Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 1:16 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki kochane najgorsze jest widzieć szczęście innych w momencie kiedy samemu znajduję się na życiowym zakręcie. Ja jednak wierzę ,że do Was tez szczęście się uśmiechnie. Zobaczycie już niebawem będziecie opowiadać o objawach ciążowych, nudnościach, wymiotach...Wink).

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 9:51 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi, mam parę latek więcej niż ty Very Happy .
Tosiu, chciałabym aby moja ewentulana druga ciąża była taka jak pierwsza, bez wymiotów i dolegliwych objawów Very Happy. Który to tydzień? Pewnie niedługo poznasz płeć dziecka. Czasami kobiety czują wcześniej, co będą miały. Istnieje też przesąd, że jeśli poczuje się pierwsze ruchy dziecka z prawej strony - będzie chłopiec, z lewej - dziewczynka. U mnie akurat się sprawdziło Very Happy .
Ja po owulce, czekam teraz na okres i wizytę w klinice. Najgorsze, że łykam 3 hormony na dzień i moje kształty zmieniają się diametralnie.
Powrót do góry
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Maj 27, 2009 10:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Jeżeli chodzi o objawy ciąży to ja ostatnio czuje sie jakbym takie miała ciągle mnie mdli kręci mi sie w głowie i nie moge spać, ale to pewnie nerwy przed jutrzejszą wizytą w poznaniu umieram z ciekawości co powie pani doktor. Jutro dam znać jak poszło.
Alice ja przytyłam przez rok 15 kg niestety ale mój lekarz powiedział że to moja wina bo źle sie odżywiam na szczęście już do niego nie chodze
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Czw Maj 28, 2009 8:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja już po wizycie narazie nie mam rewelacji oprócz tego że poprzedni lekarz wogóle nie miał pojęcia o tym co robi bo nie widać u mnie PCO więc to jest na plus oprócz tego mój mąż koniecznie musi sie przebadać dostał skierowanie na badanie nasienia a ja dostałam skierowanie do szpitala na badanie hsg no zobaczymy co z tego wyniknie, ale widze że ten lekarz wie co robi i już dawno powinnam do niego trafić.
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 12:58 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi, tak jak Tosia mówiła- najważniejsze to trafić do specjalisty, który rozpozna problem i pomoże.
Mój ginekolog uważa, że w klinice zaczną od tego, co on mi przepisał a płacić będę podwójnie ale mimo jego rad i zapewnień o rychłej (zakłada się ze mną, że w ciągu 6 m-cy zajdę - to mam być szybko???) ciąży i tak idę do kliniki. Czułam od dawna, że będę miała problem z zajściem ale w najgorszych myślach nie przypuszczałam, że będzie to tak długo trwało. Tracę nadzieję i zaczynam sobie odpuszczać...
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 1:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

A może to tak naprawde o to chodzi żeby sobie odpuścić i wtedy zdarza sie cud i pojawia sie dzidzia, Ja teraz żałuje że wcześniej nie udałam sie do specjalisty straciłam dużo czasu i byłam leczona bez diagnozy.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Maj 29, 2009 6:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

dziewczynki,odpuszczac nie mozna poniewaz w walce z nieplodnoscią wazny jest czas i wiek pacjentki. "normalny ginekolog"moze tylko sprobowac pomoc ale z powazniejszymi problemami sobie nie poradzi.nie ma doswiadczenia w stosowaniu gonadotropin itp. Dlatego uwazam ze jesli mamy problem z poczeciem to nie ma na co czekac tylko udac sie do specjalisty w tej dziedzinie.nikt nie zagwarantuje ze odrazu zajdzie sie w ciąze,ale uwierzcie mi tam wiedzą co robią.to kosztuje ale warto. Przede wszystkim tam na samym początku robią wszystkie badania zanim cokolwiek zaczną dzialac. To nie są tylko badania podstawowe jakie mogą zlecic inni tylko caly profil hormonalny,nasienie itp. Przedstawiają caly proces leczenia az do poczecia. Jestescie non stop monitorowane. Warto,naprawde.

Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Nie Maj 31, 2009 2:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Hej Dziewczynki:) dawno mnie nie było ale tyle problemów,zmartwień się znalazło że szok,ale powiem wam że jestem szczęśliwsza nie myśląc o dziecku:) Całkowicie zapomniałam:) co będzie to będzie,będę się leczyć i starać ale nie nie myśleć bo to niepotrzebne:) W środę idę na badanie drożności jajowodów boję się jak cholera,ale przynajmniej będę wiedzieć na czym stoję:)mam nadzieję że wszystko będzie ok.Smile
Okazało się że nie mam anoreksji tylko lekarka się pomyliła z nazwami bo mam anemię,leczę się teraz biorę tabletki i mam skierowanie do poradni chorób nerek:0 Dziewczynki kochana czy anemia i problemy z nerkami mogę mieć związek z zajściem w ciążę?????
Kochana dacie radę,ja wierzę w to że będzie mój dzień bez ciągłego zastanawiania się ki8edy to nastąpi:)
Tosiu a jak się czujesz??? jak maleństwo???? widać już???ja tydz.temu byłam u koleżanki i jej 3 tygodniowego synka:) coś pięknego,aż bałam się go wziąć na ręce ale dałam radę,aż uśmiechał się do mnie,a koleżanka śmiała że podlizuje się bo pewnie będę miała córkę a on już robi sobie względy u przyszłej teściowej hi hi......Smile)))
buziaki
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Nie Maj 31, 2009 7:06 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki jak tylko będziesz po badaniu to daj znać bo ja mam iść w poniedziałek za tydzień ale nie wiem jak to będzie bo jeszcze nie dostałam okresu, też sie boje . A powiedz mi gdzie będziesz miała robione to badanie?
Powrót do góry
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 5:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi no ja idę na lutycką w poznaniu!!!! Boję się jak cholera,może nie koniecznie zabiegu ale nienawidzę szpitali a jak na złość już mi mój lekarz powiedział że nie wyjdę w ten sam dzień,tylko dopiero w czwartek od rana mnie wypiszą!!! W środę to będzie mój 12 dzień cyklu,bo lekarz powiedział mi że do 14 dnia mogę zrobić te badanie:)
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 21 z 42