Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sob Cze 06, 2009 12:45 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu, dziękuję za odpowiedź. Zrobimy więc klasyczne. Mam jeszcze pytanie a'propos wiesiołka - to ma być zioło do parzenia czy w tabletkach? Pytałam w aptece, jest tylko w tabletkach.
Wiki, u mnie też owulka występuje, pęcherze rosną, cykle bardzo wyrównane, mam już jedno dziecko a mimo to i tak nie zachodzę w ciążę. Tracę cierpliwość! Każdy cykl wcale nie przynosi mi nadziei, nie mam ochoty na przytulanie i ogólnie jestem zniechęcona.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Sob Cze 06, 2009 3:48 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice no a drożność jajowodów sprawdzałaś może coś tam jest nie tak!!!!
Mi na razie nic nie wiadomo co do drożności ale czuję że tu problem jest z tym wygięciem szyjki macicy!!!!
A ja właśnie niedawno bawiłam się z moim m.i powiem wam szczerze żę nie myślę już podczas zabaw o dziecku!!! Nie wiadomo gdzie jest problem,to po co mam się martwićSmile Lepiej korzystać z przyjemności:)))
Powrót do góry
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Sob Cze 06, 2009 4:18 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny jak się nie zna problemu to można gdybać i gdybać.....
Alice wiesiołek najlepiej w tabletkach.
wiki86 ostatnio mało siedzę przy kompie bo strasznie meczą mnie mdłości. mam nadzieję,że już niebawem mi przejdzie Wink. Maleństwo ma juz ponad 3 cm. Brzuszek powoli sie zaokrągla choć jeszcze mieszcze się w ubrania;)

Powrót do góry
Monia100

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 12:47 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Ja kobietki czekam juz 14lat Crying or Very sadi co WY na to?
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 10:12 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Monia a leczysz się próbowaliście z mężem in vitro??? Bo 14 lat to naprawdę długo!!! Choć kto wie może na Ciebie przyjdzie troszkę później kolej na bycie mamąSmile
Dziewczynki mam pytanie bo teraz na te moje zapalenie biorę czopki dopochwowe,jest tam niby napisane że do 3 miesiąca ciąży można je brać bezpiecznie,ale czy takie czopki nie zabijają plemniczków mojego m.????
Prawidłowo jutro lub we wtorek mam owulację,i nie chciała bym stracić miesiąca przez czopki!!!!
Tosiu jak Ci zazdroszczęSmile Chciała bym takie mdłości,nawet by mogły być przez 9 miesięcy:))))
Powrót do góry
Alice

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 11:08 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki, nie miałam robionej drożności ale myślę, że po wizycie w klinice lekarz mnie skieruje. Ja też nie myślę o dziecku podczas seksu a i tak nic z tego nie wychodzi.
Spróbuję z wiesiołkiem. Piję też ziółka, nie wiem, czy nie za dużo tego.
Wiki, przy tabletkach na zapalenie ogólnie seks jest niewskazany, bo możesz zarazić męża a wtedy będzie się to ciągnąć miesiącami. Twój mąż może też być zarażony ale mężczyźni nie czują tego tak jak my. Dobrze po kuracji antybiotykowej wzmocnić pochwę kupując tabletki z kwasem mlekowym, np. Lactovaginal.
Dziękuję za wsparcie, Dziewczyny!
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 12:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice no właśnie mam na później też te tabletki z kwasu mlekowego czy jakoś tak!!!! Mój m.nie przywiązuje do tego wagi czy mam zapalenie bo już niejednokrotnie miałam i nigdy mu nic nie byłoSmile ale może Alice wiesz czy te czopki dopochwowe nie zabijają plemników,bo nie chcę być miesiąc w plecy,może a nóż to ten miesiąc!!! A może lepiej będzie jak na te 3 dni gdzie teraz przypada owulka odstawię te czopki????
Alice damy radęSmile))))) Głowa do góry:))))
Powrót do góry
Alice

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 1:04 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki, przykro mi ale nie wiem, czy te tabletki zabijają plemniki. Pamiętam, że mój gin zawsze zalecał wstrzemiężliwość seksualną podczas kuracji i mówił, że my odczuwamy swędzenie, natomiast faceci nic, chociaż są zarażeni.
Tracę nadzieję, bo niestety mam swoje latka, czas goni a nic się nie dzieje.
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 2:24 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No właśnie chyba odpuszczę sobie na te 3-4 dni tabletki dopochwowe,bo mam teraz najlepsze dni,a nie chcę ich stracićSmile
Mnie wczoraj troszkę szwagierka podłamała bo stwierdziła że powoli też zaczynają myśleć o dziecku(ona ma 20 lat) jeśli im by się udało natychmiast to chyba bym się załamałaSmile Bo niestety wtedy mojego rodzinka by mi specjalnie dokuczali bo niestety oni tacy są,no i ze szwagierką też za specjalnie nie możemy się dogadać! Rozmawiać rozmawiamy,ale żadnymi koleżankami nie jesteśmy:)
Alice będzie dobrze uda się zobaczysz:) Trzeba w to wierzyć i się nie poddawaćSmile)))
Powrót do góry
Alice

PostWysłany: Nie Cze 07, 2009 8:27 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki, zazdroszczę optymizmu. Miałam go jeszcze jakiś czas temu ... Myślałam, że jak zacznę brać hormony to wkrótce zajdę ale niestety ciągle się nie udaje. Za tydzień badam męża, może to jego wina.
W moim otoczeniu ciąża stała się plagą. Mam cztery super kumpele, w zeszłym roku rzuciłam pomysł, że fajnie byłoby mieć dzieci w tym samym wieku, 3 z nich już urodziły, ta czwarta jest samotna, więc to ją tłumaczy. Do tego koleżanki z pracy w ciąży, znajome, bratowa, po prostu załamać się można.
Nie potrafię o tym z nikim rozmawiać. Nawet moi najbliżsi nie wiedzą.
Wiki, nie wiem, co ci poradzić - strata cyklu to cierpienie i zadręczanie się przez miesiąc a z drugiej strony niedoleczenie ... Czytałam gdzieś, że bakterie i grzyby w pochwie mogą utrudniać drogę plemnikom albo je zabijać. Życzę powodzenia i pamiętaj, by poinstruować żołnierzyki męża, w którą stronę mają pędzić Very Happy !
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 22, 23, 24 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 23 z 42