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Podobno podaje sie jakiś lek na pęknięcie pęcherzyka a przy tej wielkości to już śmialo lekarz może to zrobić
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 12:23 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice Nie czujesz kiedy pęka to byłoby zbyt proste. Czasami kobiety cos tam odczuwają ale nie zawsze jest to związane z pęknieciem. teraz jak pójdziesz na monitoring lekarz Ci powie czy pęcherzyk pękł. Jeśli nie to w kolejnym cyklu juz na tym etapie powinien dać coś na pęknięcie bo może w tym tkwi problem. Zazwyczaj podaje się zastrzyk pregnyl i z głowy Wink)). Trzymam kciuki żeby jednak owulacja była

Powrót do góry
asiunia2305

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 2:35 pm    Temat postu: Nie moge zajść w Ciążę Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich mam 18 lt i od roku probuje zajsc w ciaze probowalam juz kwasu foliowego i nic a bardzo z nazeczonym chcemy miec dziecko... podobno za duzo o tym mysle ale nie umiem nie myslec o dziecku Sad wszystkie moje kolezanki juz maja dzieci a ja nie moge bardzo sie tym denerwuje... prosze pomozcie!!!! asia Sad
przenosze do pokrewnego -- eyesonfire
Powrót do góry
wind_of_hope
Moderator

Wysłał podziekowań: 5
Otrzymał 187 podziękowań w 185 postach

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 3:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

po pierwsze to pisz tam gdzie powinnas. nie zakładaj nowego tematu jesli taki juz istnieje. wystarczy poczytac dokładnie.
po drugie: kwas foliowy ma za zadanie zapobiec rozwojowi wad cewy nerwowej a nie w poczeciu dziecka. to ze go zazywasz to duzy plus dla Ciebie a nie mysl ze dzieki niemu zajdziesz - bedziesz tylko "zaopatrzona" w odp witaminy.
jesli rok sie staracie i nic to moze warto zrobic badania? chorujesz na tarczyce? moze partner jest chory, moze jego nasienie jest zbyt słabe albo Twoje pecherzyki podczas owulacji nie pekaja. przyczyn moze byc wiele, najlepiej bedzie jak oboje sie przebadacie i potem bedziecie myslec co dalej.
a w głowie moze utworzyc sie swego rodzaju blokada uniemozliwiajaca zajscie w ciaze. nie wiem jak to mozliwe ale tak jest ze im bardziej pragniesz dziecka, myslisz obsesyjnie tym gorzej jest zajsc...
mimo wszystko zycze powodzenia!!!

Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 7:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny no nie wiem kiedy zrobić te badanie hormonów,chyba tak jak gin.mi kazał bo już ostatnio mnie wyzywał że kombinuję na własną ręka przy czym mu nie pomagam lecz szkodzę w jego diagnozach,bo mam robić tak jak on zaleca! Pójdę tego 14 dnia jeśli zaś powie że mam jeszcze raz zrobić badania to go zastrzelę!!!! Ja dziś dostałam @,byłam na mieście normalnie nigdy czegoś takiego nie przeżyłam,w tramwaju zaczęłam słabnąć,aż wysiadłam,poprosiłam jakąś panią w sklepie o szklankę wody bo nie dała bym rady dojść do spożywczego,położyłam się na trawniku w takim małym parku i chciałam dzwonić po karetkę bo miałam zimne dreszcze i czułam jak bym zaraz miała zemdleć,bałam się strasznie bo nigdy niczego podobnego nie przeżyłam,mój m.nie mógł przyjechać bo był daleko,aż dzwoniłam do rodziców że coś się ze mną dzieje!!! Moja mama 50 km.chciała jechać do mnie bo skoro ja dzwoniłam z płaczem że coś jest nie tak,to tak musiało być bo zawsze jestem twarda jeśli chodzi o jakieś dolegliwości!!!!! Dziewczyny czy miesiączka mogła spowodować tak fatalny stan,że aż sama chciałam po karetkę dzwonić!!! Dodam że czułam się tak z 2 godziny!!! buziaki
Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 8:02 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Nie mam pojęcia czy mogłoby być to spowodowane miesiączka owszem ja odkąd sie lecze mam zupełnie inne miesiączki bardzo obfite i z bólami ale nie aż takimi
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 8:36 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Słyszałam o zastrzyku z pregnylem ale podobno po nim, jeśli uda się zajść w ciążę, jest większe prawdopodobieństwo poronienia.
Pytałam Was o pękanie pęcherzyków, bo pierwsze pytanie jakie padło z ust mojego gina to czy czułam, że pękł. W dalszym ciągu czuję duży nacisk na jajniki ale mam wrażenie, że wszystko sie zatrzymało.
Oby tylko pęcherz nie przerodził się w torbiel.
Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Kwi 22, 2009 9:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

bomzi no nie wiem co to było i skąd to się wzięło czasami w dniu pierwszym @ jak jestem w ruchu to poczuję się źle ale dziś to był już koszmar!!!

Alice mi jak pęka pęcherzyk to tak na 2 dni przed pęknięciem mam małe plamienie,a w dzień w który pęcherzyk pęka,boli mnie jajnik naprawdę bardzo i czuję nabrzmiałego go!!!! Jak mnie gin.ostatnio badał to też pytał czy były jakieś objawy na pęknięcie pęcherzyka i zawsze mu mówię że mam plamienia a zaś po 2 dniach okropny ból z tej strony z której akurat jest pęcherzyk!!! Ale pewnie nie wszystkie kobiety czująSmileRóżnie to bywa:)
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Kwi 23, 2009 11:54 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 ja takie stany miewałam bardzo często właśnie w trakcie okresu. Ogólna słabość, zimne poty na ciele....coś okropnego. Człowiek nie wie co się dzieję i jest mu wszystko obojętne czy go ktoś widzi leżącego czy nie. No cóż ...nie wiem może to po prostu osłabienie organizmu. Jeśli chodzi o badania to Twoja sprawa, zrób jak uważasz ale nie wiem jak on chce sprawdzić normy....no ale ja lekarzem nie jestem więc niech on decyduję Wink).
Alice niby tak piszą ale niebezpieczeństwo jest takie samo ja np. przy wspomaganiu się CLO więc nie ma co się stresować. Zastanawiają mnie te pytania ginekologów" czy Pani cos czuła" to bez sensu. Niektóre kobiety plamią przy owulacji inne odczuwają uciski na jajnikach itp. ale to nie musi być oznaką ,że była owulacja. I tym sugerować się nie można. Mnie co miesiąc w środku cyklu kłują jajniki a owulacji nie było....różnie to bywa;)

Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Czw Kwi 23, 2009 10:11 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Czy któraś z was brała Duphaston? Jakie to cholerstwo drogie! Za opakowanie zapłaciłam prawie 42 zł (na receptę!).
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 12 z 42