Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tosia81 Moderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 7:56 pm Temat postu: |
|
|
LiiiLuuu no najlepiej mierzyć zawsze o stałej porze rano tuż po obudzeniu , przed wstaniem z łóżka. Jeśli pracujesz na zmiany to musisz sobie jakoś poradzić. Ustaw sobie budzik zawsze na tą najwcześniejszą godzinę , zmierz tempkę i w razie późniejszej pracy śpij dalej. Przyzwyczaisz się _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LiiiLuuu
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Wto Maj 19, 2009 10:39 pm Temat postu: |
|
|
No dobra jak bedzie na rano i popoludnie to dam sobie rade.A jak bede pracowac na noc od 21 do 5 rano?jak mam to zrobic?Chcialam juz cos zaczac a widze ze mi nic z tego nie wyjdzie!zaczynam sie zalamywac... |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 10:55 am Temat postu: |
|
|
Wyjdzie , spokojnie. Jak będziesz pracowała na nockę to zmierzysz tempke po wstaniu po tej nocce tylko zaznaczysz inny czas i będzie grało. W interpretacji później pomogę. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LiiiLuuu
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 11:48 pm Temat postu: |
|
|
A co moze sie stac jak bede mierzyc o innych porach?czemu to jest ustalone ze musi byc o tej samej porze?a czy mierzy sie przed wstaniem z lozka?zaraz po przebudzeniu?po wstaniu i przejsciu sie do lazienki juz bedzie inna??
A czy kwas foliowy mozna brac podczas m i mozna laczyc z innymi lekami?np z luteina?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
nowicjuszka Supermoderator
Wysłał podziekowań: 1 Otrzymał 179 podziękowań w 178 postach
|
Wysłany: Sro Maj 20, 2009 11:58 pm Temat postu: |
|
|
Mierzy się o stałej porze bo wtedy pomiar jest wiarygodny. Do tego w jednym i tym samym miejscu cały czas (jama ustna, pochwa, odbyt).
Mierzy się przed wstaniem z łóżka, po przebudzeniu. Po przejściu będzie już nieco inna. _________________ Dyskusje oraz wątki medyczne na Forum Biomedical mają charakter jedynie informacyjny i zastosowanie ich w praktyce każdorazowo powinno być skonsultowane z lekarzem specjalistą. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 11:14 am Temat postu: |
|
|
LiiiLuuu temperatura zmienia się bardzo szybko dlatego ważny jest pomiar o względnie stałej porze , zaraz po obudzeniu i przed wstaniem z łóżka. Jeśli chcesz mieć wiarygodny wykres i pomóc sobie w ten sposób niestety musisz sie zastosować do tej reguły. W innym wypadku nie ma sensu bo wyjdą Ci góry i doliny i nie będziesz potrafiła zinterpretować wykresu. Im późniejsza godzina tym tempka wyższa. Oczywiście jak wstaniesz w nocy siusiu to tragedii nie będzie )
Kwas foliowy bierzesz zawsze. To bardzo ważne bo zapobiega powstawaniu wad cewy nerwowej u dziecka. Należy go przyjmować przed ciążą jak i w jej trakcie. Nie ważne czy bierzesz inne leki , kwas foliowy bierzesz ZAWSZE _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
LiiiLuuu
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 1:27 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje juz wiem mniej wiecej jak mam dzialac?A to prawda ze jak kobieta stara sie o dziecko to nie powinna stosowac zelu intymnego do mycia?Podobno maja jakies chemiczne skladniki ktore powoduje ze plemnik umiera.To prawda?? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
tosia81 Moderator
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 8:41 pm Temat postu: |
|
|
co do tych zeli do mycia to spokojnie, nie niszczą plemnikow. Jedynie takie zele ulatwiające stosunek,nawilzające mogą zawierac substancje blokujące ruchliwosc plemnikow. _________________ Jestem mamą ))
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Alice
Wysłał podziekowań: 2 Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 9:29 pm Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, poradźcie, co mam robić. Pisałam Wam, że staram się o dziecko już 9 miesiąc i jestem drugi cykl na Clo. Jajniki niby reagują, bo w każdym cyklu jest jeden dominujący pęcherzyk, który pęka ale do zapłodnienia nie dochodzi (w tym cyklu pęcherz rośnie i tak za 2 dni powinien być wielkości 22 mm). Powiedziałam dziś ginowi, że jeśli teraz się nie uda, chcę się udać do kliniki leczenia niepłodności. On chce żebym jeszcze poczekała, że daje mi pół roku na zajście w ciążę (wy najlepiej wiecie ile to oznacza dla kobiety pragnącej mieć dziecko), że tak naprawdę w klinice zaczną leczenie od Clo czyli od tego co mam teraz u niego.
Owulacja występuje ale wydaje mi się, że moim problemem jest brak śluzu płodnego. W grę wchodzi inseminacja lub in vitro. Łykam siemię lniane ale żadnych zmian nie zauważyłam, zresztą mój lekarz twierdzi, że to mit. Znacie jakiś inny specyfik na poprawę śluzu? Poczekać jeszcze jeden cykl czy zgłosić się do kliniki?
Pijecie dalej ziółka? Ja w pewnym momencie przestałam ale od początku tego cyklu znowu popijam. Czuję jak moje jajniki pracują. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
bomzi
Wysłał podziekowań: 0 Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2009 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Ja też miałam kilka dni przerwy w piciu ziółek ale znów zaczęłam i lada dzień kończy mi sie mieszanka i niestety nic nie pomogła. Jeżeli chodzi o udanie sie do kliniki to wiem teraz że lepiej jak najwcześniej bo ja straciłam dużo czasu u słabego ginekologa, ale moja sytuacja była troszeczke inna bo nie miałam owulacji Alice myśle że w tym cyklu Ci sie uda a na śluz dobry jest wiesiołek ale bierze sie go do dnia owulacji więc musiałabyś zacząć od nowego cyklu trzymam kciuki powodzenia |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|