Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Kwi 17, 2009 9:22 pm Temat postu: |
|
|
Jest jeden dominujący pęcherzyk (19mm) (a tak bym chciała mieć bliźnięta ), pęknie jutro lub pojutrze (może zdąży jeszcze urosnąć?). Nie wiem, czy coś z tego wyjdzie, miałam ostatnio tyle stresów, ciągle gdzieś biegałam ... Nie robię sobie nadziei, szczerze mówiąc jestem tak zmęczona ostatnimi dniami - pracą, wizytami u gina, chorobą dziecka, że nie mam ochoty już na nic. A lekarz kazał przytulać się do męża .
Jeśli chodzi o te upławy to były jednorazowe i bardziej wygłądały jak śluz, lekko tylko zabarwiony.
Muszę dalej łykać Bromergon a czuję się po nim fatalnie. W poniedziałek kolejna wizyta, tym razem badanie czy w ogóle pęcherzyk pękł, bo może i z tym jest problem.
Nie wiem, czy pić dalej ziółka, skoro mam owulację? Wiecie coś o tym?
Tosiu, , ja też byłam ciągle zmęczona, chodziłam wcześnie spać, ucinałam sobie drzemki w ciągu dnia. Dużo odpoczywaj i myśl pozytywnie. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 10:47 am Temat postu: |
|
|
Tosia dziękuję Ci bardzo!!! Zrobię badanie hormonów ale nie tylko tych dwóch co gin.mi kazał!!!! Tosia napisała byś mi jakie powinnam zrobić te badania hormonów,ile tak plus minus zapłacę i czy wszystkie hormony badam w jeden dzień i w jaki to ma być dzień,bo @ powinnam dostać w piątek,więc już w tym cyklu chciałabym te hormony załatwić!!!! Aha Tosia pisałaś mi kiedyś gdzie są te laboratoria w poznaniu ale nie spisałam i nie pamiętam,czy mogła byś mi jeszcze raz napisać???? buziaki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 11:09 am Temat postu: |
|
|
Alice zaciskam kciuki )
wiki86 poszło na priva.
Badania to
- prolaktyna
- prolaktyna z obciążeniem
-LH
- FSH
- estradiol
- testosteron
- progesteron
- hormony tarczycy
Koszt za jeden hormon zależny od laboratorium od 12-16zł do 25zł. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 1:07 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję Tosia dostałam:) w poniedziałek zadzwonie dowiem się co i jak i w tym tyg.jak dobrze pójdzie zrobię te badania aby mieć już z tym spokój,zaś tylko drożność i mam nadzieję że już wszystko będę wiedziała!!!
tosiu a jak Ty się czujesz????
Moja koleżanka dziś w nocy urodziła,najpierw miał być chłopiec,później dziewczynka ale w końcu urodził się Michałek!!! Niestety były problemy za wysokie ciśnienie i wyniki białka w moczu,musiała być cesarka,bo jeśli normalnie by rodziła to ona albo malec by mogli umrzeć!!! Jednak wszystko dobrze się skończyło Malutki w inkubatorze a koło niej lekarze biegają,ale wszystko będzie ok. Pokłóciłam się z nią jakiś czas temu,ale w nocy 1,5 h.po narodzinach jak zadzwoniła że już po! to popłakałam się jak dziecko ciesząc się ich szczęściem!!!! Teraz muszę jechać kupić coś dla maluszka,kwiatki dla mamy,tacie wiadomo flaszkę no i starszemu dziecko jakąś zabawkę aby nie było mu przykro!!! |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Sob Kwi 18, 2009 10:50 pm Temat postu: |
|
|
no wiki moja koleżanka też niedługo rodzi i boję się że nie będe potrafiła cieszyć się jej szczęściem i nie wiem jak to wszystko będzie. Już mam dość bo koleżanki moje bardzo dobre zachodzą w ciążę a ja sie od nich odcinam bo też chcę a nie mogę a jest mi wtedy przykro. Mam nadzieje ze nie dam po sobie odczuć że coś nie tak i będzie wszystko ok. choć moje uczucia są nie do opisania ale sama wiesz. Dziś musiałam odwołać wizyte u gin bo pokazała się @ więc dalej sie trzeba starać a naprawde brak mi sił na dalsze rozczarowania i niespełnione nadzieje. ale nic mamy przes.... i nic na to nie poradzimy. ale jakoś to bedzie- musi być. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 9:37 am Temat postu: |
|
|
mka no niestety niektórym jest dużo łatwiej!!! My musimy troszkę dłużej powalczyć,ale na pewno też będziemy rodzicami,a wtedy mogą mieć przes.....nasze dzieciaczki bo pewnie będziemy je rozpieszczać ponad nasze siły w naszym ciele też będą żyć 2 serduszka i to pewnie niebawem!!!!!!nie może być inaczej
Mnie najbardziej boli to że narkomanki,alkoholiczki, "wyrzutki społeczeństwa" rodzą po kilkanaście dzieci i albo je biją albo zabijają albo nie potrafią o dzieci zadbać i chodzą takie maluszki głodne i zaniedbane!!! A my normalne kobiety chcące dać szczęście maluszkowi,prawdziwy dom i miłość mamy to niestety utrudnione!!!!! Bóg w tej kwestii był niesprawiedliwy!!!!!!!!
Ale damy radę i będziemy rodzicami |
|
Powrót do góry |
|
|
|
mka
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 10:03 am Temat postu: |
|
|
oj mam nadzieje że jakoś to będzie i te wymarzone dwie kreseczki zobaczymy szybciej niż nam sie wydaje. Podstawą jest tylko to żeby sie nie załamać i nie zwariować |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Nie Kwi 19, 2009 1:32 pm Temat postu: |
|
|
Ja też nie mogę się z tym pogodzić, że rodzinom patologicznym tak łatwo przychodzi poczęcie dziecka chociaż wcale tego nie chcą.
Dziewczyny, proszę, powiedzcie mi, czy ziółka (mieszanka nr 3 - Ojca Grzegorza Sroki) pije się w czasie owulacji? Nie mogę znaleźć w necie informacji na ten temat. Akurat mam owulkę, piłam do przedwczoraj i bardzo bolały mnie jajniki. Wczoraj wieczorem sobie odpuściłam i dziś już nie czuję pobolewania. Nie wiem, czy mi zaszkodzą czy mają pomóc, np. w pęknięciu pęchrzyka? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
wiki86
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 11:20 am Temat postu: |
|
|
Tosia dzwoniłam do mojego ginekologa i do laboratorium,więc mój ginekolog stwierdził że najważniejsze są :
prolaktyna,
lh,
hormon tarczycy
powiedział że te 3 badania mam zrobić w połowie cyklu koło 14dnia cyklu.
Pozostałe tzn.
fsh
testosteron
estradiol
progesteron też mogę zrobić ale nie muszę i też najlepiej w połowie cyklu tzn.14dzień.
Ja zrobię te wszystkie badania bo jak już mam robić to wszystko,a nie zaś ponownie będę biegać po laboratoriach!!!! Czy te wszystkie badania jak zrobię w połowie cyklu tak jak mi gin.powiedział będzie ok.???
buziaki dla Ciebie i dla fasolki |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bomzi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Pon Kwi 20, 2009 12:18 pm Temat postu: |
|
|
Wiki badając wszystkie te hormony musisz sie przygotować na koszt 30 zł od jednego chyba że masz skierowanie . Ja robiłam prywatnie i lekarz kazał mi zrobić testosteron prolaktyne i progesteron z tego co wiem to prolaktyna jest bardzo ważna |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|