Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
bomzi

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Pon Cze 01, 2009 9:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam iść na polną w poniedziałek, mi niby Pani Profesor powiedziała że wyjde w ten sam dzień, mam nadzieje bo ja też źle reaguje na szpital
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 12:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi byłam i wróciłam:( zabiegu mi nie zrobili ponieważ mam zapalenie,a jeśli choć delikatne jest zapalenie to nie mogę zrobić tego zabiegu!!!
Trzeba być na czczo bo niektóre kobiety po tym zabiegu wymiotują.
Dowiedziałam się przy tym że mam prawostronne skrzywienie szyjki macicy i mam do was dziewczyny czy tu też może być problem???? czy to skrzywienie może utrudniać zajście w ciąże????
Dostałam tabletki na zapalenie i na 2 lipca znowu do szpitala może wtedy uda się i zrobią mi ten zabieg:)
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Sro Cze 03, 2009 9:42 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Z tego co wiem, bo moja koleżanka ma krzywą szyjke to przyczynia sie to do problemów z zajściem, ale ona urodziła dziecko więc nie jest to na pewno jakieś poważne. Ja wciąż czekam na @ i nic ale jestem zła bo na pewno w poniedziałek nie będe miała badania.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 12:57 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 zależy jakie to skrzywienie. Czasami może to utrudniać wejście plemników. Ale to naprawdę wszystko zależy jak ta Twoja szyjka jest zakrzywiona. Czasami przy zbyt mocnym skręcie lekarze wykonują inseminację dlatego ,że tylko w ten sposób mogą dostać się z plemnikami do macicy. warto by było zapytac lekarza o stopień zakrzywienia i o problemy z tym związane. Moze to tylko niewielki skręt i problemu nie będzie w ogóle. Jeśli to sprawa poważniejsza to nie ma co sie bawić w podchody tylko uderzać odrazu w inseminację .

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 10:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

no pod koniec czerwca pójdę do mojego ginekologa przed następną próbą badania drożności! Mam nadzieję że żadnego zapalenia nie będę miała i tego 2 lipca uda sięSmile bo praktycznie wszystkie badania mam zrobione oprócz tej drożności:( no i podejrzewam że mój gin.nie kazał mi robić wszystkich badań hormonów na pco bo przecież przez usg stwierdził że wszystko jest super,(nawet mówił mi że w tych i tych dniach mam się kochać bo jest owulacja) no a zapewne jak bym miała pco to już na usg by coś zauważył!
Bomzi przedzwoń do lekarza może na polnej mają miejsce na środę lub piątek??? skoro jeszcze nie dostałaś @ !!!
Tosiu i bomzi dziękuję za odpowiedźSmile pójdę do lekarza to dowiem się jak bardzo jest szyjka macicy skrzywiona:)
Powrót do góry
bomzi

PostWysłany: Czw Cze 04, 2009 11:17 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Niestety z tego co wiem badanie drożności robi się po okresie więc teraz nie mogę muszę czekać
Powrót do góry
edytary

Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 9:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Przy skrzywieniu jest troche ciezej zajsc w ciaze...ale spokojnie sie zachodzi !!! Very Happy Pewnie bedziesz musiala troszke dluzej poczekac na nia.
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 2:00 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczynki, ja znowu dostałam @. Wyć mi się chce z rozpaczy ...
Tosiu, w tej klinice w Sz. można zrobić badanie nasienia klasyczne lub komputerowe, są rózne ceny, to drugie droższe, więc pewnie lepsze? Dobrze pamiętam, jak kiedyś pisałaś, że dr B. dał ci skierowanie na badanie drożności i wszystkich hormonów i nie musiałaś za nie płacić?
Mojego męża nie ma od jakiegoś czasu i nie mogę nic działać. Zrobić badanie nasionek przez wizytą czy poczekać do kolejnej?
Dziewczyny, nie wiem, co lekarz w klinice mi powie ale ja jestem zdecydowana na inseminację.
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Pią Cze 05, 2009 4:33 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice w klinice robią za 100zł badanie nasienia klasyczne i to warto zrobić. To jest obszerne badanie i różni się tylko od komputerowego sposobem badania a cena już wyższa więc nie warto . Zróbcie badanie klasyczne za 100zł. Ja takie robiłam.
Hormony miałam robione wcześniej na kasę chorych bo poprzedni lekarz mnie skierował więc do B pojechałam juz z kompletem i hormonów i badaniem nasienia . Drożności nie miałam robionej bo już zaszłam w ciąże Wink.
Badanie nasienia lepiej zrobić przed wizytą. Do B. pójdziesz już z wynikami . Jeśli nie możesz sobie pozwolić na badania hormonów prywatnie to na wizycie B. pewnie skieruję Cię do szpitala na 3 dni ( tak moje koleżanki miały) na badania wszystkich hormonów. To będzie na kasę chorych.
Kochana inseminacja to jakis tam kolejny etap w walce. nie tak odrazu Ci to zrobią. Najpierw zrobią Ci wszystkie badania i monitoring żeby oszacować jakie są szanse na naturalne poczęcie. Jeśli okażę się ,że kiepsko z Twoimi jajnikami i owulacja albo co gorsza z nasieniem partnera to wtedy pewnie będzie inseminacja. Dowiesz się wszystkiego na wizycie. zapisz sobie pytania do lekarza i nie wahaj się pytać. To bardzo fajny człowiek i o wszystkim obszernie Ci opowie.

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Sob Cze 06, 2009 10:48 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No dziewczyny mi też się wydaje że będę miała inseminację!!! Nasiona mojego faceta są w porządku,przy monitoringu cyklu mój gin.informował mnie że moje pęcherzyki rosną pięknie i tak też mam śliczną owulację,do badań hormonalnych nie miał sprzeciwów że coś jest nie tak!!!
Zostało się badanie tej drożności!!! Jeśli okaże się że i tam nie ma problemu to czuję że moim problem będzie to skrzywienie szyjki macicy:(
Właśnie mam dni płodne,owulacja w poniedziałek będzie i teraz już się śmiejemy z moim m.że chyba narysujemy mapkę jego plemniczką aby wiedziały że muszą skręcić w prawo:)
Czuję że będzie dobrze,i w waszym przypadku dziewczyny też tak będzie:)))buziaczki i miłego weekendu:)
Bomzi mi gin.mówił że do 14dnia cyklu można sprawdzać drożność a w szpitalu że 11 dzień to maksymalnie i komu tu wierzyć?? Teraz jak będzie ok.to pójdę w 11 dniu:)
Tosiu a nic kochana nie piszesz jak się czujesz??? jak Twoja fasolka duża już???? Brzusio widać????
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 22 z 42