Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Kwi 17, 2009 9:22 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jest jeden dominujący pęcherzyk (19mm) (a tak bym chciała mieć bliźnięta Very Happy), pęknie jutro lub pojutrze (może zdąży jeszcze urosnąć?). Nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, miałam ostatnio tyle stresów, ciągle gdzieś biegałam ... Nie robię sobie nadziei, szczerze mówiąc jestem tak zmęczona ostatnimi dniami - pracą, wizytami u gina, chorobą dziecka, że nie mam ochoty już na nic. A lekarz kazał przytulać się do męża Very Happy.
Jeśli chodzi o te upławy to były jednorazowe i bardziej wygłądały jak śluz, lekko tylko zabarwiony.
Muszę dalej łykać Bromergon a czuję się po nim fatalnie. W poniedziałek kolejna wizyta, tym razem badanie czy w ogóle pęcherzyk pękł, bo może i z tym jest problem.
Nie wiem, czy pić dalej ziółka, skoro mam owulację? Wiecie coś o tym?
Tosiu, , ja też byłam ciągle zmęczona, chodziłam wcześnie spać, ucinałam sobie drzemki w ciągu dnia. Dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sob Kwi 18, 2009 10:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia dziękuję Ci bardzo!!! Zrobię badanie hormonów ale nie tylko tych dwóch co gin.mi kazał!!!! Tosia napisała byś mi jakie powinnam zrobić te badania hormonów,ile tak plus minus zapłacę i czy wszystkie hormony badam w jeden dzień i w jaki to ma być dzień,bo @ powinnam dostać w piątek,więc już w tym cyklu chciałabym te hormony załatwić!!!! Aha Tosia pisałaś mi kiedyś gdzie są te laboratoria w poznaniu ale nie spisałam i nie pamiętam,czy mogła byś mi jeszcze raz napisać???? buziaki
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Kwi 18, 2009 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice zaciskam kciuki Wink)
wiki86 poszło na priva.
Badania to
- prolaktyna
- prolaktyna z obciążeniem
-LH
- FSH
- estradiol
- testosteron
- progesteron
- hormony tarczycy
Koszt za jeden hormon zależny od laboratorium od 12-16zł do 25zł.

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Sob Kwi 18, 2009 1:07 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Tosia dostałam:) w poniedziałek zadzwonie dowiem się co i jak i w tym tyg.jak dobrze pójdzie zrobię te badania aby mieć już z tym spokój,zaś tylko drożność i mam nadzieję że już wszystko będę wiedziała!!!
tosiu a jak Ty się czujesz????
Moja koleżanka dziś w nocy urodziła,najpierw miał być chłopiec,później dziewczynka ale w końcu urodził się Michałek!!! Niestety były problemy za wysokie ciśnienie i wyniki białka w moczu,musiała być cesarka,bo jeśli normalnie by rodziła to ona albo malec by mogli umrzeć!!! Jednak wszystko dobrze się skończyło Laughing Malutki w inkubatorze a koło niej lekarze biegają,ale wszystko będzie ok. Laughing Pokłóciłam się z nią jakiś czas temu,ale w nocy 1,5 h.po narodzinach jak zadzwoniła że już po! to popłakałam się jak dziecko ciesząc się ich szczęściem!!!! Teraz muszę jechać kupić coś dla maluszka,kwiatki dla mamy,tacie wiadomo flaszkę no i starszemu dziecko jakąś zabawkę aby nie było mu przykro!!!
Powrót do góry
mka

PostWysłany: Sob Kwi 18, 2009 10:50 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no wiki moja koleżanka też niedługo rodzi i boję się że nie będe potrafiła cieszyć się jej szczęściem i nie wiem jak to wszystko będzie. Już mam dość bo koleżanki moje bardzo dobre zachodzą w ciążę a ja sie od nich odcinam bo też chcę a nie mogę a jest mi wtedy przykro. Mam nadzieje ze nie dam po sobie odczuć że coś nie tak i będzie wszystko ok. choć moje uczucia są nie do opisania ale sama wiesz. Dziś musiałam odwołać wizyte u gin bo pokazała się @ więc dalej sie trzeba starać a naprawde brak mi sił na dalsze rozczarowania i niespełnione nadzieje. Crying or Very sad ale nic mamy przes.... i nic na to nie poradzimy. ale jakoś to bedzie- musi być. Embarassed
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:37 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

mka no niestety niektórym jest dużo łatwiej!!! My musimy troszkę dłużej powalczyć,ale na pewno też będziemy rodzicami,a wtedy mogą mieć przes.....nasze dzieciaczki Laughing bo pewnie będziemy je rozpieszczać ponad nasze siły Laughing w naszym ciele też będą żyć 2 serduszka i to pewnie niebawem!!!!!!nie może być inaczej Laughing
Mnie najbardziej boli to że narkomanki,alkoholiczki, "wyrzutki społeczeństwa" rodzą po kilkanaście dzieci i albo je biją albo zabijają albo nie potrafią o dzieci zadbać i chodzą takie maluszki głodne i zaniedbane!!! A my normalne kobiety chcące dać szczęście maluszkowi,prawdziwy dom i miłość mamy to niestety utrudnione!!!!! Bóg w tej kwestii był niesprawiedliwy!!!!!!!!
Ale damy radę i będziemy rodzicami Embarassed
Powrót do góry
mka

PostWysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:03 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

oj mam nadzieje że jakoś to będzie i te wymarzone dwie kreseczki zobaczymy szybciej niż nam sie wydaje. Podstawą jest tylko to żeby sie nie załamać i nie zwariować
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2

PostWysłany: Nie Kwi 19, 2009 1:32 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja też nie mogę się z tym pogodzić, że rodzinom patologicznym tak łatwo przychodzi poczęcie dziecka chociaż wcale tego nie chcą.
Dziewczyny, proszę, powiedzcie mi, czy ziółka (mieszanka nr 3 - Ojca Grzegorza Sroki) pije się w czasie owulacji? Nie mogę znaleźć w necie informacji na ten temat. Akurat mam owulkę, piłam do przedwczoraj i bardzo bolały mnie jajniki. Wczoraj wieczorem sobie odpuściłam i dziś już nie czuję pobolewania. Nie wiem, czy mi zaszkodzą czy mają pomóc, np. w pęknięciu pęchrzyka?
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 11:20 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosia dzwoniłam do mojego ginekologa i do laboratorium,więc mój ginekolog stwierdził że najważniejsze są :
prolaktyna,
lh,
hormon tarczycy
powiedział że te 3 badania mam zrobić w połowie cyklu koło 14dnia cyklu.

Pozostałe tzn.
fsh
testosteron
estradiol
progesteron też mogę zrobić ale nie muszę i też najlepiej w połowie cyklu tzn.14dzień.
Ja zrobię te wszystkie badania bo jak już mam robić to wszystko,a nie zaś ponownie będę biegać po laboratoriach!!!! Czy te wszystkie badania jak zrobię w połowie cyklu tak jak mi gin.powiedział będzie ok.???
buziaki dla Ciebie i dla fasolki Embarassed
Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Kwi 20, 2009 12:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki badając wszystkie te hormony musisz sie przygotować na koszt 30 zł od jednego chyba że masz skierowanie . Ja robiłam prywatnie i lekarz kazał mi zrobić testosteron prolaktyne i progesteron z tego co wiem to prolaktyna jest bardzo ważna
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 10 z 42