Szukaj
FAQFAQ SzukajSzukaj UżytkownicyUżytkownicy GrupyGrupy ProfilProfil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości RejestracjaRejestracja ZalogujZaloguj

Nie moge zajść w ciążę part 2

Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 40, 41, 42  Następny
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tosia81
Moderator

Wysłał podziekowań: 1
Otrzymał 101 podziękowań w 101 postach

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 11:09 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Alice jejku bardzo mi przykro ,że nie jesteś zadowolona. Powiem Ci szczerze że jak byłam na pierwszej wizycie to też miałam mieszane uczucia odnośnie tego co sie dzieje na zewnątrz. Później było juz ok. Może tak traktują pierwszych pacjentów...nie mam pojęcia. Lekarz powiedział Ci to samo co Twój poprzedni a zaproponował cokolwiek? Poradził coś?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 1:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Bomzi, ja piję ale też jakoś w nie mało wierzę.
Tosiu, będę nadal na Clo, jeszcze góra 2-3 cykle a potem może inseminacja. Wróciłaś do swojego ginekologa czy zostałaś przy dr B.?
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 1:47 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wróciłam do swojego gina bo do tamtego pojechałam tylko z konkretnym problemem a teraz wystarczy mi mój lekarz. Poza tym mam blisko i dużo taniej Wink

Powrót do góry
wiki86

Wysłał podziekowań: 0
Otrzymał 4 podziękowań w 4 postach

PostWysłany: Wto Cze 23, 2009 9:20 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny a do jakiej kliniki wy jeździcie?????? czy to są specjaliści od niepłodności bo chciała bym też poradzić się takich specjalistów,bo mam mieszane uczucia co do mojego gin.czasami jest w porządku,a czasami czuję że jak bym w kopercie dała kasę to wtedy dopiero by tak porządnie zajął się moim problemem!!!! Czy do tej kliniki potrzebne jest skierowanie????

Dodano po 2 godzinach 41 minutach:

Dziewczyny powiedzcie mi co zrobić aby zapomnieć!!!! Nie chcę myśleć o dziecku!!!!Na jednym z forum wyczytałam że dziecko pojawi się kiedy będzie wiedziało że już czas,może to głupie,ale pewnie tak jest,skoro nie pojawia się w naszym przypadku to pewnie jeszcze nie jest gotowe,więc nie chcę już się starać!!!! Zrobię badanie drożności,z próbuję w tym cyklu z tymi testami owulacyjnymi i postaram się odpuścić,tylko jak to zrobić????
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 12:05 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 my jeździmy do kliniki niepłodności w Szczecinie. Jak jesteś z okolic to namiary podeśle na priva. Uważam ,że najlepiej udać sie do specjalisty od niepłodności jeśli ma sie problem. szkoda czasu na gdybanie, próbowanie...Takie kliniki są nastawione na jak najszybsze doprowadzenie do ciąży. Po badaniach wiedzą w czym tkwi problem i w jak sposób go rozwiązać. Normalny ginekolog nawet najlepszy nie poradzi sobie z cięższymi przypadkami. Poco marnować czas i pieniądze?? Nie lepiej wiedzieć na czym sie stoi i działać w tym kierunku???
Zazwyczaj skierowania sie nie dostaje tyko umawia się na wizyty prywatne.
Mnie osobiście denerwuje twierdzenie,że na dziecko jest czas i miejsce. Jeśli przy normalnym współżyciu nie zachodzi sie w ciąże po roku, półtora to znaczy że jest problem....i czekanie nic nie pomoże. No chyba ,że cierpliwości mamy na kilka lat...Zapomnieć sie nie da

Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 8:44 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

No ja jestem z poznania,ale nie zaszkodzi pojechać do Szczecina:) Jeśli Tosiu możesz to napisz mi namiary,cenę takiej wizyty i ile czasu się czeka na wizytę,bo na prawdę chciała bym skontaktować się ze specjalistą innym niż mój ginekolog,bo nie wiem na ile mogę mu ufać!!!! czy tam są lekarze którzy na prawdę znajoją się na rzeczy i ile czasu w tym szczecinie się spędza,bo chciała bym zrobić tak aby mój facet nic się nie dowiedział,bo jeszcze stwierdzi że na prawdę przesadzam i to już wpływa powoli na moja psykikęSmile dziękuję z góry.buziaki....
Powrót do góry
bomzi

Otrzymał 1 podziękowań w 1 postach

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 8:53 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wiki ja chodzę do gina w Poznaniu i wydaje mi sie że babka wie co robi bo powiedziała mi że nie da mi żadnych leków dopuki nie będzie wiedziała co mi jest i przede wszystkim kazała zbadać męża i bierze mnie na badania na polną na kase chorych więc jakby co to możesz sie do niej przejść ale pierwsza wizyta kosztuje 200zł plus niektóre badania prywatne np nasienie 70zł
Powrót do góry
Alice

Wysłał podziekowań: 2
Otrzymał 0 podziękowań w 0 postach

PostWysłany: Sro Cze 24, 2009 8:55 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Tosiu, ja na razie też wracam do swojego gina a jeśli nic się nie wydarzy przez kolejne 2 miesiące mam się udać z powrotem do kliniki.
Wiki, w Poznaniu też jest klinika niepłodności, czytałam na forum, że niektóre osoby ze Sz. wolą tamtejszą (podobno więcej prywatności). Na wizytę nie czeka się długo, myślę, że góra 2 tygodnie ale niestety jest to klinika prywatna, więc kosztuje (pierwsza wizyta 120 zl). Ja staram się o dziecko (drugie!) już 10 miesiąc a lekarze (również ten z kliniki) twierdzą, że to krótki czas. Jak chcesz mogę ci podesłać nr telefonu.
Nie cierpię tego okresu po owulacji, nie dość, że ta niepewność, czy się udało tym razem to jeszcze hormony. Niedobrze mi po nich i tyję.
Powrót do góry
wiki86

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 8:14 am    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny dziękuję!!!! Bomzi jeśli możesz prześlij mi namiary na tą panią doktor,mam wszystkie wyniki zrobione,mój m.też ostatnie nasienie w marcu badał,więc pewnie wyniki są jeszcze dobre bo z tego co wiem,ważne są przez pół roku.
Alice jeśli możesz to weź też prześlij mi namiary na tą klinikę w poznania,to przynajmniej na razie nie będę musiała do szczecina jechać!!!!
Tosiu o namiary na szczecin też poproszę bo to zawsze może się przydać!!!!
Teraz to już nie ważne ile będę płacić,najważniejsze aby w końcu znaleźli problem,już nawet jestem zdecydowana na tą inseminację!!!
Nie możemy się podać i na pewne Bóg wynagrodzi nasze starania i da nam to szczęście:)
Wiecie tak szczerze jakiś czas temu ok.miesiąca nad moim domem latał bocian,cieszyłam się jak dziecko,że pewnie uda się i będę mamą,jednak bocian pomylił piętra bo zamiast zostawić dzidzie na piętrz,to podrzucił je na parter:(
Powrót do góry
tosia81
Moderator

PostWysłany: Czw Cze 25, 2009 1:34 pm    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

wiki86 pamiętam jak mój poprzedni lekarz mówił o klinice w Szczecinie ,że to prowincja Wink i lepiej udać się do Poznania bo maja lepsze rezultaty w walce z niepłodnością.

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi    Forum medyczne -> Niepłodność Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 27, 28, 29 ... 40, 41, 42  Następny
Strona 28 z 42